January 19, 2011

The day has come...

***Awas!!!ini adalah entry mode emo-emo bunga-bunga cinta yang entah hape-hape dari mama Rizqullah...***

The day has come....and hate this feeling....semalam masa tengah sangap...time dah bengong kepala dengan kerja-kerja kat opis ni...mama call orang yang paling mama sayang...siapa lagi kalau bukan suamiku yang tercinta....konon-konon nak release tension kejap borak-borak manja ngan my hubby...**gatalnya!!!ahaks....sukahatilah kan..hubby I...bila lagi mau manja,tinggal lagi few days je ni...huhuhu...so,kena fully utilised semua masa yang ada...**

Biasalah...siapa lagi yang mama nak call...borak-borak mengisi masa yang tak lapang langsung...borak2 bersama ngan myhubby dan jugak Rizqullah..oh yerrr...hari ni ayah jadi Mr Mama kat rumah...kena jaga,mandikan,bagi Rizqullah makan dan macam2 lagilah..sbb bibik kami tak datang dah 2 hari...sib baik ayah ada kat darat lagi time ni...boleh gak mama gi kerja..kalau tak terpaksalah meng'EL'kan diri menjaga Rizqullah kat umah....thanks ayah for taking care Rizqullah for  semalam dan jugak kelmarin...lagi beberapa hari je lagi ni kita akan bersama...sobs..sobs...tak tahu nak cakap camne...tak tahu nak luahkan camne...tapi tipulah kalau kata tak sedih...macam-macam ada dalam hati ini...
lagi-lagi bila memikirkan....

Kini kita bertiga...
Ayah...Rizqullah...mama....
Ke mana-mana sahaja...kita sentiasa bertiga..
Senantiasa bersama sekeluarga...
Setiap minit dan saat digunakan sepenuhnya untuk bersama...
Namun...tidak lama lagi....
Hanyalah tinggal.... 

Rizqullah dan mama...
Bersama berdua menghadapi hari-hari kita bersama...
Tanpa lelaki yang bergelar suami dan ayah...
Mama berdoa agar diberi kesabaran dan ketabahan dalam 
membesar Rizqullah tatkala ayah jauh berada di tengah laut sana...
Selama 6 bulan kita bersama menanti 
kepulangan insan yang kita sayangi...
Semoga ayah selamat pergi dan pulang kembali ke sisi kita nanti...
Dan...sudah tentunya...

Rizqullah akan merindui dan tercari-cari wajah dan 
sentuhan serta kasih sayang dari ayah...
Peneman Rizqullah tatkala Rizqullah perlukan teman tuk bermain...
Merindui saat2 dan ketika bounding bersama ayah...
Dan pasti Rizqullah akan selalu sebut "ayah"....
Selepas ni...tiada lagi gambar2 Rizqullah membesar bersama ayah...
Yang hanya ada nanti...selepas 6 bulan nanti...
Satu jangka masa yang amat panjang untuk seorang anak 
kecil yang baru hendak mengenal erti keluarga...
Walauapapun....

 Mama tetap sayang ayah...
Rizqullah tetap sayang ayah...
We LOVE you so much ayah...
Biar pun jarak memisahkan kita...
Namun hati dan perasaan kita masih erat bertaut...
Kasih sayang kita senantiasa bersama,
walaupun terpisah di lautan sana....
Akan-ku jaga amanah 'CINTA' yang dikau tinggalkan padaku,suamiku...
Dan anakku,Rizqullah....

Mama akan sentiasa berada di sisimu,disetiap langkahmu...
Walaupun dari kejauhan...
mama tetap akan menyokong-mu...
Mencuba untuk memberikan sehabis yang terbaik untuk-mu anakku...
Akan mama jadi bayang-bayangmu...
mengekorimu disetiap langkahmu...
Menemani-mu disetiap langkahmu...
walaupun ayah tiada di sisi kita selalu....
Mama akan pastikan Rizqullah tidak merasai kekurangan itu...
Dan bersama kita berdua menanti kepulangan ayah di hari raya nanti...
Insyaallah...semoga kita dapat beraya bersama lagi untuk tahun ini....

 Huhuhuhu...kan dah masuk mode emo-emo nih...sedih bila pikirkan camne Rizqullah nanti...camne mama nak handle Rizqullah yang makin melasak saban hari tanpa ayah...camne mama nak handle Rizqullah yang susah nak dok diam bila tukar lampin...camne mama nak handle Rizqullah yang susah giler nak bukak dan pakai pakaian...camne mama nak handle Rizqullah bila nak mandikan dia,sebab Rizqullah dah x mo duduk dalam tab mandi...asyik nak jalan2 dalam bilik mandi...haduuuuhhh..mau migrain bila pikirkan hal-hal ni semua...sungguh mencabar plak mama rasa kali ini sebabnya Rizqullah dah pandai macam2...kalau dulu okaylah kot...Rizqullah belum ada kaki lagi...senang sikit sbb dia x pandai gerak memana....

Tapiiiiiiiiiiiii...sekarang,pantang mama leka sikit je...ada je project launching yang Rizqullah buat....huhuhuhu...terasa sangat mencabar sekarang ni...

Namun...walauapapun yang mama luahkan kat sini...semua ini,mahu tak mahu...mama kena jugak hadapinya seorang diri...kena juga laluinya tanpa suami di sisi...menjaga,mendidik dan melatih seorang anak kecil yang mahukan 200% perhatian dari ibu bapanya...semoga Allah swt memberikan mama kekuatan dalam menempuhi kehidupan yang mencabar ini...

Opssss...tengok...dari rancangan awal nak taip sepatah dua kata je...dah jadi panjang berjela....bila dah masuk mode emo-emo ni...memacam bermain di fikiran...

Okaylah..cukup dulu luahan hati yang berduka lara ini...(errrrr...yolah tu...)

Till my next entry...salam sayang dan salam satu Malaysia buat semua...

Have a nice day....
***hohoho...esok KL cuti...yea!!yea!!!
Hau yeh...hau yeh...!!!syoknya***

5 comments:

rynas said...

selamat yer Mas menempuh segalanya...begitulah bila anak dah makin besar macam2 peelnya kalau dulu boleh ler dorang belum pandai meminta bila dah pandai nak itu nak ini, jalan sana jalan sini aduh pening kepala melayannya tapi tu sementara jer alah bisa tegal biasa katanya orang lama2 ok...

AngahSayang2314 said...

ya allah lama sunggah angah tak ke sini.. dah besar dah riz ye.... mesti banyak tolong sepahkan??

Maslina Rosdiana said...

Kak Rynas,

Insyaallah...saya cuba tempuhinya dengan tabah...dah biasa 9 bulan cik abang ada di sisi sentiasa,sekali kena berpisah balik...aduh,payah jugak ni nak adjust balik...

Paling pening kepala pada anak2...takut dia demam dan tercari-cari plak nanti..harap2 dia pun ok je nanti..

Maslina Rosdiana said...

Angah,

Hehehe..itulah,lama jugak saya tak menyinggah ke blog angah...sibuk sikit kebelakangan ni...

Bukan tak menyepahkan je ni...dah pandai lawan balik pun ia jugak...huhuu

ainshah said...

sweet entry..same la kite yer..sabar je la.tpmmg kesian kat ank kan?..neway take care

 
Real Time Web Analytics