January 4, 2011

Tahniah ayah!!!

Today,4th January 2011...ayah ada exam oral kat Jabatan Laut,Port Klang...
Dah 2 hari ayah tak senang duduk sebab cuak dengan axam yang akan dilalui hari ini...
Risau,butterfly in the stomach,rasa itu tak baca lagi,ini tak baca lagi dan macam-macam lagilah perasaan...biasalahkan perasaan nak amik periksa...

Pagi-pagi lagi ayah dah bertolak ke Klang sebab exam sepatutnya bermula pada jam 8 pagi....
Wanted to bit the jam and risau kalau-kalau terstuck dalam jam...
Hari ni ada 4 orang yang amik  orak exam kat Port Klang...
Tapi examiner datang a bit lambat...maybe stuck dalam jam koooottt...
Tak kisahlah kan...yang penting dia datang menjalankan tugas dia....


Dalam kul 9 pagi lebih,the first person masuk untuk mulakan oral...
Ayah adalah yang terakhir sekali....
Around pukul 1 lebih ayah masuk tuk start oral...
Before that sempatlah mama dan ayah borak kejap 
dalam phone during mama's lunch hour...


Dan around 3 PM ayah call mama tuk share the result...
TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIII....
mama tak jawab call sebab panggilan alam...heeeeee...
Tapi ayah tinggalkan sms...bagitau mama yang ayah dah PASS oral exam...
Alhamdulillah....syukur,terus mama call ayah balik...
Happy sesangat dengan achievement hubby...
Ayah selalu cakap yang oral ni kalau dapat examiner tak best...
leh gagal sekelip mata je...huhuhu...
Itu yang buat mama risau bebangat....
Usaha 6 bulan punah camtu je kalau gagal...
nak repeat balik bleh...tapi nak cari masa nak repeat tu yang masalah kata ayah...
Dah lah tu...limit masa dalam 2 tahun je diberikan tuk buat repeat kalau fail...


Ada satu lagi je result nak kuar...harap2 usaha 6 bulan di Terengganu berbaloilah...
Pengorbanan masa dan kesabaran terbalas nanti...
Doakan yaaa ayah Rizqullah pass exam yang lagi satu...
Amin...


Dan dalam entry ni mama dan Rizqullah nak ucapkan pada ayah...
TAHNIAH!!!
We are proud of your my dear hubby...
Dan ini pula adalah reaksi Rizqullah setelah mendapat berita tersebut....


|


|


|


|


|


|


|

Apaaaa!!!!!!
Ayah dah lulus oral exam....
Yeaaaa!!!!Alhamdulillah...
Tak sia2 Rizqullah duduk berdua je ngan mama...
Congrats ayah!!!Rizqullah proud of you...

To my dear hubby...
Congratulation from both of us on your oral result...
Hopefully the other result pun pass with flying colour...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Salam...


3 comments:

HaninFarshid said...

congrats.....alhamdulillah rezeki rizqullah :)

hanin faham sangat-sangat..macam2 perasaankan bila diorang kena buat oral test and interview?...huhu! bila pass tu happy sangat-sangat...and rasa lega sangat-sangat :)

cik puan akish said...

congrats to ayh rizqullah....

=)

rizq yg hepi..yibaaa2....

Maslina Rosdiana said...

Hanin,

Betul tu...bila dah pass ni lega yang amat...tapi tak berapa lega jugak coz result written tak kuar lagi...huhuhu

 
Real Time Web Analytics