January 14, 2011

Rizqullah melawat burung-burung...(P1)

**Entry yang sangat2 tertunggaknya ni...tapi kena jugak publish sbb lepas ni kena tepek latest story about us...its an update information for ayah later yang akan sailing anytime...**

Bagai YB melawat kawasan dia plak...Rizqullah buat lawatan ke Kuala Lumpur Bird Park atau dalam bahasa melayunya...Taman Burung Kuala Lumpur yang terletak di tengah2 bandaraya Kuala Lumpur...berdekatan je dengan Masjid Negara...rasanya ramai je yang tahu kat mana taman burung tu....tapi nak masuk ke situ mesti ramai yang berfikir banyak kali due to the ticket is so expensive...kami pun dua tiga kali jugak pernah ke situ...tapi niat terbatal due to harga ticket yang mahal...tapi alhamdulillah...akhirnya dapat jugak kami ke sana...dengan ticket yang berharga hanyalah RM 10...yipppiee!!!!murahkan...tapi ticket tu dah lama simpan dalam gobok...ticket di beli masa KL Bird Park buat roadshow kat Ikano tempoh hari...


So,mama dan ayah grab the opportunity to buy the entry ticket yang tersangatlah murah on that day...this is only our chance to merasai sendiri seronoknya menjejakkan kaki ke Taman Burung Kuala Lumpur sambil ditemani oleh anak kesayangan kami bersama...memang sangat seronok berada di sana...walaupun berjalan kaki mengelilingi taman tersebut,tapi dapat melihat secara dekat burung2 yang hidup di taman tersebut...


Okaylah...tak perlu cakap banyak...biarlah selected picas ini yang menceritakan segalanya yang berlaku di Taman Burung ini....

Tiket taman burung Kuala Lumpur yang hanya berharga RM10...
Edisi terhad sahaja....

Ayah dan anak yang selalu bersama...
Tapiiiiiii tak lama lagi ayah akan mula berlayar kembali...
Rizqullah pasti merindui ayahnya nanti...

 Papan tanda di entrance masuk Taman Burung...
Masuk2 je dah nampak burung yang bertenggek 
kat atas cage dan jugak board tu....

 Antara keindahan flora yang terdapat di dalam taman ini...
Harmoni je rasa bila menjejakkan kaki ke sini...
Walaupun kedudukan sebenar taman tersebut 
adalah di tengah bandaraya Kuala Lumpur...

 Rizqullah with mama yang sempat berposing kejap...

 Burung-burung yang akan lalu bersebelahan sahaja dengan kita...
Dia buat 'dek' je jalan...kalau tak ke tepi mahu dilanggarnya kita...
Kita plak yang kena elak-elak dari dia...
Sabar jelah...tahulah tu territory dia...hahaha...

Another random picas yang bermodelkan mama dan Rizqullah...
On this day,camera di tangan ayah...
Mama dan Rizqullah plak jadi modelnya...


 Peta Taman Burung ini...
Besarkan taman dia...
Agak2 nak mula dari mana???

Burung2 yang bebas di dalam taman....

Burung merak yang bersepah di sana-sini...
Cantiknya mereka ni....

Rizqullah yang sangat berselera makan roti Gardenia dia...
Erm...abis burung2 seme follow baik kat belakang...
Makan mana2 roti yang jatuh kat bawah... 

Si burung merak yang mengembangkan bulunya...
SANGAT CANTIK dan TERUJA!!!
Rizqullah plak takut,takut mahu...hehehe...

Antara perkara yang dapat di lihat di sini...
burung-burung makan....

Okay...ada banyak lagi picas2 menarik yang mama Rizqullah nak tepek kat sini...ni baru Part 1 yaaa...nanti sambung lagi...ni baru sebahagian je dari Taman Burung ni yang kami explore...nak tahu apa lagi yang ada dalam taman ini...sambung in the next entry yaaa...banyak teramat gambar kat taman ni...maklumlah teruja melihat burung2 ini dengan selamba rock berjalan di sisi kita...hehehe...satu pengalaman yang harus di alami sendiri...

**To ayah@my hubby,definately you gonna missed all this moment us together with our little angel...who always make us smile and feel fulfilled...**

Till next entry...salam sayang buat semua...

Have a nice day!!!

4 comments:

ibu_BatRiSya @wardah said...

teringin gak nak pegi ni..tp..mahal sgt ke tiket??

Maslina Rosdiana said...

Wardah,

Tak ingat dah berapa kalau x dapat ticket murah tu...tapi rasanya puluh2 ringgit jugaklah masuk ke situ...

LyNn HaMzAh said...

memang mahal la tiket nak masuk sana kalau hari biasa...rasanya dalam rm20 la...tp fun sebab burung2 lalu sebelah jer lynn tgk...lynn x pernah pergi sana tau...huhuhu...

Mr. TN_SkY said...

err..dah mahal kew? adess..lame dah xpegi zoo haha

 
Real Time Web Analytics