January 23, 2011

Rizqullah Splashing Kids pool...

Okay....pas jalan2 gi umah uncle rahman....it's time to splashing the Resorts pool....hehehe...hilangkan rasa panas kejap dengan berendam kat pool pulak...amboooii!!!punyalah happy yang amat Rizqullah bila nampak pool...huhuhu...memang pantang sangatf dah sekarang ni Rizqullah kalau nampak pool...asal nampak pool je terkedek-kedek dia jalan mengarah ke pool...huhuhu...sangat susah okay bila dia dah pandai jalan ni...sangat bahaya kalau di lepaskan begitu sahaja...ada je benda yang dia nak buat...unplanned project by Rizqullah...bukan mama nak larang Rizqullah,tapi kengkadang tu..project Rizqullah ni bisa menyebabkan kemalangan yang tak diduga...

Bahaya yang amat sekarang ni mau lepaskan Rizqullah begitu sahaja...setiap minit dan saat mama kena alert with what ever pun yang Rizqullah buat...malang itu tidak berbaukan...lebih baik berjaga-jaga sebelum terkena...ok,berbalik pada tajuk utama...Rizqullah splashing kids pool...apalagi,bila budak kenit ni dapat sebaldi air pun dah buat dia happy bagai dunia ini dia yang punya...itulah kehidupan seorang anak kecil..simple je kan..setitis air pun dah boleh buat mereka happy yang teramat...

Okaylah...mama tak mo cakap panjang lebar lagi..biarlah gambar ini menceritakan kegembiraan Rizqullah ketika dapat berendam dalam pool kanak2 di Resort tempat penginapan kami ini...


  Rizqullah yang sangat happy akhirnya dapat berendam dalam pool...
2-3 lalu lalang je kat pool ni sebab nak gi kat kete...


Cepush...cepush air tu...
Ayah dah ready tutup mata...
Hahaha...takut terpercik air masuk mata yer suamiku??


Ibu2 yang menemani anak mandi...
Amboiii...jannah...sexynya!!!aaauwwwww...
Sangat geram ngan pipi Miss J nih...
Gebu cam mummy dia..
Jangan marah ya kak yati...
Tapi serius,jannah sangat serupa wajahmu...
Saling tak tumpah...

Haikkk....ni mandi kolam ke dating ni???
Hehehe...Rizqullah with Jannah...
Beza few hours je umur dorang...
Jannah born on 14 September 2009,dalam tengahhari...
Rizqullah plak on 15 September 2009,1.25 pagi...

Sama kan wajah anak beranak ini...
Like mother,like daughter...
Sangat jeles tengok kak yati ada anak pompuan...
hehehe...tapi kena tunggu lagi 2 tahun...
Baru leh tambah anak...heeeeee...

Rizqullah yang sibuk jalan sana sini dalam kolam...
2-3 kali tenggelam pun tarak heran...
Haih!!!sabar jelah si kecik sorang ni...


Hadooiii....bajet cam dah besar lah dak kecik sorang ni...
Tengok tu...macam tengah nyanyi-nyanyi happy je wajah Rizqullah...
Memang pantang sangat sekarang ni kalau dia nampak pool...


Okay...jom tengok wajah2 Rizqullah 
yang tengah syok main air....
Ramai yang ingat Rizqullah kecik lagi...
Ingat dak kecik ni baru setahun...
Sebab badan kecik sangat kot...
Huhuhu....

Ini adalah pemandangan luar dari pool...
Bangunan belakang tu adalah 
tempat penginapan kami...
Keluar je dari lift lobby...toleh kiri dah nampak pool...

Antara kemudahan yang ada di sini...
Ada gazebo lagi kalau nak berehat di sini...

Hai...auntie uncle semua...jomlah join saya mandi...
Sejuuuukkk sangat...tapi best....
Adoihaaaiii...bila nak bawak kuar je dari pool...
Suara Rizqullah berkumandang seluruh resort tu...
Marah sangat bila mama ngan ayah bawak dia kuar dari pool tu...
Haiihhh...sabar jelah yer...malu tak terkata mama ngan ayah time tu...
Tapi nak buat camno...tebalkan muka jugaklah yerrr...
Sengeh jelah kat orang yang pandang kami...
Grrr...semuanya pasal Rizqullah...

Okay...pas mandi-manda kat pool dengan semua kroni-kroni maybank dan jugak CSC..kami balik ke bilik dan bersiap untuk event seterusnya...ke mana plak yerrr???hehehe...next entry jelah ek mama sharekan...dan kalau mama rajin lagi...nanti mama buat summary apa yang menarik untuk dilakukan di Taipin bersama keluarga...

Till my next entry...salam sayang buat anda semua...happy weekend ya...

**planned for today...kejap lagi mau bawak Rizqullah jalan2 kat Zoo Negara since dia sukaa sangat tengok animal kat National Geography channel kat astro...huhuhu..mama pelik betul ngan Rizqullah ni...suka sangat channel discovery dan jugak national geography compare to disney dan cartoon...huhuhu...budak2 sebaya Rizqullah seme tengok cartoon...tapi Rizqullah cartoon 2 minit je bertahan...tapi kalau channel discovery atau nat geo...boleh duduk lebih 5 minit...bila time iklan marah suh mama dan ayah pasang balik citer tu...huhuhu...haih,anak2 zaman sekarang...macam2 pulak..since itu adalah minat Rizqullah..mama dan ayah sokong dan senantiasa bagi galakan apa yang Rizqullah minat...semoga dikau membesar jadi anak yang pintar dan berjaya anakku...*** 

4 comments:

Madam Sooyaree said...

Seronoknya hero main air! Sini sejuk, tak dapek!

Hidayah said...

bestnye dia mandi pool mesti sejuk kannnn...My Jose pun suke tgk animal...tak berganjak tu..tgk katun lau ada animal lama la skit lau takde sekejap je la

nisa said...

bestnya jalan2..saya suka aktiviti kekeluargaan macam ni..mengeratkan hubungan..bagus!

iris said...

iris tiap2 taun balik taiping tp blom bkesempatan makan mi udang kat kuala sepetang ni...harap raya aji taun ni bole rase dgr mmg sedappp

 
Real Time Web Analytics