January 7, 2011

Today is Friday,Tomorrow is Saturday....

Apa kena mengenakah tajuk tersebut dengan ini entry....dah tentu ada kena mengenanya....hanya tinggal lagi less than 24 hours je kami di Malaysia (eceh....macam nak gi jauh je,poyo...).....esok mama dan ayah akan bawak Rizqullah fly lagi...pasport Rizqullah pun dah siap tuk travelling kali ini...flight ticket pun dah book...hotel pun dah book...alhamdulillah semua berjalan lancar...tapiiiiiiiiiiiiiii...mama dan Rizqullah plak masih lagi demam dan selsema...huhuhu...that's is not good...sabar jelah...bila tak berapa sihat ni dah tentulah mood nak berjalan pun ke laut je jadinya...


Mama risaukan Rizqullah je,takut nanti sakit dia tambah melarat plak....tapi dia suka plak bila dapat jenjalan...mama plak still lagi under medication,just hoping kali ni demam tak sampai tonsil bengkak lagi cam hari tu...kalau bengkak lagi,Dr cakap...kena juga operate nanti...huhuhu....


Hmmmmm....mana plak kali ni kami nak pergi....tak jauh mana pun...just seberang tambak johor je...kami nak ke Singapura...firstly niat dah tentu nak menziarahi saudara mara di sana...dan paling utama nak ketemukan Rizqullah dengan onyang wan dia...dari lahir sampai ke hari ni,Rizqulllah masih belum lagi pernah bertemu dengan onyang dia ni....dan onyang dia dah tanya banyak sangat kali bila mama dan Rizqullah nak turun ke Singapura....Onyang Rizqullah pun dah tak berapa nak sihat,asyik masuk keluar hospital je this lately,so ayah cakap...before dia naik kapal,kena jugak bawak Rizqullah jumpa onyang wan dia...takut nanti tak sempat pula....huhuhu...


Rizqullah first pasport picture...
 Sabar jelah ngan amoi tu...ini je softcopy yang dia bagi...
Ada yang  senyum,mama dah minta tuk buat kenangan...
Tapi tak dapat plak... dapat yang ini ajeeeeee....
Huhuhuhu....

Dan bila dah ke Singapore tu...dah tentu tempat yang nak dilawati adalah...
**Credit to Google for the picture*
Universal Studio Singapore...
Tapi tadi baru mama dapat tahu,kena book entrance ticket awal2...
Takut ticket sold out...mama dah call ayah suh book siap2...
Harap2 dapatlah..kalau tak tahu nak gi mana...

Okay....just a simple one je tuk hari ni...mama pun sangat-sangatlah sibuk...baju pun tak packing lagi...hari ni pun kerja as usual...esok kul 5 pagi dah kena ada kat airport...dush,sempat ke????memang kalut tul dan tak der mood nak berjalan-jalan pun kali ni...dengan demam yang tak kebah-kebah lagi ni...sabar jelah...kuat pulak virus demam kali ni...mungkinkah kerana cuaca???

Hmm...maybe this is last entry tuk 2-3 hari ni...since tonight dah sah-sah mama busy with the preparation and packing thing for our vacation to Singapore...so,hope semuanya berjalan dengan lancar dan baik...doakan kesihatan kami pulh seperti biasa ya...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Have a nice and bombastic weekend to all...

8 comments:

HaninFarshid said...

hanin doakan cepat2 sembuh....

have fun,k...kat singapore...sana shopping best....Universal Studio pun best...hihi! hanin tak book online...hanin just gamble je pegi terus...insyaAllah kalau bukan school holiday...adalah ticket..tapi lina..nak gi on weekend kan? memang ramailah..hope ada ticket...insyaAllah...

kalau gi sana...gi lah dier punya...zoo...birdpark and night safari....hanin tau rizqullah mesti enjoy...

and best shopping kat orchard road and vivo city...memang heaven....enjoy ur holiday,dear...and have fun shopping ;)barang baby sana best...

Maslina Rosdiana said...

Hanin,

Thank dear...Itulah,sib baik hotel kat orchad road...muahaha...leh shopping habis kat sana...

Hopefully dapatlah book ticket to Universal Studio tu...

maszmadi said...

hm sewonoknyer rizqullah dapat jenjalan kat obesi.....
semoga sampai singapore tu nanti, mas akan sihat..

Shafika Syuhada Rosli said...

enjoy ur journey !! (;

rynas said...

selamat bercuti dan enjoy!!!

Maslina Rosdiana said...

Masz,

Jenjalan sbb nak tunaikan permintaan onyang dia...cian dari dia lahir sampai sekarang tak penah jumpa....

Onyang dia pun dah selalu sakit2...huhuhu

Maslina Rosdiana said...

Sahfika,

Thank dear...

Maslina Rosdiana said...

Kak Rynas,

Terima kasih...fun dalam demam...bolehlah tu...hehehe

 
Real Time Web Analytics