February 28, 2011

A day at Zoo Negara(Part 3)

Okay...last entry pasal jalan2 kami ke Zoo Negara,satu tempat yang sangat menarik untuk dikunjungi bersama keluarga...spending Quality time together-gether yer....bila masa lagi kan nak spend masa macam ni kalau bukan hari minggu...sbb biasanya during weekdays,semuanya sibuk mencari duit...so,harus dan wajiblah hari minggu atau weekend day digunakan sebaik yang mungkin...lagi2 keluarga yang jenis macam kami ni...wajib sangat masa itu diperuntukkan untuk keluarga sahaja....


Masa yang ada perlulah dispend untuk our little angel ini...yang setia dan sabar menanti tiap hujung minggu untuk bersama mama dia...maklumlah,mama dia makan gaji..jadi hari Isnin sampai Jumaat adalah untuk pejabat...hari Sabtu dan Ahad sahaja yang mampu terluang untuk my little angel nih...ayah plak time cuti jelah dapat spend masa ngan Rizqullah...tapi sebelum tu perlulah berbulan-bulan tinggalkan Rizqullah bersama mama...bila balik je nanti Rizqullah dah pun masuk usia 2 tahun...sedihkan tak dapat tengok anak membesar depan mata,mama yang 10-11 jam terpisah ngan Rizqullah ni pun asyik merindui our little angel tu...Inikan pula ayah yang terpaksa berpisah berbulan-bulan lamanya...bersua pun hanya di screen monitor dan screen hp...

Opsssss...terlebey sudah...mama membebel,apapun...we have to be strong to face everything everyday...walaupun kita berjauhan,namun hati kita tetap selalu bersama...

Dan...since ini adalah entry terakhir pasal Zoo Negara...macam biasalah,gambar2 yang akan menceritakan segalanya....

Layannnnn....


Sang Rimau yang menanti mangsa??
Pandang baik punya je Harimau ni tau...
Sib baik ada jerat air kat tengah tu...
Kalau tak mahu kot dia terkam orang yang lalu lalang...

Sang singa...
Nampak macam dan tua je singa nih...

Miss ke Mr Gajah yang peramah...
Patutnya tak boleh bagi Gajah tu makan...
Tapi apakan daya...yang bagi tu bukan rakyat Malaysia...
Heee.....jakun kot tengok Gajah...
Hihihi..x pun dia terkenang kampung halaman dia...
Alalalalaalalala....

Rizqullah with ayah...
Sedang memerhati pelancong yang tengah bagi gajah makan...
Risau pun ada jugak...takut gajah tu terjatuh dari beteng...

Weee...akhirnya Rizqullah dapat jalan2 dan keluar dari buggy...
Excited sungguh Rizqullah dapat tengok secara dekat...

Some moment captured by ayah...
Syooooknya ada lense jauh ni...
Yang jauh pun leh captured...

My little toddler yang sibuk tengok binatang...

Ayah....thank you soooo much for bringing me here with mama...

And as a token of appriciatetion of Rizqullah being a good boy..
Mama hadiahkan giraffe untuk Rizqullah...

Okay...with the picture of Rizqullah hugging giraffe...mama tutup entry jalan2 kami di Zoo Negara...pada yang dah lama x ke Zoo Negara...leh lah cuci mata kat sini yaaa...leh tengok2 picas2 yang sempat mama edit during our day out at Zoo Negara...nak kirakan banyak yang mama dan ayah captured...

Oh!!!hampir terlupa...during jalan2 nih...mama terjumpa dengan kawan masa di Sri Aman...Auntie Wahya yang bawak anak dia jalan2 jugak kat Zoo Negara...heeeeee...tapi mama tak der lah amik2 gambar bagai seme...sbbnya..masa tu dia pun tgh sibuk melayan anak dia nak mamam...so,tak derlah gambar kami bersama...insyaallah,maybe next time...

Rasanya cukup dulu entry mama kali ini...till my next entry,salam sayang buat semua...

Have a nice day!!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics