January 27, 2011

Otak-otak place,One Utama...

Errr...rasanya macam banyak je entry mama Rizqullah kebelakangan ni citer pasal makanan je kan...huhuhu...silalah bersabar ye..kami sekeluarga mmg rajin makan dan cuba macam2 kedai...tapi it's good kan....leh gak mama share mana2 tempat makan yang menarik tuk di cuba...bukan setakat menarik je...tapi food pun mantoppp!!!!bila kedai pun best...makanan pun best..baru pelanggan datang beratus kali pun tak per...yang penting  burrrrppp!!!sedap dan kenyang....


Okay...this time mama nak share satu kedai yang sangat unik....nak tahu kenapa mama kata unik???sebabnya adalah...hiasan dalaman dia...memang membawa mama dan ayah ke zaman nostalgia kami..pada mereka yang di lahirkan pada tahun 1970-an ke tahun 1980-an pasti akan tersenyum bila melihat deco restoran ini...pastu teringat itulah...teringat inilah...tapi pastinya memori manis akan terungkap kembali...


Such a nice feelingkan???hmmm..enough with the introduction...jom tengok dulu kenapa mama cakap this restaurant is so unique...


The menu...
Ni bahagian depan...
**rasa-rasa camne rupa menu tu???**
**ada tak serupa front page buku sekolah kita dulu...**


Yang ni plak...bahagian belakang dia..
Siap ada rukunnegara lagi...
Oh...sifir pun ada jugak...
Dah mula terkenang tak zaman kanak2 dulu???


My dear son...Rizqullah...
Rizqullah yang sedang menunggu guru besar...
Guru besar sedang buat apa???


Guru besar sedang memeriksa buku sekolah Rizqullah...


Guru Besar@Ayah : Saya nak balik sekolah 
nanti kamu hafal rukunnegara ni..
Dah abis rukunnegara...hafal plak sifir kat bawah tu.... 

Guru Besar : Oh!!balik nanti jangan lupa minta mak 
awak tulis nama awak kat depan buku ni...
Rizqullah : Baik cikgu...

Okay...done with the script...
Cam sesuai je gambar Rizqullah ngan ayah tu mama masukkan script...
Lagi2 sekarang ni pun tengah musim budak2 baru masuk sekolah...
Errr..tak lah baru sangat...dah 2-3 minggu jugak nih...

Mama see that...
Apa tu???
Rizqullah yang dah pandai tunjuk dan tanya apa tu...
Penat sekarang ni nak menjawab semua soklan dia...
Bila tak jawab...dia marah kita...

Ooooo...lampu ek mama...
Ok...next time Rizqullah tanya lagi...
Dan sayang mama....mama tak akan penah jemu 
untuk menjawab semua soalan mu...

Dan after few minutes menunggu...akhirnya makanan pun sampai...

 Roti band with kaya and butter...
Sangat delicious... 
This is for Rizqullah...


 Milo Ais... 


Mee Rebus for ayah...
Pun sedap...kuah dia mmg sangat terasa...


Adegan yang mama pasti ayah akan rindu dan angaukan selalu..
Rizqullah suapkan ayah makan..
Ohhh...so sweet je rasa moment begini...
Walaupun selalu 2 beranak ni manja camni..
Pasni dah tentu Rizqullah akan selalu tercari-cari ayah...


Kueh Tiao Goreng with otak-otak...
Pun sedap jugak...


Yang ni...hmmm,mama lupa nama dia..
Huhuhu...tapi yang pasti ada chicken wing...
Rizqullah syok dapat makan chicken wing on that day...


Last but not least...
Kenalah bergambar depan kedai buat kenang-kenangan...
Hehehe..macamlah jauh sangat kedai ni kan..
Padahal kat One Utama je...

Okay...ni entah entry keberapa entah mama share tempat makan yang menarik tuk dikunjungi...pasni,blog mama akan sunyi selama 6 bulan untuk entry-entry pasal makan dan holiday...sebabnya ayah tak der ngan kami tuk sama-sama menerokai benda baru...best buat benda2 baru ni bila korum forum cukup...tapi walauapapun,pasni blog ini akan dihiasi dengan activity bersama berdua antara Rizqullah dan mama...selain tu dalam ni jugak nanti mama akan update ayah perkembangan anak kami...

To ayah...definately pasni you akan rindu Rizqullah sebut "Aaaayaaahh"...dan jugak macam lagi word yang dia dah pandai sebut...dan yang paling best bila dia dah tahu apa nama dia...bila kita tanya "What your name??"...syookkan bila dengar dia jawab..."Lah.."..tiap2 hari pas balik keje mama pasti teruja nak tengok apa perkembangan baru Rizqullah..dan paling best dengar dia mereport itu ini kat mama...bila mama tanya dia buat apa hari..pasti ada je jawapan dari dia...nanti bila ada kesempatan mama sharekan video Rizqullah yang dah boleh bercakap sepatah dua kata tu...

Oppss...balik ke tajuk utama...kat restoran otak-otak ni ada macam2 benda yang akan buat kita terkenang kembali zaman kanak-kanak kita...pada yang biasa dan dibesarkan di kampung..pasti bila berada di sini...semuanya akan menggamit kembali memori anda...

Okaylah,cukup dulu entry untuk kali ini...kalau ada lagi tempat makan menarik yang mama leh sharekan...insyaallah..mama akan sharekan kat sini...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day!!

4 comments:

+akufobia+ said...

aumm.

Wan Ahmad Nabil said...

whoaa ! macam high class je makan kat sini. boleh tahan tak harga dia ? :D

Maslina Rosdiana said...

akufobia,

buurrrrpp...alhamdulillah...hehehe

Maslina Rosdiana said...

Wan,

Erm...boleh tahan jugaklah rege dia..sekali sebulan boleh lah kot makan kat sini...

 
Real Time Web Analytics