January 10, 2011

When Rizqullah having funnnnn...(from Singpore)

**Entry yang di publish dari Singapore,currently we are still at Singapore...**
**banyak tempat yang kami dah lawati kat sini,alhamdulillah niat utama ke sini sudah diselesaikan...**
**Hope dapat datang lagi ke sini with my lovely familia...**

Jeng..jeng..jeng...tak habis-habis lagi citer jalan2 kat One Utama,asyik One Utama je tempat kami berjalan-jalan...dah tu,mall ni sangatlah besar dan macam-macam pun ada kat sini...kira kalau tawaf tempat ni dari LG sampai ke tingkat 4 leh kuruslah dibuatnya...ni belum kira lagi tawaf kat Hotel One World...gerenti kurus,tak yah beli alat-alat tuk kuruskan badan...macam iklan kat radio yang selalu mama dengar dengan 10,000 langkah kita dapat sihatkan badan dan kuruskan badan...


So....tempat terbaik yang ada hekon dan mata pun leh cuci sekali adalah berjalan-jalan di shopping mall....tapiiiiiiii kenapa kami selalu sangat gi One Utama nih???sbbnya ini jelah yang paling dekat dan tak berapa nak jam...parking pun senang nak cari...(time lepas office hourlah yerrrr...weekend jangan haraplah camtu....susah bangat nak cari parking time weekend..)...


Okay...pas makan kat New York,New York Deli hari tu...kami sekeluarga berjalan lagi...dah makan,kenalah buang balik lemak2 yang dimasukkan tadi...baru seimbang...hihihihi....tapi kali ni Rizqullah yang having fun...mama dan ayah tumpang gembira tengok Rizqullah happy...dan as usual,lets the picture tell story behind it....


Zassssss....



My hero of my heart...
Thanks dear sebab selalu layan je kerenah kami....
Pasni mesti berbolan-bolan rindu kat kami kan....

Ayah's son...
Pas dah boring duduk dalam stroller....
Kasi can plak Rizqullah jalan sendiri....

First pitstop after few minutes of jalan-jalan....
Ayah dan mama try to ignore je bila 
Rizqullah minta izin nak main benda ni...
Tetapi pasrah bila Rizqullah jugak yang menang...

Wajah happy En Rizqullah selepas dapat duduk kat mainan tu...
Walaupun tak gerak...yang penting dapat naik....

2nd Pitstop pulak....
Tram yang pusing new wing kat level 3...
Ayah terpaksa teman Rizqullah...
Sbb mama tak sanggup nak struggle ngan Rizqullah 
kalau tetiba dia nak terjun turun dari tram tu...

Muka blur je bila sampai balik kat start point...
Tapi pastu minta lagi satu round...
Adeeehhh!!!sabar jelah ngan anak mama ni...
Ingatkan dah x mo naik lagi....

3rd Pitstop...
Kiddo's Ride...
Huhuhu...yang kecik tarak...yang besar pun jadilah...
Janji dia tak meraung kat OU tu....

Yeaaaaa!!!pusing2 dengan mama....

Happynya anak mama dapat naik benda ni...

With ayah pulak...
Sbb mama dah sakit pinggang asyik kejar Rizqullah 
yang nak langgar cermin kedai orang...

4th Pitstop kot yang ni...
Ini yang captured...yang tak captured pun ada gak...
Which more that this actually...
Happy bangat bila dapat duduk je dalam car ni...


I'm busy mama...
Pit...pit..pon..pon....
Tepi mama,Rizqullah nak lalu...

Adoiiiii....inilah bila Rizqullah dah pandai sikit...dulu tak pandang pun mainan2 yang terdampar di tepi-tepi laluan kat shopping complex...sekarang ni asal nampak je buat muka sedih dan simpati kat mama dan ayah minta izin nak naik mainan2 tu...sabar jelah,dah dapat kaki sekarang ni lagi lah yerrr...jalan terus menuju tepat je mainan2 tersebut...sabar jelah,ayah kata ini menandakan anak kita dah membesar ya mama...his no more a baby,but a toddler....

Okaylah...cukup dulu bebelan tuk kali ini...insyaallah,nanti mama sambung lagi....till my next update....salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and wonderfull day!!!





6 comments:

LyNn HaMzAh said...

happynyer muka riz...seronok dia dapat main benda2 tu semua...hehehe...

maszmadi said...

bebudak time gini memang tengah syiok nak naik mende2 tu, same jerk cam aisha.. huhu layan je la kan..

asnah58 said...

cute boy pasti taknak duduk diam ye.

Maslina Rosdiana said...

Lynn,

Sekarang happylah dia...lagi beberapa hari je lagi ni ayah dia dah nak naik kapal...huhuhu...

Maslina Rosdiana said...

Masz,

Betul tu...tapi tak leh bagi selalu...takut terbiasa plak,asal gi shopping complex abis duit syiling derma kat benda tu je...huhuhu...

Maslina Rosdiana said...

Kak Asnah,

Terima kasih,memang cam ulat dah sekarang ni keletah dia...tak leh langsung duduk sesaat...dia dok diam time tido je...huhuh

 
Real Time Web Analytics