February 22, 2011

Fun Ride with ayah....

**Fuuuuuuhh,seharian jugak mama tak update apa2...kemalasan melanda sekali lagi...heeee...***

Satu kenangan indah dan manis yang mama kena letak disini buat tatapan Rizqullah....saat Rizqullah bersama ayah...saat manis kita sekeluarga tika ayah di darat bersama kita...satu memori indah dan teristimewa yang tidak mungkin dapat berulang kembali...ini adalah saat2 yang amat bernilai buat keluarga macam kita ni...isteri dan anak2 seaferer's...

Bila ada waktu dan masa terluang...pasti dihabiskan bersama-sama sekeluarga...sbb biasanya masa untuk bersama adalah sangat2 limited untuk keluarga2 yang seperti kami ni...jadi every moments perlulah dihargai sangat2...

Dan ini adalah aktiviti jalan2 kami lagi...kali ni mama dan ayah bawak Rizqullah ke The Curve,Kota Damansara...ini adalah entry yang dah tertunggak sangat,dah lama betul mama perap dalam harddisk mama...ini baru berkesempatan nak update kat sini...Rizqullah pun agaknya dah lupa aktiviti nih...mama dan ayah bawak Rizqullah ke situ sbb nak beli new shoe for Rizqullah,semua kasut2 dia dah sempit...kesian plak mama tengok anak mama pakai kasut yang dah sempit...since tinggal lagi beberapa hari je lagi ayah nak naik kapal that time,itu yang mama ajak ayah gi beli new shoe for Rizqullah...atleast tak susah nanti mama nak kena keluar berdua ngan Rizqullah...

Dalam shoppping tu...sempat jugak kami stop by tuk entertain Rizqullah...kesian anak mama..pasni ayah dah x der nak temankan dia main2 camni...we stop at Kiddos Ride yang ada kat The Curve,tak salah mama kat tingkat atas...

Okaylah...jom layan kejap momentos-momentos yang sempat mama captured during our outing nih....layaaaannnnsss....

Rizqullah with yellow car...
Suka betul anak mama dapat round2 naik car kuning tu...


The driver....
Huhuhu...since Rizqullah belum pandai lagi pijak pedal accelarator,
so ayahlah yang tolong 'drive'kan car tu using controller...
Sambil tu ayah pun enjoy gak main kete control...
Hehehe...cuma yang ni berat sikit,sbb ada Rizqullah... 

Yeaaahh...Kiddos Ride!!
Kalau nak naik ada 2 choice...
RM 3 for 5 minutes..
RM5 for 10 minutes...


Orang drive kete pegang stereng...
Rizqullah plak pegang....
Side mirror daaaa..
Hehehehe...macam2 je anak mama ni...


Alamak...kejap ayah,side mirror x betul...
Rizqullah nak adjust kejap...
Nanti x nampak kete belakang....


Yeaaaa...pas pusing2..
Sambung jalan2 lagi dengan ayah...
Jalan2 pakai kasut baru...
Murah je kasut yang Rizqullah pakai tu..
RM40++ je...yang penting Rizqullah selesa...
Sorry ya sayang mama,ayah cakap kena ajar Rizqullah hidup susah...
Ayah x mo ajar Rizqullah pakai benda2 branded sangat...
Takut nanti terbiasa...susah plak mama dan ayah nanti..
Sekali-sekala je boleh ya anakku sayang...
Walaupun mama dan ayah mampu belikan tuk Rizqullah,tapi kena ingat...
Setiap kesenangan yang kita miliki ini adalah milik orang lain jugak...
So,anak mama nanti dah besar..rajin2 bersedekah ya sayang....

It's been 3 weeks dah ayah is away from us,haihhhh...melihat semua gambar2 kami sekeluarga ni buat mama jadi down je....nak tunggu lagi 5 bulan lebih ni terasa satu penyeksaan je...lagi2 baru2 ni mama sakit...lagi lerrrr terasa sangat,sangat nak suh ayah berenti je keje kapal...rasa cam dah tak sanggup plak nak survive sengsorang lagi dah sekarang ni...dalam kepala dah pikir macam2 sekarang ni...ya Allah,di-Kau kuatkanlah hati dan semangat hamba-mu ini Ya Allah...jauhkanlah rasa ketidaksenangan hatiku ini  dan jauhkanlah fikiranku fikirkan yang bukan2...amin...

Okaylah...ini adalah sesi jalan2 kami sekeluarga ketika ayah masih lagi di darat bersama kami...memang enjoy tiap kali ayah ada...rasanya Rizqullah pun rindu kat ayah dia sekarang ni tapi dia tak tahu nak luahkan camne...yang dia tahu,hanya menangis dan ngamok je saban hari...sabar ya sayang...nanti ayah balik,kita doakan ayah selamat pergi dan balik bersama kita nanti ya...Rizqullah anak mama yang strong dan tabah cam mama kan...kalau Rizqullah sedih,mama lagi sedih...

Hmm...cukuplah entry kali ini,kalau rajin nanti malam mama update lagi...banyak betul entry2 tertunggak yang mama nak update kat sini...tapi x sempat2 lagi,nanti jelah bila rajin ek...sekarang ni tido berkualiti lagi penting...hehehe...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful day!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics