November 30, 2010

Countdown to 5 December 2010...

Yipppieeee!!!!another few days sahaja lagi...then the waiting games is over...uci dan Pak Su Rais will be here back in Malaysia this weekend...semoga perjalanan mereka selamat hendaknya...amin...dan kami akan menjemput mereka di KLIA...first time ni Rizqullah nak menjejakkan kaki ke KLIA,mesti seronok anak mama dapat tengok plane lagi sekali...hari tu Rizqullah dah penah naik plane ke Ganu...patutnya on 11 December 2010 ni Rizqullah and mama nak ke Ganu...tapi tak jadi atas sebab2 tertentu...

Kami di sini dah amat merindui mereka...especially Uci Rizqullah...mama dah rindu masakan dia,bebelan dia dan macam2 lagi...dah tuuuuu..emak sendirikan...manalah tak rindu..selama 45 hari ni tak bertemu dan berborak sakan...kalau borak pun through phone...tapi x semua leh update kat dorang di sana...still ada P&C sebabnya tak mahu ibadah mereka terganggu dengan berita2 dari sini...kena jugak rahsiakan dari mereka**biarlah rahsia**...nanti dah balik baru update semuanya...ni mau 3-4 malam tak tido sebab banyak giler ni nak update...muahaha...Pak Su Rais@Haji Rais dah tentu petang masih lagi keluar gi main bola kat padang...hmmm..rasanya ini jelah yang dia tak akan berubah...huhuhu...walaupun dah jadi haji...kuang..kuang..yang pasti adik bongsu ku itu tetap loyar buruk...

Perkara yang paling mama nak tengok ialah..camne Rizqullah sambut kepulangan uci dia...mesti dia yang paling happy sbb dapat peluk cium uci dia balik...mama???dah tentulah happy jugak ya...dah lama tu tak bertemu dengan ibu yang tersayang...nak cium tangan dia pagi2 sebelum pergi kerja...minta berkat semoga kerja2 seharian di pejabat berjalan lancar...sesungguhnya doa ibu itu satu pelindung buat anak2...reallly missing her so much...ini baru berpisah dunia...kalau berpisah selamanya...aduh,please mama tak ready lagi...cukuplah dulu permergian angku 2 tahun yang lepas...we still need our mother...

Uci@Hajah Masnom,Pak Su@Haji Rais bersama Angku Jamal@Haji Jamal...

That's it..cukup dulu entry petang ni..just a short one...kongsi keterujaan bakal bertemu semula dengan ibunda tercinta yang jauh di mata namun senantiasa dekat dihati...tak sabar nak capture this 'Jejak Kasih' momentos bersama2...rindu yang amat dengan mereka atau dalam bahasa Indonesianya...Kangan bangat sama mereka...

Till my next update...have a nice day...

Salam sayang untuk semua yang sudi menjengah ke blog mama Rizqullah ni...
Terima kasih sudi baca nukilan mama Rizqullah yang nan ado ini...
Maaf jika ada yang terguris hati atau perasaan...
Sesungguhnya yang kurang itu datang dari saya dan yang perfect itu hanyalah Allah swt...

Semoga hari anda semua ceria hari ni...!!!

Hari Raya AidilAdha 2010...

Huhuhuhuhu...kali ni raya AidilAdha mama tak happy sangat...sbbnya 2 orang yang mama sangat sayangi tak berada bersama kami...mereka ada di tanah suci Mekah untuk mengerjakan ibadah haji..ketika takbir terdengar..terbayang wajah mereka...serius tak der mood sebenarnya hari tu...giler bosan...walaupun ada Rizqullah dan En Suami...tapiiiii entahlah,terasa kekosongan yang teramat...namun walauapapun,mama kena jugak buat2 happy demi Rizqullah dan ayah..


Dan seperti biasa...bila ayah ada,2-2 belah kena adil...pagi di rumah KJ dan petang di rumah Klang/Shah Alam...inilah rutin bila rumah mertua berdekatan yaa...x yah nak o-som,o-som atau tarik muka bila sampai hari raya...sbb 2-2 pun dapat ziarah...fairkan???...jadinya....pada yang tengah mencari jodoh...silalah fikirkan faktor hari raya...hehehe...sedih tuuuuuu,di hari raya berjauhan dengan ibu dan bapa serta keluarga tersayang...


Okay..back to the main tittle,kali ni walaupun raya mama tiada Uci dan Pak Su Rais..tapi mama sambut ala kadar je...tak der pon baju raya...kecuali Rizqullah je...mama dan ayah pakai baju recycle je balik...senang dan jimat...dan di raya kali ni...mama dan Rizqullah serta ayah spending time @Klang umah onyang Rizqullah....ada gathering makan2 di sini...leh makan sampai perut buncit kalau nak...macam2 adoooo...


Hmm...enough for the talk...let's picture speak....


Us on raya AidilAdha 2010...
Mama pakai baju biasa je with seluar 
sbb senang nak kejar Rizqullah... 
Susah betul sekarang ni nak jaga Rizqullah...
Suka bebenor main kejar2....

Opssss....learning to play games is in progress....

Ber-iya nih Rizqullah tengok uncle2 dia main iPhone...
Jangan dia minta sebiji nanti sudahhh... 

Next learning progress...
How to eat 'Kuachi'....
Trained by Nenek Long Farhanah...

Monitored by Uncle Adam@Uncle Black...
Sangat kusyuk Rizqullah dengar apa yang uncle adam cakap...

Atuk and Nenek Rizqullah...

Main kejar2 ngan auntie Audiyah...
Mama yang risau tengok anak mama 
ni berlarian kat umah onyang...
Risau dia jatuh plus risau kalau ada pasu yang terpecah...

Selain berkumpul dan update cerita terbaru dan terhangat masing2...
Bila berkumpul camni....
Bisnes leh buat promosi...hehehe...
This is auntie syaz bisnes...one of her hobbies...

Smartkan....
Pada yang rasa nak tengok dan nak beli rantai2,
earing atau pun gelang2 handmade...
Leh click kat word 'saya sukalah'...

Rizqullah with his youger uncle...
Teman main Rizqullah...
Boleh tak anak buah main ngan pakcik2 dia...
Heee...nak buat camne...mereka je yang 
sebaya dengan Rizqullah...

Rizqullah with his uncle lagi...
Time ni Rizqullah baru nak tune up...
Baru bangun tido...biasalah ek...

On this day...Rizqullah first time makan nasi carrot....
Banyak jugak dia makan...selera betul anak mama ni...

And with the above picture....mama tutup entry ini dulu...ada banyak sebenarnya picas2 yang diambil...tapiiiiiiiiiiiiiii macam biasalah...only selected picas only will be put into this blog buat tatapan semua dan Rizqullah di hari kelak....

Apa yang mama leh conclude...we have fun and enjoy our holiday till the fullest...especially Rizqullah...he know when to have fun and when to behave...alhamdulillah...

Selepas spending few hours kat sini...mama dan ayah decide to singgah ke Bagan Lalang...saja nak usha Gold Coast Resort,Bagan Lalang....hmmmm...sangatlah cantik tempat tu...hopefully one day we'll have a chance to stay atleast one night kat sana...kami x turun pun kat Pantai Bagan Lalang..coz it was drizzling and Rizqullah pun tgh syok sangat tido...tak mahu menganggu tidur dia...let him have his rest,nanti tak cukup rest cranky plak...walauapapun,kami akan ke sana lagi...cuma tak tahu bila...

Okaylah...cukup dulu entry kali ni...salam sayang dan salam 1 Malaysia untuk semua...

Have a nice day!!!

November 29, 2010

Tahniah Cik Nani...

Just a simple update je tengahhari ini...hari ni mama meng'EL'kan diri dari pejabat,ni semua gara2 pembantu yang jaga Rizqullah tak dapat datang kerja...haih,sabar jelah..dah ler keje mama melambak atas meja tu...entah apa jadi hari ni pun tak tahu...yang pasti telefonku berbunyi ring...ring..ring je...(eh...x lah lagu ringtone drama 'My Girl',mana ada lagi bunyi ring,ring,ring ni...)...bukan mama tak jawab ek setiap call,jawab macam biasa...mana yang boleh mama tolong...mama tolong jawabkan...hehehe...


Okaylah...entry kali ni mama just nak share special event of Cik Nani@Junaini yang berlangsung pada 27.11.2010....setelah 8 tahun menyulam cinta,akhirnya...satu perjanjian yang hampir pasti telah termeterai...sekarang ni start counting days untuk ketibaan hari bahagia pulak ya my dear fren....mesti tak sabarkan..hehehe....yang penting,book siap2 tiket nak honeymoon...takut next year naik harga lagi...hehehe...


Okaylah...jom tgk dulu snapshot of this little and memorable event of Cik Junaini...ada banyak lagi shot2 cantik menarik dan tertarik pada hari itu...ada gak gambor Puan Maznita...tapiiiiii...nanti mama upload ek...macam biasa...kalau tak muncul di sini...pasti akan muncul di FB...okay,layan dulu gambar2 cantik wanita milik orang....


Zaaaassss...


Hantarannya...fresh flower tu...
I lioke....sangat segar mata memandang...


Pelamin yang dihias cantik...
Tapi mana pengantinnya???

|

|

|

|

|

|

|

Taraaaaa....inilah dia...
Tapi belum jadi pengantin lagi yaaa...
Baru dan fresh lagi menjadi tunangan orang...
**Sorry...dah ada orang booking yerrrr**

Tunang orang yerrrr...
Cantik sangat ko hari ni...
anak aku pun terpinga-pinga tengok ko...


Gambar untuk kenang-kenangan...
Mana tau....hari langsung nanti aku dah kebabooom...
Hahaha...x pun En suami tidak dapat menemani...


Haiiipppppp.....ni siapa ngorat siapa ni...
Siap bagi2 bunga lagi nih...

Okay...pada Cik Junani...Selamat bertunang ya...layarilah bahtera pertunangan dengan tabah dan sabar...aku mendoakan semoga jodoh korang berdua kekal hingga ke akhir nafas...amin...

Insyaallah...jika aku tak kebabooom dan suami aku available di hari bersejarah ko,aku datang lagi umah ko...hehehe....apapun,ko sangat cantik hari tu...teringat plak aku masa zaman anak dara...muahahaha...

Till my next entry...sekali lagi sekalung tahniah buat Cik Junaini...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Taddddaaaa...!!!

Muffin Making with Rizqullah...

Woowwwweeee....Let's see what Rizqullah is cooking....
Menyempat lagi ni anak teruna mama mengacau mama masak muffin on last raya night....
Sibuuukkkk je tau dia...geraaamm sangat!!!
Tak leh mama nak buat apa2...mesti dia nak sibuk sesama...
Bila mama tak layan...Ya Allah,meraung macam kena dera je...
So...nak tak nak..mama kena jugaklah bagi my little hero ni membantu...
Terpaksa jugaklah mama redha dan mengizinkan Rizqullah membantu...
Pening tul dapat anak yang terover rajin sangat ni...

Luckily masa malam tu ayah ada...
walaupun geram sbb Rizqullah tak reti nak tido...
Tapi sangat best sebab sama2 memasak dengan ayah...
Mama dan ayah baking the muffin together while Rizqullah is babysit by his aunties...
Romantic you!!!!baking muffin together with hubby...
I sooo blessed to have him as my hubby...
Mama bancuh acuan...meanwhile ayah jaga oven....

Dan...this is what happened when Rizqullah help mama and ayah baking muffin...
Oh yaa....this muffin is to bring over to Klang for Hari Raya Aidiladha gathering @atuk's house...
Makan2 lagi kat atuks house...event biasa jika ada perayaan...

Okay...let's see what happened when Rizqullah giving his hand helpng mama and ayah baking muffin....did it become well or disaster???

Rizqullah helping mama baking muffin...

Seee..his is very busy mixing the ingredient....

Opssss...mama dah datang...
Cukup2...karang tak jadi muffin mama...
Karang abis dapur penuh dengan tepung....

The result of kerjasama mama,ayah dan Rizqullah...
Weeee...the muffin is ready to bring over to Klang...
Just a simple one jeee...muffin...
Mam tak tahu nak bawak apa ke sana sebagai buah tangan....

Alhamdulillah...muffin mama dan ayah menjadi...Thanks to Rizqullah sbb tolong mama kacaukan  ingredient....Thanks to ayah sbb jagakan oven...Thanks to my sis sbb jagakan Rizqullah while kakak and abang Redzuan baking muffin...this muffin menjadi atas sbb kerjasama....

Muffin is ready to bring to Klang....Yippie!!!

So...tak derlah disaster pun sebenarnya...Rizqullah have been a good boy masa mama dan ayah tengah baking muffin...

Till my next entry....salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice Monday!!!

psssssstt...tak sabarnya nak tunggu bulan 12 nih...plan nak berholiday lagi dengan my beloved familia...nak sambut 2nd anniversary together with my deary hubby...alhamdulillah,it's been 24 wonderfull month with him...walaupun ada naik dan turun dalam perkahwinan kami...tapi masakan lidah lagi tergigit...inikan pula suami isteri...hidup kami dihiasi dengan senyuman manis si kecil yang...yang selalu menceriakan hari kami....alhamdulillah....

November 28, 2010

Bila cik kenit berjumpa cik air...

Assalamualaikum dan salam sejahtera pada semua yang sudi menyinggah ke sini baca coretan mama Rizqullah yang entah apa2 je ni...tapi semuanya update tentang my little prince yang sedang membesar ni...kalau boleh mama nak captured every moment tumbesaran Rizqullah...tapi takkanlah 24 jam camera nak berada di tangan...so,mana yang sempat je mama captured dan letakkan di sini sebagai kenang-kenangan...buat tatapan anakanda mama bila dah besar nanti...selain tu,nukilan mama kat sini buat tatapan ayah dan juga sedara-mara yang nak tahu perkembangan anak En Redzuan dan Puan Maslina ni....


Ayah plak selalu tinjau blog mama buat spot check dan juga tengok perkembangan anak teruna dia yang terpaksa ditinggalkan demi tugas dan mencari rezeki...huhuhu...ayah buat spot check nih...heeeeee...mestilah,spot check to make sure yang mama tak der menulis benda2 yang tidak sepatutnya...apa yang menulis benda2 yang tidak sepatutnya????....contohnya adalah..hehehe...tak boleh nak reveal,takut nanti ada plak yang tertusuk hati dan perasaan...dan bila dah jumpa few seaferer's wife nih...mama pun kena berhati-hati bila menulis...sbbnya ramai yang menjenguk jugak ke blog mama ni...terima kasih yaaa...dan jugak ramai yang bagi komen secara terus terang kat mama...apapun,mama will take the komen sebagai panduan dalam menulis...thanks atas komen2 anda...**wink..wink**


Okay...back to the tittle..."Bila cik kenit bejumpa cik air"...apa kehalnyalah kan...tajuk cam yo-yo an je...siapa plak cik kenit????dah tentulah Rizqullah cik kenitnya...dia je yang paling kecik kat umah sekarang ni...this moment was actuallay captured selepas dia main bola hari tu...biasanya sebelum masuk rumah balik....mama akan cucikan tangan dan kaki Rizqullah...sbb bila kat halaman tak tahu apa germs yang ada...so,to avoid dia dari deman atau sakit apa2...before masuk rumah kena cuci tangan dan kaki......yups,mama akan bagi Rizqullah explore kat luar rumah...tapi kaki mesti berkasut dan jugak selepas main mesti cuci tangan dan kaki...kebersihan perlu dikekalkan sbb budak kecik mudah nak dapat penyakit...kalau dah sakit,mama jugak yang susah....maklumlah,ayah selalu tiada di sisi...siapa lagi yang akan take care Rizqullah kalau bukan mama...huhuhu...


Hmm..enough for the luahan perasaan...jom layan dulu ekspresi wajah my little hero yang teruja dapat main air paip...macam 10 tahun tak jumpa air...


Layaaansss...
Wajah keterujaan.....
Suka bebenor dia dapat main air tu...
Ternganga mulut dia...heeeeeeeee...

Senyum tak sudah dapat main air....

Wajah yang sangat-sangat gembira dapat main air...
Kalau ayah tahu ni...
Adeeeeehh...lagi ayah basahkan Rizqullah...
Hahahaha...

Okay...ni mama tak mo letak caption...

Sampai terjelir-jelir lidah diaaaa...

Woooooooooooooooooo....air...
Puashati betul dia mama bagi chance main air...

Dan ini plak wajah yang buat mama tersenyum...
Macam-macam aksi dan ekspresi wajah dia...
Sayang anak mama ni...
Kali ni je ek dapat main air camni...
Lain kali kita beli pistol air plak...
Kita main perang2...
Woweeeee...opsss,mama dia plak yang eksited...
Tapi tu kena tunggu Rizqullah besar sikitlah nampaknya..
Hiihihii....

Okay...that's it...pada sesiapa yang rasa geram dengan ekspresi wajah si kecik ni...uhuksss...mama minta maaf ya...tapi harap wajah dia ini dapat menggembirakan hari anda...walaupun tak comel mana pun anak kami ini...tapiiiiiiiiiiiiii Rizqullah tetap comel di hati mama dan ayah...you are always be our sunshine...dan semua teletah Rizqullah akan buat mama dan ayah berbangga punya anak seperti Rizqullah...

Mungkin ada baiknya kot mama minum susu EnfaMama masa ngandungkan Rizqullah dulu...banyak khasiatnya...now,Rizqullah pun menunjukkan progress yang baik dan cepat sangat belajar bila ditunjukkan apa2...bila pepagi dengar iklan Pak Nil@Aznil pasal susu EnfaMama....selalu buat mama tersenyum...sbb betul pun,semua DHA dan nutrien2 lain dalam susu tersebut diserap oleh bayi...dan sekarang Rizqullah pun menunjukkan progress yang baik dalam tumbesaran....ops,teriklan plak sekejap...

Cukup dulu entry tuk hari ni..insyaallah,jika punya kelapangan....mama update lagi cerita progress pembesaran Rizqullah...apa yang mama leh share,parent can make baby life beautiful and interesting...just give them exploring the world on their way...this will help their brain to evolved and learn more thing...

Till my next entry....salam sayang dan salam satu Malaysia untuk semua...

Have a nice Sunday!!!!

November 26, 2010

Future Footballer under training....

Hohohoho....honk..honk..honk...future footballer is under training....
Sibuk ni tiap2 minggu buat latihan kat halaman umah...
Asal petang je pandai ajak mama atau makcik2 dia teman main "Ba" kat halaman...
Tahu plak tu minta suh amikkan kasut dia...
Setakat ni mama tak beli banyak pun lagi kasut Rizqullah...
Tengoklah...hujung minggu ni nak hunting new shoes for Rizqullah...
Kesian anak mama ni...satu kasut tu je kan...
Giler kedekut tul mama dan ayah kaaaannnn...

Suka betul anak mama ni kalau dapat ke halaman rumah dan lepaskan main ball...
Berlarian anak dia pusing2 keliling rumah...
Mama harap Rizqullah akan membesar jadi insan yang sihat...

Okaylah....jom layan dulu some selected picas yang mama sempat edit ketika aktivity latihan bola sepak Rizqullah...waaa...baru setahun dah menjalani latihan bola sepak...hehehe...


Gaya dah ada dah ni...
Cam yo-yo-an je anak mama ni main "Ba"....

Happpynya diaaaa....
Dah kurus anak mama ni...
Tapi pipi tetap maintain bam,bam nya...

Yezzzzzzzzzaaaa....aktiviti tambahan dalam latihan...
Mengutip sampah....suka sangat dia ngan sampah2 kecil2 ni...
Nampak aje tau...geram betul mama...
Kalau x cukup pantas...zassss je masuk mulut...

Aksi dan gaya ala-ala pemain pro...

Alaaaaahhh..pakai tangan lagi senang...

Gaya bersahaja...

My dearest son yang selalu buat mama dan ayah angau...
Camnelah orang leh buang2 je anak dorang kaaaannn...
Best apa ada anak...buat teman sampai dia dewasa...
Buat teman ketika bosan...
Buat teman hingga ke akhir hayat kita..
Hubungan yang tak akan putus sampai bila...
Hohoho...time ni Rizqullah nak ke jalan besar...
Sib baik gate tutup...sabar jelah anak mama ni...

Okay...ada banyak lagi sebenarnya gambar latihan Rizqullah ni...tapi selected je mama letak kat sini...coz malas nak edit dan resize gambar2 nih...sekarang ni Rizqullah dah mula kurus sikit sbb asyik melasak,memanjat,berlari dan macam2 lagi...tapi mama tetap bersyukur coz Rizqullah kuuuuaatt sangat makan...sampai mak ngah dan mak lang selalu cakap..."sibuk je,apa orang makan dia pun nak sama"...kalau tak bagi makanan yang kita makan,Rizqullah mesti propa buat ala-ala aksi merajuk dan nangis tutup muka...walaupun kadang2 tu rasa nak gelak je tengok si kecik ni yang cuba nak amik perhatian mama...

Tapi apa yang pasti sekarang ni Rizqullah perlukan teman tuk bermain...mama dah perasan bila Rizqullah dapat jumpa dan berkumpul dengan rakan2 sebaya...Rizqullah dah pandai bawak diri dan main bersama...selain tu,masa kita melawat auntie hanum kat HUKM...anak mama ni nak suh bawak baby auntie hanum..hmmmm...teeeetttttt...sila jangan pikir bukan2...

Okaylah..cukup dulu entry kali ni..bila rajin nanti mama update lagi citer pasal si kenit kesayangan kami ni...

Till my next update...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice weekend...

November 25, 2010

Membaca amalan mulia....

Salam semua....apa kabar???harap semuanya okay2 je...tak der yang moody-moody...mama plak,alhamdulillah...hari ni okay je...mood dah kembali pulih seperti biasa...dan hari ni dah happy sikit sbb dapat kopok leko dari Ganu sat lagi...alhamdulillah...hari ni ayah balik dari Ganu....tapi pasni kami tak berjumpa till 13 Disember kooooott...huhuhuhu..can't celebrate our 2nd anniversary together...last year pun sama...tak dapat celebrate sesama...tapiiiiiiiiiiiii....my sweeet and romantic hubby did some suprise to me on that day...senyum sampai telinga okay dapat hadiah dari ayah,walaupun dia di tengah laut....tapi hadiah sampai jugak ke tangan mama...thanks to My dearest hubby,En Redzuan...

Okay...ini sambungan entry dari shopping berdua ngan my little buddy...siapa lagi kalau bukan Rizqullah..kan mama cakap mama belikan sumthing untuk my little buddy ni...yang behave je temankan mama shopping hari tu...dan as a token of appreciation,mama belikan dia hadiah...tapi Rizqullah yang pilih sendiri...nak tahu apa yang dia pilih...he choose this musical book...yang paling gelihati bila Rizqullah tekan button bunyi "Meow"...mesti dia terus cakap.."Acha..."..hihihi...

Alhamdulillah...Rizqullah tahu pilih apa yang terbaik untuk diri dia...dan anak mama ni tahu "Membaca amalan mulia..."...Rizqullah memang sangat addicted dengan buku...sbb dari dalam perut lagi mama dah selalu bacakan macam2 cerita kat dia...cuma this lately je mama dah malas sikit bacakan story tuk Rizqullah..sbbnya Rizqullah mesti nak jugak pegang buku tu...bila dah pegang,abis ada page yang dah dikoyakkan...geram je mama ngan anak mama ni...so,mama make decision tuk simpa dulu story book tu...mama belikan semua buku yang berkulit dan page keras je tuk anak mama ni...walaupun a bit expensive..tapi minat membaca mama nak jugak pupuk dalam diri anak mama...duit boleh dicari,ilmu dan minat perlu dipupuk...

Okaylah...cukup dulu introduction mama ni...jom tengok Rizqullah yang sibuk nak membaca...

Layaaannnnssss keletah si kecik sorang ni....


'Buku' yang di pilih oleh Rizqullah sendiri...
Macam2 mama letak depan dia...
berderet mama susun depan anak mama
tapi ini yang dia pilih...

Opppppssss....sebelum reading...
Main-main dulu...
Sekarang ni dah macam-macam aksi yang dia buat...
Aksi mengerikan pun ada...
Panjat dan lompat2 atas kerusi...
Haaaaaiiihhh...sabar jelah anak teruna sorang nih....


Okayyyyy....its reading time...
Tapi mata still lagi pandang tv okay...


Okay mama...Rizqullah start reading...
Tapiiiiiiiiiiiiiii...kenapalah anak mama ni baca buku terbalik...
Ekekekeke...
Sibuk tul dia main star tu...slide kiri dan kanan...
Nak dengar lagu "Twinkle..twinkle little star..."


Jangan kacau...
Reading is in progressss...
Sambil tu...Rizqullah pun ikut humming following the music...


I'm busy...
Inilah aktiviti kami sebelum tido...
Kadang2 mama akan bagi Rizqullah sit and exploring this 'book'...
Everyday mama akan nampak cara dia treat 'book' tu berubah...
Kalau dulu,dia just tengok2 je...
Sekarang dah pandai tekan2 button yang ada...
Then will sing along sekali...


Dannnnn....pas abis membaca...
Its time to little rest before went for sleep...


Mama suka sangat kalau Rizqullah buat muka camni...
Muka innocent je...
Ermmmm...ada tak muka Rizqullah cam muka
upin ipin seperti bag yang ada belakang Rizqullah tu...
Heeeeeeeee...unkel arif@pak lang panggil Rizqullah Apin...
Ish..ish..sabar jelah...

Okaylah...enough for the short entry petang ni...nanti malam sikit kalau rajin dan sempat...will update lagiii..tapi pasal citer apa...tungguuuuuuuuuuuu...to my dear son,rajin2 membaca ya..ilmu itu tiada batas,carilah ilmu pengetahuan sampai ke negara China,Arab,US dan lain-lain...mama dan ayah tak kisah walaupun berhabis duit...yang penting anak mama minat membaca dan belajar demi mencari ilmu pengetahuan...

Till my next entry..salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Taaaa...salam...
 
Real Time Web Analytics