February 27, 2011

A day at Zoo Negara(Part 2)

Sambungan lagiiiiii...

Nama tajuk pun dah tahu kan....ni adalah sambungan entry dari lawatan kami di Zoo Negara tempoh hari...oh,mama lupa nak citer bila masa plak kami sekeluarga ni menjejakkan kaki ke Zoo Negara....pada 23 Januari 2011 yang lepas...kira beberapa hari sebelum ayah is off for sailing,mama dan ayah manage to bring Rizqullah to Zoo Negara yang terletak di Hulu Kelang sana...

Satu spend out day yang sangat bermakna...maklumlah,buat kali pertama mama dan ayah dapat bawak Rizqullah ke Zoo Negara....lepas ni entah bila lagilah dapat ke sini..mahu bertahun-tahun jugaklah kooooott...hehehe....kalau mama membuncit lagi...tambah lagi bertahun-tahun tu...hehehe....**ops,buat masa sekarang ni mama still x der isi lagi ek...isi lemak je banyak...huaaaa,makin berisi plak badan ni...sila diet yaaaa mama Rizqullah...**

Okaylah...macam biasa...dah tentu koleksi gambar lagi panjang dari cerita...hehehe...dah jadi cam habit plak sekarang ni...suka betul mama dan ayah mengambil gambar2 dan test skill menembak memasing...ayahlah yang paling rajin mencuba skill-skill baru...ayah cuba dulu kemudian barulah mama cuba...hehehe..thanks ayah for the tunjuk ajar...**tunjuk ajar-ku sifu**


Dan macam biasalah...let's picture tell the story...coz from picture everything can be tell so much of things...

Rizqullah yang sibuk mamam nugget McD...
Mama dan ayah sempat singgah belikan 
McD masa on the way to Hulu Kelang...

Rizqullah meet 'The Kambing' geng...
Heeee...sukahati mama je kan bagi nama tu....

 Bangau...oh,bangau...
Errr..ye ke??

 My 2 kekasih hati...
Ayah and Rizqullah...

 Burung unta...

 'The Madagascar' show...
"I like to move it,move it..."
Sila bayangkan yang kat 
depan dia tu tengah nyanyi...
Meanwhile yang kat belakang tgh 
menari goyang bum,bum...
Heeeee....

 Some random picture...

 Incik Untaaaa...

 Mama dan Rizqullah plak...
Penat ok naik bukuit turun bukuit...
**hehehe..pinjam ayat Mr David Teo**

Kawan ayah...
Hehehehe...
Tak lah gurau je yer ayah...

Sedihnya wajah dorang ni kan...
Ke...bosannya aku tgk manusia2 nih....

Terror betul orang utan ni minum pakai straw...
Siap dengar  "Sluuuurrrppp,sluuuurrrpp" lagi sound effect dia...

Ayah girlfriend...
And Rizqullah girlfriend with Rizqullah...


Okay..ada satu lagi bundle gambar2 yang mahu dishare...ni baru separuh je dari Zoo Negara ni kami pusing....ada separuh lagi perjalanan tuk habiskan Zoo Negara ini..apapun,satu pengalaman yang manis bila dapat menghabiskan masa bersama keluarga yang tercinta...


Ini semua jadi kenangan terindah buat mama dan Rizqullah tatkala ayah berjauhan dari kita...ayah pun dah tentu tersenyum dalam sedih tengok gambar2 happiness kita sekeluarga ini kan...apapun,semoga lagi 5 bulan kita akan bertemu semula ya sayangku...


Kalau ada jodoh dan rezeki nanti...I ingat nak bawak Rizqullah jumpa you kat Bintulu...tapi as usual..it's gonna be impromptu planned....mesti teruja you nantikan jumpa kami di sana...apapun,will update you later kalau masa dan rezeki mengizinkan kita sekeluarga berkumpul...walaupun hanya untuk sehari cumaaa...


Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...


Esok adalah hari Isnin...semoga semua indah belaka....


Have a nice and beautiful day!!!

2 comments:

josrevalution said...

wah..best lah....aku pon dah penah p kat situ..thun 2004.tapi skg dh bnyak berubah....hehehe...

Salina@IbuAqil said...

seronoknya p zoo... :D

 
Real Time Web Analytics