January 17, 2011

Restoran Hornbill@KL Brid Park.

Setelah puas berjalan-jalan keliling KL Bird Park yang berekar-ekar keluasannya...dan jugak berjam-jam lamanya berjalan-jalan...mestilah perut pun mula berbunyi...hehehe...maklumlah,semua lemak-lemak dah dibakar ketika berjalan mengelilingi taman burung tersebut...mama ingatkan mama sorang je yang lapar...rupanya ayah pun sudah lapar sama...hehehe...syukur2,ada chance nak pau makan banyak2...hehehe...tak derlah,makan ala kadar je..tapi syok sebab ayah pun dah sama2 lapar,so apalagi...kebetulan je dalam perjalanan nak keluar dari taman burung tersebut...kami pun terlihat sebuah restoran yang elok je tersergam indah tinggi di atas bukit...elok pulak tu menjadi salah satu pintu keluar dari taman tersebut...hehehe...


Apalagi....mama pun suggestkan kat ayah tuk cuba makanan kat situ..yelahhhh,selama ni lalu lalang je melintasi hadapan restoran ni..maklumlah,tengok dari luar macam mahal je...gerun nak masuk.....huhuhu....tapi hari tu,perut sudah sangat2 lapar...ikut hati rasa cam nak gi makan ikan bakar je kat belakang masjid negara...tapi,apakan daya...jam pada waktu dah menunjukkan tepat pukul 6 petang...sah2 semua ikan pun dah sold old plus hari Ahad kannnn...kedai tu mana bukak pun...so,mama Rizqullah sila jangan berangan lebih-lebih nak makan ikan bakar yaaaa...


Daaannn seperti biasa,tidak lengkap blog mama Rizqullah ni tanpa berdozen-dozen gambar yang dicapture during our little makan-makan event...pada yang dah pernah makan di sini..anda pasti dah tahu bagaimana the feeling makan bersama burung-burung yang jugak nak join anda makan bersama...wooohooo!!!sangat mengerunkan+teruja+errrrrr....biar betul burung ni??....okaylah...cukup dulu babling...layan sat cerita bergambar pengalaman makan bersama burung-burung yang kelaparan...heeeeeeeee....

Random snapshot dari ayah...
Restoran Hornbill....

Burung-burung yang elok je bertenggek kat atas bar tu...
Tunggu masa je nak ngap kalau ada chance...
Hehehe...macam2 perasaan masa ni...
Teruja ada...takut kena patuk tak pasal2 pun ada...

Ni yang besar tunggu elok je kat tepi mama...
Burung enggang kalau tak salah mama...

Ini seekor lagi yang usha baik punya kat kami...
Tinjau-tinjau kot2 boleh menyerang... 

 Rizqullah yang risau kot...kot burung tu tiba terbang 
turun terjah meja kami...
Kesian anak mama...takut ya...
Tapi tak habis2 tunjuk mama burung...
Early notification bagitau burung menghampiri...

 Some random snapshot by ayah...
Mama pun dok berjaga-jaga...
Risau tetiba burung2 tu datang menyerang...

 Itu diaaa...nasi goreng asia...
Siap ada satay lagi tuuuu...
Rasa dia????hmm...sedap jugak...
Setanding dengan harganya...

 Yang ni...Rizqullah punya...
Fish fillet and fries...
Tapi sudahnya dia makan tomato dan sayur je...
Cam biasa...ayahlah yang kena jadi DBKL kami...
Hehehe..jangan marah ya ayah...

 And last but not least...
Yang ni Kueh Tiau Kungfu...
Errr...ye kot,mama pun dah lupa...
Tapi memang sangat sedap....
Yang ni ayah punya,tapi yang makan habiskan adalah mama...
Hehehe....

Pada yang rasa nak cuba,boleh je singgah kat Taman Burung Kuala Lumpur,masa lalu depan Taman tu...pasti akan terlihat Restoran ini...tak rugi kalau nak mencuba,kalau nak makan selalu...errrmmm,mau rabak jugaklah poket...boleh tahan mahal jugak yaaa...sekali sekala bolehlah koooot...

Okaylah...banyak lagi ni mama nak update..adeeeh!!!kena pantas mengupdate...banyak lagi cerita nak story kat Rizqullah dan untuk waktu yang sama...mama nak kena update cerita sepantas mungkin sbb lepas ni kenalah latest update sahaja di sini...huhuhu...kenapa???hanya latest update dan tiada lagi entry-entry tertunggak??kerana ayah tak lama lagi nak mula berlayar...sangatlah sedih bila memikirkannya...setelah 9 bulan berkepit sakan...kini tiba masa untuk berpisah semula...i'm not happy,but i can't show it...

That's it...cukup dulu entry kali ini...till my next update...salam sayang buat semua yang berkunjung di sini...

Salam...

8 comments:

Mieja@Amiizaa2001 said...

seri=onoknya rizqullah prg tgk birds.....auntie pon tak pernah sampai lagik :):)

LyNn HaMzAh said...

syoknya makan ditemani burung2...best betul la...

Mama Qiestina said...

wah izq tgk bebird!
behs ni bole bawak qies,berapa kena bayar eh mas nak masuk tu?

rizq & mama puas2 manja yee.takpe papa pegi carik wit kannn :)

Maslina Rosdiana said...

Mieja,

Dia seronok plus takut sebenarnya...ayam berkokok pun dia leh nangis...hahaha...mama dia plak tolong gelakkn...haih,inilah anak orang bandar...ayam pun takut...huhuhu

Maslina Rosdiana said...

LyNN,

Best gak....tapi lebih pada takut sbb ada sekor burung tu elok je duduk dekat2 kepala saya sbb nak minta sikit makanan kita...sabar jelah burung2 ni...tapi sangat seronok dapat mendekati burung2 ni...

Maslina Rosdiana said...

Yat,

Masa saya beli tiket masuk KL bird park tgh buat promo kat Ikano,so dapat beli dengan harga RM 10 je for adult...for kanak2 baya qies free...

Tak tahu berapa harga kalau x offer..tapi x salah berpuluh jugaklah seorang adult...bawaklah qies jalan2 situ...best sangat,dapat tgk macam2 burung...

rynas said...

ohh bestnya dapat pg bird park..tak pernah singgah lg huhuhu

Maslina Rosdiana said...

Kak Rynas,

Saya pun kebetulan je dapat beli tiket murah tu...kalau tak,mungkin tak sampai lagi jugak ni ke situ...

 
Real Time Web Analytics