January 18, 2011

Happy 57th Birthday Nenek Rene...

**entry tertunggak lagi daaaa...**

On last 24th December 2010...Rizqullah,mama dan ayah having a not that suprise birthday celebration for nenek....errrmm,mama tak sure whether nenek is suprise or not...tapi rasanya cam tidak je...hehehe...sbb tgk semua macam dah ready je..heee...apapun,we are celebrating nenek 57th birthday this year at Shah Alam...ayah dan mama belikan cake and also KFC to be share with all...sangat happy celebrating my MIL birthday walaupun plan nak buat suprise tapi tak berapa menjadi...hehehe...this all last minute arrangement done by mama...tak jadi suprise sebabnya ayah dah call awal2 tanya samaada nenek dan semua ada kat rumah atau tak on that day...biasalah yaa..kalau dah call tu dah tentulah nenek akan tanya kenapa....


So,ayah pun cam biasa...tidak dapat menyimpan rahsia...bagitau nenek yang kami nak datang to celebrate nenek's 57th birthday...huhuhu..sabar jelah yerrrr...tak perlah,atleast nenek taklah suprise sangat....hehehe...anyway,tujuan kami satu je...nak buat ibu kepada ayah,nenek kepada Rizqullah,ibu mertua pada mama happy on her birthday....siapa lagi nak happykan orang yang disayangi kalau bukan ahli keluarga sendiri...walaupun taklah ke restoran yang mahal2...hanya ini yang termampu...tapi kami gembira meraikan hari lahir ibu kesayangan kami...wanita yang membesarkan dan memdidik ayah Rizqullah menjadi insan yang sangat mama hormat dan sayangi...menjadi seorang ayah yang bertanggungjawab pada anak dan sangat caring pada anak...I know you wanted all the best thing for your child...satu tanggungjawab yang berat untuk mama lakukan while ayah is away...


Errmm...cukup dulu with the babling...jom lihat our little birthday celebration for Rizqullah nenek's...


Cake bought for nenek's birthday....
Happy Birthday Ibu...ops,happy belated birthday...
Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki...

Kami makan KFC...
Hehehe...makanan yang sesuai dibawa
untuk majlis suprise begini...
2 jejaka dibackground tersebut adalah pakcik2 Rizqullah... 

Pak Su Izzat and Nenek... 


Alahai...sweetkan pak Su Izzat...
Light up the birthday candle for ibu... 


Let's sing the birthday song...
"Happy birthday to you...
Happy birthday to you..."
Rizqullah sedang mengusha birthday cake tu...
Mesti anak mama ingat tu bezday cake dia...hehehe... 


Nenek sempat buat peace lagiiii... 


Cutting cake ceremony...
Ditemani bersama oleh Rizqullah dan ayah...
Rizqullah usha baik je cake tu...hehehe...

Alahai..cucu nenek...
Dapat makan cerry...

The boys....
From left : Qayyum,Izzat and Arif...

Nenek with the boys...

Sebelum menjamah makanan yang terhidang depan kami...
A family photo first....
Huhuhu...without my FIL...
Dia tengah khusyuk layan citer korea...
Hehehe...

Video which taken from my MIL facebook...hehehe..mama tak sempatlah nak amik video..sibuk capturing still picture je...huhuhu...jadi terpaksa pinjam ini video...hehehe...luckily ada uncle Qayyum,Pak Su Izzat and Pak Lang Arif friend which come over to the house that time...so kenalah jadi videographer kejap ek...

video

Okay.....dengan berakhirnya video sambutan hari lahir tersebut...mama pun nak tutup entry ini...dengan satu pesanan....sayangilah dan hargailah setiap insan yang ada dalam hidup kita...tak kiralah samaada ibu,bapa,kawan-kawan,musuh,anak dan sesiapa sahaja yang kita kenal...sebab setiap apa yang berlaku dalam hidup kita ini...setiap insan yang hadir dalam hidup kita pasti akan meninggalkan sedikit memori dalam ingatan kita...jadi hargailah mereka selagi mereka ada bersama kita...

Till my next entry and updates...salam sayang buat semua yang memfollow blog entah hape-hape mama Rizqullah ni dan jugak yang rajin menjengah ke sin baca entry biasa2 je ni...

Have a nice day untuk anda semua..

4 comments:

tomatokering :) said...

hoho , semoga murah rezeki . kemsalam kat nenek rizqullah ye . nenek yg comel . hehe :)

. i n n z c h u b b y . said...

comey je nenek rizqullah pakai topi tu... hehe~

happy birthday to nenek's rizqullah!!!

Maslina Rosdiana said...

Tomatokering...

Thanks dear..insyaallah,nanti akak sampaikan pada MIL akak yer...hehehe....x mo kim salam kat teruna2 yang bertiga tu ke???

Maslina Rosdiana said...

Inn,

Camtulah kami satu family...yang penting kami happy satu family..harap2 dijauhkan dari pandangan jahat orang...

 
Real Time Web Analytics