January 21, 2011

Rahman & Suhaizani Reception,Taiping...

Entry sebelum ni mama citer pasal bilik penginapan kami di Taiping Golf Resort,Taiping...tapi tujuan utama kami ke sana adalah...nak memenuhi undangan majlis perkahwinan teammate mama...kami dalam satu kumpulan yang jaga satu system yang sama...siapa lagi kalau bukan Uncle Rahman...nama yang mama dah sebut dalam entry sebelum ni...pas rehat2 kejap di bilik...kami bersiap dan terus menuju ke rumah pengantin...tema kali ni mama confuse sikit,sebabnya kan...khemah warna ungu dan pink...pengantin pakai baju warna kelabu...pelamin hitam putih...meja beradap pulak,alamak!!!lupa plak kaler apa....heeeeeee....


Banyak sangat kaler nak ingat...sampai lupa plak dah...huhuhu...janji konon2 semuanya akan sampai kul 1 kat umah pengantin..tup-tup..tengok jam,kami sampai dekat2 pukul 2 petang...hehehe...ni semua kerana kepenatan menghadap jam rehat berminit-minit jugaklah kat bilik dulu...kasi fresh balik badan..hehehe..sesampai je kat umah pengantin..member2 bujang IT Maybank tengah syok berkaraoke....dari jauh mama dah kenal suara siapa...hehehe...apapun,sib baik tak hujan...heeeeee...semua lagu khas ditujukan untuk pasangan pengantin...cewwwaahh!!!...memandangkan kami sampai agak terlewat...sempat salam2 je ngan lelain..tapi sempat lagi buat date,untuk bertemu dan berkumpul balik petang nanti....hehehe...di mana???nanti jelah yer mama sharekan...biarlah rahsia dulu...


Okaylah...malas cakap banyak dah...jom layan kejap gambar-gambar yang sempat di snap ketika itu...


Gambar permulaan...
Gambar kami bersama pasangan pengantin...
Inilah dia teammate mama yang buat 
semua gempar sekejap tempoh hari....
Patutlah asal cuti sekolah...dia pun nak cuti sama...
Rupanya Mrs Rahman ni adalah cikgu sekolah...
Amboiii...dendiam nampak...

Pasangan raja sehari....
Rahman dan Suhaizani....
Selamat pengantin baru...
Semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat...
Yang paling penting...welcome to married life....


Gambar yang mama amik dari photographer Uncel Rahman...
Cantikkan pelamin dorang...


Ayah sedang memilih makanan...
Yang pasti,mama sempat lagi menapau bawak balik ke bilik...
Hehehe...sabar jelah ek Rahman...
Dapat team member cam saya ni...
Hua..hua..hua...

Puan Shahizad bersama keluarga....
Ngandong sesama...tapi Nicha kuar dulu...
Hehehe...

Rizqullah yang tak abis2 membelasah muruku...
Adeeehhh!!!bajet macam budak besarlah plak si kenit ni...
Gigi baru ada 10 batang...
dah ada hati mau makan makanan yang keras2...
Mama yang risau kot2 tercekik plak nanti...huhuhu...

Kumpulan aweks bujang yang masih available...
Bergambar bersama pengantin pompuan...

Yang terpisah bertemu semula...
Mat Zul!!!yang dah hampir setahun lebih kot 
meninggalkan kami di Maybank...

Rizqullah with kak Aleya..
Sibuk je anak mama ni follow kak aleya...

Gambar aweks2 lagi...
Tapi kali ni Rahman ada sekali...

Okaylah..itu je gambar2 yang sempat di captured during majlis ini..tak banyak sangat pun...sebabnya kami sampai lambat...huhuhu...masa sampai pun,Rahman dan Zani baru je abis makan beradab...tak menyempatlah mama nak captured gambar2 mereka di atas pelamin dan ketika makan...huhuhu..tapi walauapapun...Selamat pengantin baru lagi sekali buat pasangan pengantin...lepas ni tolong amik batton yang tgh tunggu untuk di sambut dari abang fauzi yer En Rahman...hehehe..batton apakah yang perlu di sambut???jeng..jeng...jeng...adalah...fun+gossip at work punya hal....

Next activity apa plak ya???hari masih muda..next entry...activity setelah puas melantak and menapau dari rumah pengantin...apakah activitynya????tunggukan yaaa...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Salam...

**huhuhu...malam tadi ada seorang rakan tanya mama bila nak update blog,ada entry baru tak malam ni...tapi mama cakap tak der,sbb tengah sibuk upload picas2 kami di Universal Studio Singapore kat FB sebab ayah buat request gambar2 diupload di FB...huhuhu...ada jugak rupanya yang menanti entry blog picisan ini,yang hanya mencoretkan activity kami sekeluarga....terima kasih sebab menanti entry yang entah apa2 ini...kebelakangan ni dah mula malas yang teramat nak update blog dan jugak FB...will try to update macam dulu...insyaallah...**

2 comments:

Mata Hati said...

comel ah pasangan raja sehari tu...
pelamin pun cantik tu...

Maslina Rosdiana said...

Matahati,

Comelkan...tenang je tgk dorang...

 
Real Time Web Analytics