January 2, 2011

New house!!!

Yipppieee!!!Rizqullah has a house now...tempat dia berteduh dan bermain...now rumah ni dah jadi kawasan Rizqullah to play,makan pun dalam rumah ni,tido je belum lagi....masa mama dating berdua ngan ayah,we found this at ToysRus sales kat The Curve...see,mana2 kami pergi Rizqullah tetap dalam ingatan kami...walaupun berdua...buah tangan tuk anak kesayangan pasti ada...inilah naluri ibubapa kan...selagi ada rezeki dan termampu...pasti ada hadiah mahupun mainan istimewa untuk anak...lumrah bila ada anak...heeeeeee...


Rasanya bukan mama Rizqullah je camni...semua ibubapa in this world pun camni...wanna give the best thing ever to their child...walaupun kadang2 sendiri tak cukup makan,baju baru tak beli tiap bulan,kasut dipakai sampai rabak...yang penting anak dapat yang terbaik...anak happy,mama dan ayah pun happy...yang lagi penting,anak kena bergaya walaupun mak ayah kelihatan papa kedana...hahaha..bleh pakai ayat ni???tapiiiii...bagi mama Rizqullah,bulan ni baju baru tuk Rizqullah,bulan depan tuk ayah plak,then mama,then Rizqullah...Errrrr....tang toys,rasanya tiap2 bulan pun mama belikan dia mainan baru....uhukssss...satu penyakit yang mama tak leh elakkan...I don't know why,but i'm happy to buys him new toys and see him exploring the toys by himself...anyway,itu semua duit mama okay belikan toys tuk Rizqullah...ayah tak belikan ke???ada gak...tapi ayah x mo galakkan sangat...ayah prefer belikan keperluan asas untuk Rizqullah dari toys...heeeeeeee...


errrkkk...panjang plak membebel,apapun...mama tetap rasa camnilah rupanya perasaan ibu dan bapa kita dulu...kalau boleh satu dunia ni dia nak bagi kat anak dia...huhuhu...tapi apakan daya,kadang2kala financial sentiasa tak cukup...now,I understand why my parents ask me to study smart and be the best among the best...so now,I can give the best for my child and my family...now a days money is an important role...but to have money,we need to have qualification and good jobs with good pays....


Okaylah...done with the merapu meraban...let's see Rizqullah new house....


Yipppiee!!!Rizqullah new house...
It also comes with colour full balls...

 Ayah sweetheart...
He will missed all this moment once onboard on ship...

 Ayah yang sibuk melayan anak exploring his new house...
Rizqullah dah eager nak tahu apa yang 
akan jadi with this new toys...

 Yeeeehaaaa!!!Pak Lang also helping on building Rizqullah new house....
Thank Pak Lang for the help...
Lepas ni mesti rindu bangat lagi kat Rizqullah...
Next time jumpa he can talk already...

 Jeng...jeng...the house is ready for Rizqullah...
Pak Su and Pak Lang pun excited sama...
Hehehe...siap pak su minta izin nak join 
with Rizqullah in the house...

 Here we go!!!
The house is ready for Rizqullah...
Pak Lang pun kalau bleh nak join sama...
Hehehe...
Mak Ngah,u must be missing this faces...
Izzat and Ariff...also Rizqullah and Ridz...

 Rizqullah busy house cleaning his new house...
Beside exploring it...

Okay...itu je picas2 yang mama rajin nak edit dan upload di sini....insyaallah,nanti mama sambung lagi buat tatapan anakanda mama di masa depan kelak...you have a wonderfull childhood life my dear son...alhamdulillah,Allah swt senantiasa murahkan rezeki anak mama ni...walaupun mama tak makan sekalipun,mama akan cuba penuhkan permintaan anak mama ni...you are my sunshine and my little love one...

Till my next updates...banyak betul aktiviti kami sekeluarga...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...next entry will be about......adalah,tunggguuu!!!

Have a nice Sunday to all!!

2 comments:

puterihannan said...

mesti sakan main kat umah baru tuh! :D

CiPoT CeDoT said...

best nye jadi budak2..semua nak dpt...hokhok...

 
Real Time Web Analytics