January 20, 2011

Taiping Golf Resort,Perak...

**Satu lagi entry tertunggak...this event happened masa Krismas day hari tu...25 Disember 2010...**
Pada yang bercuti hari ini...tengah buat apa tu???
selamat bercuti ya...jangan lupa esok kembali berkerja...
Tapi sah-sah esok mood adalah weekend mood...
Hehehehe....

Weeeehooo!!!a trip for mini holiday to Taiping,Perak....syok dapat berjalan-jalan with my mini family...alhamdulillah we safely arrived at Taiping Golf Resort after went through a quite heavy traffic from Kelana Jaya to Taiping...maklumlah hari cuti,dah tentu ramai yang berjalan sana-sini,ditambah pula dengan majlis kawen yang kencang di sana-sini...mana2 tempat pun mesti ada khemah2 yang didirikan samaada untuk majlis kawen,majlis harijadi dan mungkin jugak open house sempena hari natal...meriahkan negara Malaysia ni dengan pelbagai perayaan yang diraikan saban tahun...


Dan untuk our little trip kali ni....kami menginap di Taiping Golf Resort,Perak....tujuan kami ke Taiping ini adalah untuk memenuhi jemputan majlis kenduri kahwin teammate mama,Uncle Rahman yang mengadakan majlisnya di kampung halaman dia,Taiping...jauh ni kami satu team datang memenuhi jemputan ini...hampir satu unit ke Taiping pada hari tersebut demi menghadiri majlis ini...hehehe...mana taknya,ramai yang nak lihat sendiri orang rumah Uncle Rahman...maklumlah orang tu bercinta diam-diam...tup-tup bagitau nak kawen...mana tak tersedak semua orang...hehehehe...


Dan entry kali ni...mama nak share tempat penginapan kami...di sini...


Inilah bilik penginapan kami....
Di tingkat 4...no bilik????rahsia....
Tak lah...mama dah lupa daaa ada no bilik...
Lupa mau amik gambar plak pintu bilik....

Budak yang paling happy+suka+teruja 
bila dapat jenjalan camni...
Sekarang ni pantang sangat kalau mama pakai cantik2...
Pakai jeans ke kat umah...dia dah siap2 suh 
amik baju jalan dia yang ada dalam gobok...
Minta suh tukat baju...budget mama pun nak bawak dia jalan...
adeeehh..budak2 zaman sekarang...
Errr...memang budak2 umur setahun 4 bulan 
camni ke perangai dia???

Antara facilities lain yang ada...
Ada microwave lagi....
So,kalau rasa nak buat pizza ke...
Leh masak guna microwave ni....

Pemandangan dari balkoni kami...
Dapat lihat padang golf yang menghijau dan jugak 
pepohon yang meliuk-liuk bila ditiup angin...

View lain keadaan bilik..
Oh!!ya...sofa bed pun ada jugak di sediakan dalam bilik ini...
So...boleh tido bertiga jugak yaaa...

Rizqullah yang tak tahu dok diam sekarang ni...
Grrrrr...geram tul mama ngan budak kenit sorang ni...
Ada je kerjanya...
Kejap2 lari belakang sofa bed...
entah project apa yang dia nak buat...

Sebelum keluar menghadiri kenduri...
Sempat lagi kami bergambar sekeluarga...

Pada yang nak tengok lebih lanjut....
boleh ke blog ini --> Bukit Jana Budget Room...
Masa kami pergi harga bilik semalam hanyalah RM100...
With all facilities given...mama rasa sangat berbaloi-baloi untuk tinggal di sini sementara di Taiping...walupun breakfast not included...
Tapi bagi sesiapa yang rasa malas nak keluar dari sini...
Boleh ke Golf rest house...kat sana ada cafe atau restaurant...
Buffet breakfast hanya berharga RM18 untuk dewasa...
Itu bagi yang malas nak drive keluar dari Resort yaa...
Bagi yang rajin...banyak gerai2 mahupun kedai2 yang ada disekitar resort berkenaan...

Okaylah...cukup dulu sharing info about our mini trip ni...nanti mama share plak picas2 dan aktiviti kami di Taiping...nak tahu apa yang menarik di Taiping????
TUNGGUUUUU!!!

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice holiday!!!

5 comments:

Intan said...

Salam Mas!

Lama tak singgah sini. Mas dan family apa khabar?

Besar dah hero hencem sorang nie :)

Bior betul rega bilik dia rm100 je? Murah tu for that kind of facilities...gud gud info nie :)

Marsha~ said...

best kan view dia??? saya pernah duduk sini masa kursus dulu...

Pearl Kaz said...

macam best je tempat ni. kalau kat taiping ni, dah dekat ke dgn zoo taiping? yg gambar last tu, tersenget plak shades lampu tu ek? hihihi

CatlinaFly said...

bestnye jalan2..;) salam kenal..

Maslina Rosdiana said...

Kak Intan....

Itulah...saya pun dah lama tak singgah tengok Arissa...sekali sekala je berkesempatan ke blog kak intan...tapi saya tetap follow perkembangan arissa...suka sangat tgk dia...sampai dah jadi anak dara pun saya tetap kenan kat dia..hehehe

Betul kak,bilik tu mmg rege dia RM 100 je...dahlah selesa,murah plak...

 
Real Time Web Analytics