January 28, 2011

Alya's 1st Birthday Party...

**Ini adalah entry yang sangat-sangat dan sangat-sangat tertunggak....huhuhu...ini semua gara-gara tiada masa untuk mengedit gambar2 yang banyak dalam harddisk...**

"Happy Birthday to you...
Happy birthday to you...
Happy birthdat to Alya...
Happy birthday to you...."


A birthday song for one little girl who always make her father and mother smile and proud...
Happy belated birthday dari Rizqullah,Auntie Mas and Uncle Wan...
Semoga Alya membesar menjadi anak yang solehah dan berjaya dalam apa jua yang diusahakan...


Okay...on last 1st January 2011...which is on new year day...we went to Kajang to attend this lil sweet and adorable daughter of Nurul and Irwan 1st birthday party...she turn 1 year on that day....and the birthday gurl name is Nur Alya Irdina...the theme of this birthday party is pink and black...and also minnie...I guess...hehehe...


Okay..said no more...let's see apa yang sempat mama captured during this birthday party...
Note : Mama Rizqullah is not a photographer,so ini adalah hasil yang suka-suki je yer...


Decoration by Mama Alya...
Simple and nice...
Bulan 9 ni tolong buat tuk Birthday Rizqullah plak yerrr...
hehehe....x der,gurau je...
Apapun...sangat cantik deco yang mama alya buat...

Goodies....
Very sweet and nice....pink kalerrrr....


Alya's 1st birthday cake...
Comel kan???siap dengan polka dot...


Us...sempat lagi snap family sendiri...

Mama Alya@Nurul,Alya,Mama Rizqullah@Maslina and Rizqullah...
First time mama jumpa dengan mama alya...
Selalu bertemu di FB je...

She is the birthday girl...
May Allah swt always keep her happy... 

Some momentos during birthday sing along song... 

Tok Ma yang share birthday together with Alya...
Huhuhu..sangat terharu bila tengok seorang 
ibu menangis dalam kegembiraan...
Bila anak2 menyambut dan mengingati hari lahir dia...
**Harap-harap anak2 mama nanti ingatlah hari lahir mama.... **

Sweet momentos of this little one... 

There is clown to entertain...
EVERYBODY... 

Us...sempat lagi bergambar...
Huhuh...satu gambar terover expose plak... 

Ayah with x-housemate at Ganu...
Uncle Ariff and Kizkiz.... 

Anak-anak pelaut...
Semua anak marine engineer...
Semenya selalu kena tinggal dek ayah...
Sebab ayah keluar ke laut mencari rezeki...
Alya,Kizkiz dan Rizq... 

Mama with Auntie Yana@Mama Kizkiz...
Jeles okay tengok keslimman auntie yana... 

The seaferer wifey club(unofficial)...
Wife of Irwan,Wife of Redzuan and Wife of Arif....
Sekali-sekala berjumpa...
Beginilah dia...camwhore tak abis-abis...
Insyaallah...kalau ada rezeki kita jumpa lagi...

Oh yer...only selected picas jelah ek mama sharekan kat sini..nak upload semua ke sini,alahai...mau penuh plak storage blog ni..hehehe...pada yang rasa nak tengok gambar2 lain yang sempat mama edit dan upload di FB...leh tengok kat sini --> Alya's 1st Birthday party


Honestly mama tak terror sangat amik gambar...ini semua gambar suka suki je...pada mama alya,nanti semua gambar2 ni akak burnkan dalam CD yer...hope to see you again,insyaallah...


Till my next update...sekali lagi....
Happy Birthday to Alya...
Semoga jadi anak yang solehah dan selalu menggembirakan serta membahagiakan ibubapamu...


Salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Have a nice day

7 comments:

Zakilah said...

wah meriahnyer/....best sangat tengok,,,,

dey said...

roti jala sedaaaaaaap ;)

Syafrina Utopia said...

best nyee majlis tuh..cute laa kek tu

Maslina Rosdiana said...

Zakilah,

Sangat meriah..rugi siapa yang tak datang...hehehe

Maslina Rosdiana said...

Yana,

Sib baik kizkiz..tak karate kick roti jala sekali..hehehe

Maslina Rosdiana said...

Syafrina,

Cute kan kek tu...macam tuan dia jugak..Comeeell sangat...

@ MaMa ALyA @ said...

hohoho...percaya tak yang mama alya baru baca entry ni hari ni sebab tak link kan akak kat blog nurul.. huhuhuhu...

nurul ingat dah link sekali takde... terlepas entry birthday anak sendiri..hehe... btw thanks again for coming walaupun sudah sebulan berlalu.. nak cakap thanks jugak! tak kira..hehe.. nanti jangan lupa burnkan cd k..hehe..

 
Real Time Web Analytics