January 13, 2011

Al-fatihah...

Al-fatihah buat teman kami...
ALIF ABU BAKAR BIN ABDUL WAHAB
yang telah pun menghembuskan nafasnya yang terakhir pada hari ini,
13 Januari 2010 di DEMC,Shah Alam..
Setelah seminggu koma di wad ICU akibat demam panas dan jangkitan virus...
We definately will missed you so much Alif..
Semoga roh-mu di tempatkan di kalangan orang-orang beriman...

**Picture taken from his Facebook,wall penuh dengan ucapan takziah,
tapi sayang dia tak mampu membacanya lagi...**
Al-fatihah to arwah Alif...
Semoga di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan dikasihi Allah swt...

To Alif family,Auntie Faridah and Uncle Abdul Wahab serta Alia dan Aiman...
Semoga kalian tabah dengan dugaan ini...
Kami senantiasa di sisi jika kalian perlukan bantuan...

This week been a sad week,after one sad new to another...
Wahai hati...silalah tabah menghadapi semua ini...

Wahai suamiku...kehilangan teman baikmu ini amatlah bererti buatmu...
I know you'll definately missed him so much...
Doa adalah yang terbaik buatnya sekarang...
Sedekahkanlah Al-fatihah dan Yassin untuknya..
Sorry tak dapat temankan you to the funeral...
Send my condolences to his family and sorry for not being there...

Huhuhu...sangat dalam mode yang sedih kerana terperanjat dengan berita ini...walaupun expected,tapi tak sangka secepat ini kami kehilangan dia...Ya Allah,kuatkan hati kami dan tabahkanlah hati keluarga arwah dalam menghadapi dugaan ini,terutama ibu arwah yang baru sahaja pulih dari cancer...banyak sungguh dugaan buat keluarga ini..semoga mereka tabah...

Till my next entry....salam buat semua...

note : Thanks to anon for the correction...huhuhu..hubby pun cakap nama ayah alif is abu bakar...nampak sangat his in shock dan tak leh accept kehilangan kawan dia...sampai nama pun dia lupa...huhuhu..apapun,takziah pada keluarga arwah....we'll missed him so much,especially my hubby...he'll be missing Alif so much... 


18 comments:

Zaidah said...

al-fatihah....

LYAfrina said...

alfatihah...

sI tEDI said...

al-fatihah

Madam Sooyaree said...

Innalillah...

Mieja@Amiizaa2001 said...

TAKZIAH & ALFATIHAH...

tumpang kesedihhhhan.....:(

Chik Na said...

al-fatihah

ainshah said...

al-fatihah, tgh blogwalking td, then nampak this entry. alif was one of my classmate kat SAAS. it was a shocking news. he used to be very active in his FB even till admitted to ICU. such a lost. hanya al-fatihah dpt disedekahkan.

. i n n z c h u b b y . said...

al-fatihah.

terkejut inn...

sebab nama kwn akak tu sebijik sejiban dgn nama alif inn..

dah la nama penuh alif inn tu alif bin abu bakar... x sangka,kak...

Maslina Rosdiana said...

Kak Zaidah,LYafrina,SI Tedi,Huds,Mieja dan Chik Na...

Terima kasih...semoga roh arwah di tempatkan di kalangan mereka yang dikasihi oleh Allah swt...he such a nice guy walaupun kengkadang tu buat I pening ngan problem2 dia...apapun,Allah swt lebih sayangkan dia..

Maslina Rosdiana said...

Ainshah,

Hehehe...satu kelas ngan alif ek...I kenal dia sbb dia my hubby punya BFF...so means his BFF become my BFF also,dulu masa tak der anak selalu gak lepak dengan dorang sampai tengah malam...

Kalau U sekolah SAAS,means u kenal Zakiah Zin dan jugak hubby I kot...

Yup,betul tu FB is his life and also photography...such a lost betul...sedih giler bila balik Singapore dapat tahu dia dah koma,masa pergi tahu dia demam je..everything is so sudden...huhuh

Maslina Rosdiana said...

Inn,

Alamakkk...ye ke??sorry ek buat Inn heart attack kejap..hehehe..itulah,ramai rupanya pak abu bakar yang suka letak nama anak as 'Alif'...hehehe...

Cik Yana said...

Semoga roh arwah berada dikalangan orang-orang yang beriman.
Al-Fatihah...

Woofer Storm said...

alfatihah..lumrah dunia,yg hidup pasti akan kembali padaNya...moga ditempatkan dikalngn orng beriman.amin3

singgh smbil follow sni^^

THE LEKAT LEKIT STORY said...

takziah semoga keluarga arwah tabah menerima Ujian dari Allah

Anonymous said...

Mas.. correction.. act arwah punya ayah bukan nama Abu Bakar.. Abu Bakar tu nama arwah jugak.. fullname arwah is Alif Abu Bakar bin Abdul Wahab....

Maslina Rosdiana said...

Anon,

Thanks....for the correction,will be updating the entry later...

Anonymous said...

hahaha... ni pejul lah!

Maslina Rosdiana said...

Laaaa...cik anon ni en anon ke??hahaha...thanks pejul for the correction...I pun dah kalut,taip entry kat opis...masa tgh bz giler...huhuhu...

 
Real Time Web Analytics