January 11, 2011

Snapshot our unplanned vacation to Singapore...

Alhamdulillah...we safely arrived from Singapore last night for our unplanned vacation...nak tahu kenapa mama cakap unplanned...it's actually impromptu je ...tetiba last minute mama dan ayah plan nak ke Singapore dan semua booking was made at the last minute...at first kami plan nak drive ke Johor dan tinggalkan kereta di rumah saudara-mara yang berada di Johor Bahru....tapi akhirnya last minute(3 hari sebelum) the plan was changed due to ayah cakap susah nak bawak barang anak naik turun bus with Rizqullah yang tengah melasak yang amat sekarang ni...the best is taking flight directly to Singapore....less hassle for us...


So,last minute booking flight ke Singapore...luckily ada flight lagi ke sana...and the best thing is,we take the first flight to Singapore on Saturday morning so that we can have a lot of time there....kalau naik kete,half day dah abis camtu je..huhuhuhu....booking hotel pun sama jugak,at the last minute buat hotel booking...nak tahu kami stay di mana...nanti mama share yaa....


Okay..enough with the talking...since this is only snapshot of our unplanned vacation...layan dululah yer few picture yang sempat mama edit dan upload ke sini...nak full coverage story on our vacation...kenalah tungguuuuuuuuuu....


Jom layan dulu some random snapshot...

Niat utama ke Singapura...
Pertemuan pertama kali cicit dan jugak onyang dia...
Sejak dari kecil lagi tak penah berjumpa...
Tapi bila berjumpa...
Amboooiiii....manja bukan main anak mama ni...
Selalu sangat onyang tanya kat mama dan ayah 
bila nak bawak Rizqullah jumpa dia...
Alhamdulillah...niat murni kami termakbul dan Allah 
murahkan rezeki kami tuk bawak Rizqullah jumpa onyang wan...

Malam-malam....
Inilah kerja kami....
Jalan2 cuci mata di Orchad Road yang terkenal 
dengan butik2 pakaian branded....
A walk must have kalau ke Singapura....

Dan tempat yang wajib pergi kalau di Singapore...
(Tertakluk kalau $$$ ini mencukupi ya...
tekopak poket bayar ticket masuk ke Universal Studio...)
Mana lagi kalau bukan Universal Studio,Singapore....
Yiippppiee!!!we are here already...
Dalam demam pun mama sanggup redah demi 
nak jalan2 dengan my 2 beloved guys...
Pas ni entah bila lagilah...ayah pun lagi few weeks 
je ni bersama kami...huhuhuhu...

One of the costume show here...
Takutkan....
Dia duduk silently je kat situ tak gerak2....

My happy boy who's having a 
good time kat Universal Studio...
Bila kat sini mama dapat lihat yang 
Rizqullah semakin cerdik...
Bila tengok show he giving 100% concentration to the show...
Dan jugak...he laugh...meanssss????
He understand what we say...it's just,belum lagi 
mampu untuk memperterjemahkannya using our language... 

.Okay...this is just a little snapshot je on our vacation to Singapore...i'm sure ramai yang nak tengok apa ada kat Universal Studio....nanti mama sharekan yaaaa....what mama learn is...Malaysia is the best ever...hahaha...nak tahu kenapa...I miss my nasi lemak sedap,miss my nasi goreng sedap,miss my teh tarik,miss my roti canai...semua tu ada kat sana jugak....cumaaaaaaaaaa tak lah up to standard kat sini....banyak bahan yang kurangnya...hehehe...**banyak komen plak kan mama Rizqullah ni..tapi serius,tak sabar nak balik Malaysia dan makan sedap-sedap...**

Till my next update...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice day!!!

**Hohohoho...mama still in cuti mode...sekarang tengah berkubang kat umah...bestnya dapat spend time with my lovely family...jangan jeles ya kawan-kawan.....**

5 comments:

maszmadi said...

uih!! bestnyer rizqullah dapat jenjalan kat universal studio..... x saba nak tengok full story dia kat sana.....

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

bestnyer....x pernah g s'pore tau. untung badan..

Ayie said...

yela best tol...hehe

Shiela Latif said...

seronokkan?...shiela yg duk JB nie pun tak sampai2 lagi universal studio tuh...huhu

TiMmiE said...

wah bestnya Orchard Road tu..kreatif. ^^

 
Real Time Web Analytics