February 23, 2011

Dah besar rupanya anak mama ni...

Dah besar rupanya anak mama ni...entah kenapa hati mama tersentuh plak bila tengok gambar2 Rizqullah yang sangat happy dapat berlarian dan bebas berjalan di shopping complex...sangat bebas dan seronok je mama tengok..dah lama kan mama tak bawak Rizqullah jenjalan camni??sejak ayah naik kapal,kita asyik terperap kat umah je kan time hari minggu...insyaallah,hujung minggu ni mama bawak Rizqullah jalan2 ya sayang...

Mama tahu Rizqullah rindu nak lari2 main kejar2 ngan mama kat shopping mall kan??bebas berlarian kat sana sambil tersenyum tgk mama yang termengah-mengah berlarian kejar Rizqullah....aceeeh,pandai tul anak mama nak suh mama exercise kuruskan badan ek...tapi itulah,mama dah kena stop dreaming...kena hadapi hari tanpa suami di sisi dan kena kuat cam Rizqullah...dan yang paling penting mama kena buat Rizqullah dan mam smile and happy again...itu goal mama sekarang ni,walau mama sedih camne pun...bukan ayah dapat balik dari kapal pun kan???

Okaylah...sesambil mama meluahkan rasa hati ni...jom hiburkan hati kejap tengok wajah Rizqullah yang happy tatkala ayah dia ada disisi...

My little sunshine who always has suprise for his mama...
Selalu buat mama dia tersenyum
dengan keletah dia yang macam2 tu...

 Rizqullah is also mama helper...
Tak caya...tengok tu...
Sibuk sangat nak tolak buggy sendiri... 

 Berkerja keras tolak buggy sendiri..
Tapi entah mana-mana entah arahnya...
Main terjah je anak mama ni...
Rasanya seme yang depan dia yang kena elak..
Kalau tak elak...memang crashlah ngan dak kecik ni... 


 Wow!!!mama...see ada lionlah...
Teruja sungguh dia bila nampak lion kat tepi kedai Sony...
Inilah akibat suka sangat menonton National Geographic...
Teruja bila tengok binatang2...
Lagi2 yang lompat keluar dari TV ni...
Sib baik Rizqullah belum pandai cakap lagi...
Kalau tak mesti dia cakap...
"Ayah...nak TV ni,nanti lion leh kuar dari TV nih..."
Hehehehe... 


 Dan gaya ala-ala budak dah 2 tahun berjalan...
Padahal baru je setahun lebih...
Bila tengok gambar ni...serius mama rasa
Rizqullah dah makin besar dan bijak...
Tak lama lagi mesti Rizqullah dah
kurang bergantung kat mama kan...
Time tu mama ngan ayah pun dah pikir nak tambah anak lagi...
Heheheh...buat peneman Rizqullah...
Moga nanti Rizqullah will take care adik2 dia...
Aminnn.... 

Adooooiii...pantasnya masa berlalu...kadang2kala rasa macam sekejap je Rizqullah membesar,mama really missed your gugugaga day lah my dear son...waktu Rizqullah kecil...waktu ubun-ubun Rizqullah senantiasa berbau harum...seharum taman syurga...mama really missed those days...tapi walau apapun,mama tetap bangga sebab Rizqullah membesar dengan sihat dan cerdik...tiap2 hari ada je benda baru yang Rizqullah nak tunjukkan pada mama...tiap2 hari Rizqullah pasti menanti mama pulang untuk merepot macam kat mama...kengkadang tu mama pun tak paham apa yang anak mama cakap...tapi mama tetap terhibur dengan keletahmu anakku sayang...

Dikaulah permata dan matahari hidup mama...tanpa Rizqullah mungkin mama sunyi dan kesepian...tanpa gelak tawamu dan senyumanmu pasti kelam hidup mama ni...syukur yang amat dikurniakan kamu sebagai anakku...haih,camnelah ada gak ibu2 yang sanggup buang anak...sedangkan mama ni pun rasa cam "Alahai,kesiannya anak tu.."..."Alahai,comelnya anak itu..."...dorang ni leh buang2 camtu je kan...ish,tak berhati perut...

Dah..dah...melaluts plak dah mama ni...huhuhu..okaylah,cuku dulu entry malam ni...kalau rajin nanti2 mama update lagi...berkoyang-koyan lagi gambar nak kena edit nih...heee...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice day!!

2 comments:

LyNn HaMzAh said...

bila tengok dia jalan sendiri tu memang nampak macam dah besar la mas...hehehe...dah leh jadi hero dah...

Maslina Roslan said...

Lynn,

Betul tu Lynn,nampak macam dah besar je...terkedu kejap tengok gambar dia...rasa cam semalam je baru lahirkan dia...

Lynn tgh cari breastpump ke??saya pakai spectra 3 dan spectra 7...rasanya x der plak sakit,cuma masa awal tu je..maklumlah,budak baru belajar..the best lynn pegi kat susu ibu.com..kat situ banyak kata semangat dan nasihat mana yang terbaik..:-)

 
Real Time Web Analytics