January 5, 2011

Rizqullah meets little uncle...

Ahaaaa!!!tajuk cam pelik je kan bunyinya...Rizqullah meets little uncle ataupun dalam bahasa melayunya...Rizqullah bertemu dengan pakcik kecil...
Haiiiikkk!!!siapa pulaklah pakcik kecil dia...camne plak Rizqullah leh jadi anak buah???
Padahal he is one year older...
Hohoho..its too complicated tuk mama story kat sini...
Sebabnya...mama pun agak keconfuse-an sikit pasal hierarchy families nih...

Okay...on last 15 December 2010(postponed entry lagiii...)
Rizqullah,mama and ayah went to visit auntie Wanie and Uncle Nik at Kampung Tunku...
Dekat je ngan umah kami...dalam 3 minit je sampai...
**anyway,pagi2 tiap2 hari pun mama lalu kat kawasan umah auntie wanie ni...**
Wanie is mama junior in Sri Aman and also ayah sedara mara berpangkat auntie...
Maknya Rizqullah need to call wanie as Nenek...
So...camne nih???hahaha..what a small world okay...
I'm keep bumping with all my x-schoolmates within the family...
Such a small world I had...sob,sob,sobsss....


Okay...back to the story...this lovely little boy of Wanie and Nik...
Diberi Nama....
Nik Muhammad Danial Iman bin Nik Muhammad Hafiz...
Fuuuuuhhhh...panjang sungguh nama anak depa nih...
Satu nafas pun tak cukup...tercungap-cungap mama Rizqullah sebut nama dia...
Tapi panggillan manja adalah...
**drum roll please**
~~ Danial ~~
Haaa...pendek je kan..hihihi..
Such a lovely boy and senang giler nak jaga...
Asyik tido je keje dia..lain bebenor dengan Rizqullah...
Perut kembung pun Danial leh relax lagi tido..
Rizqullah plak during pantang day...kalau tak jaga siang malam...
memang tak sah,but alhamdulillah...
mama was lucky coz ayah always beside me 24x7...


Bila buat entry ni mama teringat pasal tips to reduce kembung perut baby...
Rasa macam nak share camne nak tahu baby kembung atau tak...
Tapiiiiiiiii...malas giler nak taip kat sini...
Erm....google internet jelah ek kalau nak tahu...
Macam-macam adaaaa...
Hehehe...


Okaylah...cam biasa,it's a must dalam setiap entry mama Rizqullah tepek gambar...walaupun sekeping dan secenonet(bahasa apa daaaa) mana pun...jadinya,moh layan sikit gambar2 yang ada during our visit for ibu berpantang ni...

My hubby with Wanie's lil boy@his lil cousins...
Macam kekok je cik abang saya ni pegang baby...
Haaaii...dear,baru setahun lebih je usia Rizqullah..
Takkan dah kekok kooott???

Us with the little one...
Mana mak ayah dia???
Ada...ayah dia yang tengah amik gambar ni...
Mama Danial plak...x mau bergambar sbb alergik 
dengan camera during pantang....
Hehehe..jangan marah ek Wanie...just joking...

Kami lagi yang sibuk bergambar dengan orang baru...
Rizqullah sangatlah cemburu bila mama holding Danial...
Adeeehhh...kena dapat baby gurl ke baru Rizqullah okay...
Kalau dapat adik lelaki...mau kena gusti ngan Rizqullah hari-hari...

Okay...itu je gambor yang sempat kami amik bersama orang baru dalam keluarga Puan Wanie...insyaallah,bila ada family gathering lagi...please bring this little one yaaa...I am sure orang2 di Klang wanna meet this little cutie pie...

Till my next little update on our family activity....salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice and wonderfull day!!!

4 comments:

Zur@ZaRi said...

comel jer...
ader uncle dak tecik yer=))

pegang leklok tau=))

alyyani said...

panjang nye nama baby2 skang ni. comel :)

Maslina Rosdiana said...

Zur@Zari,

Ada...mama Rizqullah lagilah,dah ada yang panggil onyang..huhuhu..sedih bila dengar dorang panggil onyang...grrrr

Maslina Rosdiana said...

Alyyani,

Itulah...zaman ni mak ayah terlalu creative...nanti anak mesti menyumpah bila time nak exam..macam mama Rizqullah...nama panjang sangat sampai kengkadang tak cukup space nak tulis nama..huhuhu

 
Real Time Web Analytics