January 31, 2011

Singapore...here we are!!!

Entry yang sudah dan sangat lamanya tertunggak...semuanya gara-gara mama sangat sibuk dan penat...di pejabat,memang haramlah dapat edit dan taip blog...sbb mama sekarang tengah sibuk memanjang....kadang2 tu memerlukan mama balik lewat kerana macam2 yang perlu diselesaikan....sabar jelah,dah tanggungjawab...tapi bila sibuk di pejabat,dah tentu tanggungjawab dirumah terabai sedikit...kesian kat Rizqullah,dah lah ayah dah nak naik kapal lagi 2-3 hari ni...mama pulak sibuk kat pejabat dan selalu balik lambat...kesian betul anak mama ni...


Errrkk!!!opsss...sorry sesangat..termeluahkan rasa hati pulak di intro entry ini...huhuhu...okay,back to the main tittle..Singapore,here we are...on last 8th January 2011,we went to Singapore...alhamdulillah,everything goes smoothly walaupun semuanya persediaan di saat-saat akhir...we took Firefly on early morning flight to Singapore,our flight take-off from Skypark Subang Airport at around 7.00 am and we arrived safely at Changi Airport,Singpore at 8.10 am...it's just around 1 hours journey...this is 2nd time Rizqullah naik plane ngan mama...sebelum ni mama dan Rizqullah naik flight ke Terengganu to meet ayah...sekarang ni with ayah tapi gonna meet someone at Singapore...


Hmm....macam biasa...mama Rizqullah akan buat cerita bergambar,sebab bagi mama.Lebih mudah bercerita bila ada gambar...Rizqullah pun nanti senang paham bila baca blog mama ni...jadi jom tengok dulu entry bergambar dari mama Rizqullah...


Us at Skypark Subang...
Sementara nak tunggu check-in... 

Weeee...dah sampai Singapore...
We arrived at around 8.15 am...
Pantas dan tuntas kan...

Antara pemandangan dari dalam teksi kami...
Dan tempat persinggahan pertama kami adalah...

At 9.00 am,arrived at Concorde Hotel,Singapore...
We stop and check-in first..
Tapi bilik tak ready lagi....
Yelah,patutnya kena datang kul 2 petang...
Tapi kami sampai awal...
so,tinggalkan dulu barang2 di hotel...

Walking from orchad road...
Di mana hotel kami terletak ke station MRT yang berdekatan...
Iaitu Dobby Ghaut...
Tapi sebelum tu lalu depan Istana...
tempat tinggal Perdana Menteri Singapura...

Rizqullah with ayah...
Sib baik my little son tak meragam duduk dalam stroller...
Maybe dia suka looking at new world and country... 


Some scenery yang kami lihat ketika berjalan kaki ke MRT station...
Lalu depan istana perdana menteri Singapura jugak...
Sbb hotel kami bersebelahan je dengan Istana beliau.. 


Rizqullah yang first time naik MRT@LRT...
Kat Malaysia tak penah pun naik sbb selalu naik car je..
Kat Singapore baru merasa...
Ayah tengah sibuk kira next station... 

Hmmm...kemanalah sebenarnya arah tuju kami sekeluargakan...dah check in hotel...tapi tak masuk hotel...pelik kan???huhuhu...penat ni...dari kul 4 pagi dah bangun tuk journey kami ke Singapore ini...tapi kena langsaikan dulu niat utama kami ke Singapura..nak tahu kemana kami yang naik turun MRT ni...bukan satu line je MRT yang kami naik..dari line kuning,naik line merah plak..last sekali  turun kat Station Dover Road...pastu naik teksi plak...bayar $5 ++ baru sampai ke destinasi kami...huhuhu..perut plak dah macam2 bunyi masa tu...tapi tak sabar nak sampai ke tempat yang kami tuju...sbbnya,rasa nak duduk yang teramat dan berehat bersandar kejap...nak masuk bilik hotel,bilik pulak tak ready lagi...huhuhu...

Errrrrrrrrrrrrr...nak tahu mana arah tuju kami???jeng...jeng..tunggukan yer entry seterusnya..tujuan utama kami ke Singapura...

Till my next entry...salam sayang buat semua dan salam ukhwah...

**Psssstt,esok semua wilayah persekutuan Kuala Lumpur,Putrajaya dan jugak Labuan bercuti sempena Hari Wilayah...yipppie!!!seronoknya dapat cuti...mama plak cuti panjang 4 hari terus...tapi 2nd Februari 2011 ni...mama dan Rizqullah akan hantar ayah kat KLIA...huhuhu..ayah gonna sailing again...this time it will be 6 months we will be apart...mama kesian kat Rizqullah je,dah tentu akan mencari ayah yang selalu...semoga Rizqullah cekal dan tabah bersama mama menghadapi hari2 kita bersama...untuk semua yang bercuti esok..selamat bercuti dan beristirehat...** 

8 comments:

Nadhirah-chan said...

alaa comelnye rizqullah . heeee . ase nak cubit2 je pipi die . mama jgn marah . ehehe :)

HaninFarshid said...

manja puas2 with ur hubby sementara dier masih ada atas darat :)

be strong,k....u have cutie rizqullah to be there for u and cheer you up :) i know you are one strong and independent woman ;)

take care....

Hanis Azla said...

bestnya jalan2.. our family plan to singapore dah brp kali postponed.. hu..hu..

aduh 6 bulan berjauhan.. akak tak boleh nak bayangkan sbb tak pernah berjauhan lama2 mcm tu.. so take care yer..

bun_nee said...

wahh seronoknya.. saya xpernah samapi lagi singapore... pada riqzullah.. ayah pergi mencari rezeki..

Maslina Rosdiana said...

Nadhirah,

Hehehe...Sila,sila...leh je cubit...mama dia pun selalu cubit pipi dia..geram,lagi2 bila dia buat muka notty dia...hehehe

Maslina Rosdiana said...

Hanin,

Thanks dear...itulah,kena manja puas2 lagi beberapa jam je ada ni...huhuhu..

Insyaallah,will try to be strong...harap2 tak der perkara yang boleh buat me tertekan terjadi nanti...huhuhu

Maslina Rosdiana said...

Kak Hanis,

^_^...

Entahlah kak,saya ni pun tak tahu camne saya leh hadapi 6 bulan tu...aritu pun bagai nak gila jugak melaluinya...dengan anak sakit,dengan kerja lagi,dengan keluarga dan adik2 lagi...semoga Allah swt permudahkan segalanya untuk saya menghadapi semua seorang diri...

Akak pegilah Singapore...best sesangat...lagi2 USS..hehehe...

Maslina Rosdiana said...

Bun Nee,

Seronok sangat..nanti saya share apa yg best kat USS...

Itulah,kena didik dia yang ayah dia tinggalkan dia tuk cari rezeki...

 
Real Time Web Analytics