February 25, 2011

A day at Zoo Negara(Part 1)

Tarik napas dalam2 dulu....banyak sungguh gambar mama nak upload ni...terpaksalah berpart-part entry buat untuk lawatan Rizqullah & famili ke Zoo Negara....yipppiee!!!yeah...Rizqullah dah dapat jejak kaki ke Zoo Negara for the first time...akhirnya dapat jugak mama dan ayah bawak Rizqullah ke sini tengok animal yang selalu Rizqullah tengok kat National Geographic channel...kali ni mama dan ayah bagi Rizqullah tengok 'LIVE' lagi depan mata.....


Menyempat jugaklah ni sebelum ayah naik kapal aritu...thanks ayah sbb sudi bawak kami berdua jalan2 ke Zoo Negara...jalan2 satu family...lepas ni kami kena tunggu lagi 6 bulan lah yerrr...apapun,it's a happy and memorable moment of our family...dah tentu Rizqullah lah yang paling happy....sbb dapat tengok memacam binatang kat Zoo ni....


Dan macam biasalah yerrr...tak akan lengkap entry mama tanpa gambar2 yang di captured during our day out at Zoo Negara...bagi mama dan ayah yang dah lama x jejak kaki di Zoo ni pun teruja sama tengok semua binatang2 ni...kat umah mana jumpa semua binatang ni kannnn...kat Zoo dan di TV je leh tengok...tapi nak tengok LIVE,Zoo adalah tempat yang terbaik...sesambil jalan2 di Zoo,ayah dan mama pun apa lagi...mulakan acara 'menembak' mana2 benda yang menarik untuk dicapture dengan camera cabuk kami tu...


So...jom tengok apa yang sempat mama dan ayah captured....sambil melayan cerita bergambar dari mama Rizqullah...layaaannnn....


The entrance of Zoo Negara....
Dah lama sungguh rasanya tak jejakkan kaki ke sini...

Wee...kaunter tiket dan harga tiket...


Peta Zoo...
Besarkan Zoo Negara kita...
Jadi hargailahnya...


Ada animal show...
Pada yang nak tengok dolphin,penguin dan lain2...
Boleh tengok show ni...
It's everyday dan ada 2 sessi...
Pukul 11 pagi dan 3 petang...
Tapi hari jumaat 11 pagi dan 3.30 petang...

Jalan punya jalan...
Sampai plak ke kawasan Children's world..
Atau dalam bahasa melayunya...
Dunia kanak-kanak...

Rizqullah meeting the pony...
Terkejutzzzz menangis dia bila pony tu dekatkan kepala...
Mama plak...tetiba urat ketawa menjadi2...
Kesian anak mama ek...
Kena agah ngan pony tu....
ekekeke...

Hi Rizqullah...saya little pony...
Awak janganlah takut dengan saya...
Saya nak kiss awak je...

Selain pony ada jugak animal2 lain...
Antaranya...sang kancil,anak lembu,rabbit dan anak kambing...
Errrrmmm....ayah bila nak bawak Rizqullah naik kandang??
Mesti bestkan tengok dia jumpa kambing2 nanti...

My dear son yang kepenatan...
Tapi sibuk nak tengok seme benda

Ada seladang....

Alamak...mama lupa plak apa nama animal ni...
Memerang kot kalau x salah...

Mr bear...
Untung kami masa datang hari tu...
Sbb masa untuk bagi binatang2 ni makan...
Dapatlah tengok dengan mata kepala sendiri 
camne beruang kupas kepala muda...
Sangat tangkas dan clever gitu...

Okay...ini baru part 1...ada lagi berpart-part gambar lagi mama nak tepek kat sini...tapi dalam next entrylah yer mama sambung..sekali-sekala cuci mata kat Zoo Negara sambil mengghabiskan masa bersama keluarga tercinta...memang satu perkara yang sangat-sangat berfaedah...mama harap dapat lakukan benda yang sama bila Rizqullah dan adik2 membesar nanti...macam iklan kat radio ERA....hargailah keluarga anda...  

Hmmm..cukup dulu entry kali ini...nanti ada masa,mama sambung lagi...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhw buat semua...

Have a nice and beuatiful day...

8 comments:

Intan said...

Bila lah nak bwk arissa p zoo lak nie...mmg lama dah plan tapi...time dia bangun dah lambat so byk tpt asik tak jd nak p je :(

Bestlah rizqullah dpt tgk animals tu ye sayang :)

sAsyA said...

pena pgi satu family dngn ada 3 org budak kecik..ujung tahun 2007, agk lama la kn hee~
wpon sy da besar tp tetp njoy the moment..suka sngt :D

Maslina Roslan said...

Kak Intan,

Itulah...saya pun kes yang sama..sudahnya gi petang2...sib baik x panas sangat...biasanya kalau jenjalan mesti belah petang,susah betul nak kuar pepagi...hihihi..

Best auntie,saya mmg suka tengok National Geography..sib baik mama dan ayah bawak gi tengok 'LIVE'..

Maslina Roslan said...

Sasya,

Betul tu..akak yang dah tua bangka ni pun excited tengok binatang2 tu...hehehe...sbb bukan selalu dapat tengok kan...kena rajin lawat dorang kat situ baru dapat tengok...:-)

akU GaDis said...

akak!! so sweet =) siap bwk baby rizqullah g zoo ngara lg =) hihi

Chik Na said...

dah lama tak bawak anak p zoo

Maslina Roslan said...

aku Gadis,

Heeeeee....time ayah dia ada je leh jenjalan camni,sekarang dah asyik terperap kat umah je..cian plak kat dia..huhuhu

Maslina Roslan said...

Chik Na,

Saya ni bawak anak..sekali bawak diri..hehehe..kalau x bila dapat gi Zoo,sibuk memanjang je...

 
Real Time Web Analytics