February 4, 2011

Concorde Hotel,Singapore

**Huhuhu...hari ni dah 24 jam terputus hubungan komunikasi with my hubs...tapi tak per,hope semuanya selamat...insyaallah,we'll be okay...now kepala kena fokus pada Rizqullah dan kerja...ni sambungan entry siri jalan2 ke Kota Singapura kami...**


Setelah beberapa jam melepak kat umah wan...perut pun dah kenyang pas makan lunch di rumah wan...kami pun minta diri untuk berehat sebentar di hotel...penat tak hilang lagi...rasa macam nak pejamkan mata sebentar dan lurus serta rehatkan badan...Rizqullah pun dah mula tak selesa masa tu dan dah nak mula cranky...huhuhu...maybe sbb berpeluh dan naik turun plane,MRT serta teksi...macam2 yang dia lalui dalam setengah hari...huhuhu...nak buat camne,dapat mak ayah yang suka jenjalan...rezeki dia dapat lihat tempat orang dari kecil lagi...mama ni dah besar panjang baru dapat jejak kaki ke luar negara...huhuhu...


Okaylah...next stop kami adalah...Concorde Hotel,Singapore....tempat penginapan kami yang terletak di Orchad Road...ada banyak lagi hotel2 yang menarik dan murah di sini dan tak susah pun nak cari hotel di sekeliling Kota Singapura ini...nak yang mahal pun ada dan yang murah pun ada juga...alhamdulillah,rezeki kami kot masa tu...kebetulan masa mama tengah survey2 cari hotel...singgah ke Concorde website dan terlihat Concorde tengah buat promosi...apalagi,mama pun amiklah promosi package yang disediakan...


Ada beberapa jenis promosi ketika itu...**erm,tak sure ada lagi ke tak sekarang ni**...tapi kami amik yang tiada breakfast...sbb tak sure halal atau tak makanan dorang...makan roti jelah pepagi di sana...huhuhu...dan macam biasalah,mama tak mo cerita panjang...jom tengok camne bilik hotel Concorde Singapore...


Zasssss....


Ayah yang dah kepenatan...
sila abaikan gaya kuak lentang dari ayah Rizqullah...
Nasib baik gambar pun ala2 blur je...
Inilah bilik hotel kami...bilik executive...
Sangatlah luas sampai Rizqullah leh main kejar2 
ngan ayah dan mama dalam bilik....

Ada tempat untuk berkerja lagiiii.....
Ini tempat Rizqullah main sorok2 dari mama dan ayah...
Kejap2 dia tinjau tempat ni...


Bar...
Ops...ada gambar mama plak 
direflection cermin tu...

Next.....picas pleassseee...




Lobby hotel...


Lift yang membawa kami ke bilik...
Boleh lihat di luar ya...

Okay...itu jelah gambar bilik yang sempat mama captured masa tu...serius dah tak mood masa tu coz tersangat-sangat penat....walaupun bilik sangat cantik,tapi kerana kepenatan yang amat buat mama hilang mood...rasa nak Zzzzz sesangat masa tu...hehehe...

Oh yer...lupa nak citer rege bilik...rege bilik ini adalah 208 SGD semalam...erm,kira sendiri lah yer berapa RM...hehehe...harga asal adalam 400++ SGD...so,kira ok dan berbaloi-baloi jugaklah ketika kami pergi ni..rege bilik tak mahal mana...dekat plak tu dengan orchad road...senang kami access ke shopping mall...teksi dan bas pun banyak di sini...

Okay...cukup dulu entry ni...insyaallah,jika ada kelapangan lagi mama update lagi..banyak gambar yang tak teredit lagi...huhuhu...to ayah,sorry sangat...mama tak sempat nak update latest story kat sini..walauapapun,akan cuba dan berkerja keras untuk ayah...will update soon seme citer percutian dan aktiviti terhebat kita...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice day!!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics