January 17, 2011

Playground @ KL Bird Park...

Haaaaddduuuiii!!!!ini budak sekarang ni kalau jumpa....satu tempat yang x lama lagi mama akan pangkah..mana lagi kalau bukan playground...dari muka bosan leh senyum sampai telinga...eksited yang amat dan sibuk ya rabbi minta nak turun dari stroller...sabar jelah dengan anak zaman sekarang...baru je umur setahun 3 bulan...Rizqullah dah tahu apa itu playground....rasanya budak2 zaman mama dan selepas mama taklah sebijak budak2 zaman sekarang ni...seiring dengan kecanggihan teknologi...kanak2 sekarang ni pun dah bijak pandai sekarang ni...


Dan dalam KL Bird Park ni pun ada bahagian taman permainan khas untuk kanak2...so,bila anak2 dah bosan pusing2 taman...leh singgah sini tuk kejap...Rizqullah pun hari tu dah bosan sangat...tapi bila mata dia terpandang satu kawasan yang sangat colourful dan jugak ada bermacam2 mainan...terus bersinar-sinar mata dan sibuk tunjuk2 kat mama dan ayah yang dia nak singgah situ....haaaiiihhh!!!anak2 zaman sekarang....celik segala-galanya...mana taknya...lahir2 je mata dah terbuka,pandang kiri kanan...check out sekeliling...hahaha...berbeza yang amat dengan budak2 zaman dulu...hehehe...


Okaylah...jomlah layan sikit gambar2 yang sempat diedit ketika anak kesayangan saya ini sibuk bermain di playground...to my dear son,kesian ayah berpeluh-peluh ayah layan Rizqullah yang lari sana-sini...Rizqullah eksited,ayah plak penat exercise main kejar2 ngan Rizqullah..hehehe...


Rizqullah with slide...
Sekarang ni happy bangat bila dapat slide down...
Nanti mama bawak slide tube kat Empire ya...

Tengok tuuuu...
Dah mula nakal sekarang ni...
Baru turun half way,dia naik balik...

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....
Tak sempat naik...
Dah slide down lagi...
tapi dalam reverse mode...hahaha...
Macam melepek je Rizqullah kat slide tu...
Aduhaiiii...terasa sangat Rizqullah 
dah besar dan dah mula nakal...

Ehhh!!!mama kat sana ke???

I'm coming mama...
Wait for me!!!
Tekun sungguh dia nak cross ke arah mama...

Huhuhu...ada banyak lagi sebenarnya gambar2 Rizqullah di playground ini...tapi kemalasan yang teramat melanda...huhuhu...nanti2 jelah ek mama share lagi picas di taman ini...yang pasti semua momentos ini akan menjadi satu kenangan terindah buat mama dan ayah..walaupun penat melayan kerenah Rizqullah yang dah mula macam2 sekarang ni...tapiiiii kami happy sebab Rizqullah membesar dengan cergas dan cerdas....yang paling buat mama dan ayah lagi happy ialah bila Rizqullah cakap...."ayah" dan "mama"...that's the magic word yang boleh bahkan bisa buat mama dan ayah relieve...hilang semua kepenatan kami melayan-mu anakku...

Hmmm..panjang plak melalut mama malam ni...okay,mau tido dulu..esok dah mula kerja balik...huhuhu..malasnya nak kerja...kan best dapat cuti panjang..hahaha...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day buat semua!!!

3 comments:

mie said...

rasa macam nk jadi kecik blk la..
main kat playground..
ehheeee

alinac lover said...

sukanya dia ye

:: Zanna :: said...

Happy tgk Rizqullah main sliding2...eheh~~



jom jalan2 kat mid valley ^.^

 
Real Time Web Analytics