January 24, 2011

Mee Udang Mak Jah,Kuala Sepetang...

Okay...next activity pulak adalah....MAKAN TIME!!!!hohoho...dah penat swimming, splash-splash in pool...perut pun dah bergendang genduts...disamping tu,dah janji sama kawan2 semua petang-petang sikit nak gi makan Mee Udang di Kuala Sepetang...best bila berjanji bergerak reramai ni..sah-sah ada yang tertinggal dan terpisah...huhuhu...tapi itulah rasanya yang paling lambat keluar dari bilik penginapan adalah kami...tup-tup,kami plak yang jadi orang kedua sampai kat situ...


Tak kiralah ek....yang pasti lepas tu semua pun dapat berkumpul....oh yer,nak story perjalanan dari Pekan Taiping ke Kuala Sepetang...perjalanan mengambil masa lebih kurang 40 minit dari hotel kami ke Kuala Sepetang...sepanjang perjalanan ke Kuala Sepetang tu..ada banyak sangat choice kedai2 mee udang kat situ...macam2 ada...tapi kumpulan kami dah berjanji di Kedai Mee Udang Mak Jah...ada jugak kedai Mee Udang Mak Teh di situ...kira dua2 ni adalah kedai yang fofular kalau cakap pasal mee udang kat Taiping ni...rating kepopularan gerai2 ini??hmmm...errrr,tak tahulah nak cakap...tapi ada yang kata Mak Teh punya Mee Udang lagi sedap dan ada jugak yang kata Mak Jah...wallahualamlah ek...yang pasti itu tekak memasing...heeee...

Okaylah..tak mo cakap banyak lagi..jom layan dulu picas2 yang sempat di captured during event melantak mee udang beramai-ramai ni...hehehe...


Nama kedai yang dihiasi dengan lampu neon...
Di sinilah kami menjamu selera Mee Udang...


Rizqullah with ayah...
While waiting order sampai...
Sangatlah ramai di kedai berkenaan pada hari tersebut..
Cuti X-mas kan...dah tentu ramai yang pulang ke
kampung dan jugak berjalan-jalan bersama keluarga...


Taking order...penuhkan meja...
Ni ada satu lagi meja... 


Favourite pass time activity of Rizqullah...
Menghisap ibu jari...
Entah kenapalah sekarang ni suka sangat hisap ibu jari...
Huhuhu...


Menu...macam2 adaaaa kan...
Tapi tak lah semua pun ada...
Tapi menu utama di sini dah tentulah Mee Udang dan Kuih Cucur Udang... 

Menyempat lagi yerrr...
Posing kejap....asyik gambor ayah dan Rizqullah je kan...
Hehehe..mama pun sekali sekala nak interprem...


Nasi Ayam Mak Jah...
Rasa dia??hmmm...bolehlah...nak kata sedap pun x lah sangat...
Biasa2 je...rasa dia...
Hehehe...jadi food comentar plak mama kali ni...huhuhu....


Haaaa....inilah dia Mee Udang yang diwar-warkan...
Menu utama kalau ke Kuala Sepetang...
Rugi kalau tak merasa mee udang ni...

Kami yang ramai di situ...
Ada dalam 5-6 family jugak yang melepak kat situ...
Dari ada matahari...sampai hilang matahari... 


Ini adalah meja boss mama...
with anak2 dia...semua lelaki tuuu...
Huhuhu...tapi anak dia seme baik,ikut dan patuh cakap ibu dia...

Okaylah...cukup dulu entry tertunggak lagi dari mama Rizqullah...sangat banyak ni nak update...dan yang paling penting,kami semua enjoy makan beramai-ramai sambil bergosip...huhuhu..kalau mama berenti dari sini,definately mama akan rindu team mama ni...dorang seme ni sangat happening...kerja,kerja jugak...tapi tetap enjoy...yang best dapat boss sporting dan tolak ansur...walaupun kerja stress memanjang...yang penting happy tetap ada...itu adalah key component sebuah team..

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua..

Have a nice night...  

2 comments:

BUNGA said...

sedapnya... sedapnya...sedapnyaaaa.... hehe

Maslina Rosdiana said...

Bunga,

Sedap ke???hehehe...ni mesti kes tengah lapar kan..

 
Real Time Web Analytics