January 25, 2011

Mon Rods pulakkkk!!!

Okay...done with entry pasal Taiping...kali ni mama nak cerita pasal kedai makan pulak....hehehe...maklumlah,kami ni kuat makan...cuba tengok mama dan ayah Rizqullah,comelkan kami...bam,bam je...hehehe...macam Rizqullah...ini semua kerana kami ni suka sangat makan...kami suka mencuba dan mencari restoran yang menghidangkan makanan yang sedap dan jugak environment yang tenang...dan jugak yang paling utama...Rizqullah pun mestilah selesa jugak ketika di situ...kalau Rizqullah selesa makanya senang sikitlah mama dan ayah nak melantak...hihihihi....


Tapi kenapa kedai ni nama dia Mon Rods???And it's stand for??errrrrrrrrr....**kasi panjang sikit errrrr tu**...nak jawab pun,mama tak tahu kenapa ek..tak sempat nak soal siasat kat pekerja kedai tu...kenapa nama dia Mon Rods...hehehe...pasti ada cerita di sebalik nama tersebut kan...apa yang mama nak share kat sini ialah...keunikkan deco kedai ini dan jugak makanan dia...dan macam biasalah...dah tentulah keenakan makanan di sini...eh,salah plak,camne nak share keenakkan makanan???hehehe..tengok gambar jelah ek...hihihi..jangan marah yerrr...


Okay..jom layang another koleksi jalan2 cari makan kami.....



Papan tanda kedai...
Restoran Mon Rods...
Kat mana restoran ini terletak??
Restoran ini located at Laman Seri,Seksyen 13,Shah Alam...


 My lil boy with my hubby...
Simple je kan deco restoran ni...
Siap pakai atap zink lagi...


 Rizqullah yang sibuk nak jalan sana-sini...
Grrrrr.....geram je sekarang ni mama ngan Rizqullah...
Susah yang amat nak suh dok diam seminit...
Bagi dia 5 saat je dudukd alam baby chair...
Pastu dah minta kuar dari chair tu...


Mama with the chef.....picture je...
Hehehehe...anyway,2 dari chef belakang mama ni ada 
depan kami tengah menyiapkan makanan kami...


Persembahan air yang pelbagai warna...
Teh tarik for ayah...
Watermelon no ice for Rizqullah...
Ice lemon tee for mama...


Chicken chop...
Ni mama yang punya...
Rasa dia???
Sedap jugak...yang paling sedap adalah 
coleslaw sebab sangat fresh....


Yang ni pulak ialah makanan ayah plak...
Macam biasa...ayah akan amik BBQ steak....
Nampak menarikkan food dia....siapa yang nak cuba,
boleh cari kedai ni kat Laman Seri,Seksyen 13 Shah Alam....

Pas makan macam biasa...kami sekeluarga suka jalan2 tengok apa yang menarik lagi kat Laman Seri Seksyen 13 ni....sebenarnya hari tu niat kami nak makan kat Laman Grill...tapi bila sampai je,rupanya kedai tu tutup on every Monday...so sad,tak dapat nak jumpa Audhiya...she working at that shop,Laman Grill...insyaallah,one fine day nanti...we will dropped again here...dan sementara tu.....jom tengok dulu some nice scenery kat Laman Seri Business Center ni...rasanya kalau waktu siang lagi cantik nih...







Okay...done for update jalan2 malam-malam sambil mengisi perut kat Laman Seri,Shah Alam...kira ini adalah edisi jalan2 cari makan kami...owwh,definately lepas ni mama akan merindui setiap saat begini...berjalan bersama with my 2 boyfriend having dinner together dan yang penting enjoying our time together as one mini family...mama harap sangat Rizqullah tidak akan terlalu mencari ayah later bila ayah naik kapal balik...mama risau sangat kalau2 Rizqullah demam ke nanti sebab rindukan ayah....i'm sure that you are strong boy my dear son....harap Rizqullah ok-ok je yer...we wait together for ayah homecoming...

Huhuhuhuhu...alahai,terluahkan plak rasa hati...apapun,pada sesiapa yang rasa nak cuba this restoran..boleh cari di Seksyen 13,Shah Alam...

Till my next update...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nie and beautiful day ahead...

4 comments:

Zaidah said...

gambar mama ngan chef picture tu comel...suka tengok....

fiq said...

perut terus bunyi2 lepas tgk mknn yg sedap tu. nyum3.. =D

Maslina Rosdiana said...

Zai,

Erk...hahaha...comel ke??blushing kejap...hahaha...apapun thanks ek..

Maslina Rosdiana said...

fiq,

Alamak...maaf sesangat ek..apapun,baik cepat gi makan...nanti kena gastrik plak...

 
Real Time Web Analytics