February 9, 2011

Good bye Singapore,hope to be here again...

Akhirnya..pengembaraan Rizqullah and family berakhir..it's timeto go back to Kuala Lumpur..penerbangan pulang kami dalam 6.30 petang dan dijangka sampai di SkyPark,Subang pada pukul 7.30 petang..kami bertolak dari Hotel dalam pukul 3.30 petang dan sampai ke Changi Airport dalam pukul 4.15 petang sbb jalan jam sikit...since perlukan masa 2 jam check-in sebelum boarding,kami berada di sana sedikit awal...leh relax2 kejap...Rizqullah pun tgh syok tido sbb hari sangat sejuk kerana hujan yang turun dari pagi membawa hingga ke petang...

Entah bila lagi kami dapat datang ke sini,pasti merindui saudara mara yang berada di sini...moga kita dapat bertemu lagi,kalau anda semua datang ke Malaysia kita gather ramai2 ya...kasi pecah rumah...hehehe...harap kami dapat bawak Rizqullah lagi untuk mengenali semua saudara-mara dia...sbb kalau boleh mama dan ayah nak dia kenal dan tahu semua saudara mara dia...macam arwah angku selalu buat pada mama dulu,perkenalkan semua saudara mara masa mama kecil2 dulu,tapi itulah...banyak yang dah mama lupa...huhuh..semua kerana jarang bertemu dan jugak kerana masa yang tidak selalu lapang...insyaallah mama akan cuba selalu bawak Rizqullah bertemu dengan saudara-mara...

Okay...macam biasa,biarlah gambar sahaja yang menceritakan segala-galanya..saat2 dan ketika terakhir kami di Singapura...


Rizqullah yang lena tertido dalam buggy...
Kesian anak mama..penat ya sayang ikut mama
dan ayah mengembara ke Kota Singa...
Apapun Rizqullah sangat behave ketika kita sekeluarga jalan2..
Terima kasih anakku sayang kerana selalu mempermudahkan
urusan mama dan ayah dalam membesarkan-mu...
Semoga dikau membesar jadi insan yang beriman
dan berguna untuk bangsa dan negara...
mama doakan yang terbaik untuk mu....

Sementara menanti flight...
Kita Maaaakan duuuuluuuu!!!!
Yeeehaaa..
Kalau kat Malaysia popular Properity Burger...
Kat Singapore,Samurai Burger yang popular...

Dannnn...inilah antara barangan yang dirembat oleh ayah...
Selain dari adapter lens...so,sekarang with the adapter...
We have wide lens and macro lens...
Yippie!!!thanks ayah for the upgrade...

Hohoho...ada banyak lagi entry yang mama nak update,tapi tak der masa dah sangat sekarang ni...terlalu sibuk dengan tugasan di pejabat...tiap2 hari menempuh dan menghadapi macam2 dugaan...haih,semoga hati tabah menghadapi semua ini...balik umah plak dah penat,belum hilang penat dah melayan kerenah si anak kecil yang memerlukan mama dia menjadi ayah dan mama untuknya...

Okaylah...nanti kalau sempat dan larat,mama update memalam sikit..

Till my next entry..salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

As -salam..

3 comments:

Zur@ZaRi said...

g jenjalan singapore...
sonok kan=))
me pun teringin g saner balik with my family...

Shiela Latif said...

seronoknyer vacation rizqullah sekeluarga...teringin aunty..hukhuk

fiqkbe said...

best nyer sambut bday ramai2. hepi belated bday kpd ayah dan atok2 Rizqullah =)



jom join fiq nyer 1st contest. 1 kamera lomo underwater dan 4 jelly lens utk dimenangi =D

http://meandkbe-photos.blogspot.com/2011/02/contest-splashy-moment-by-fiqkbe.html

 
Real Time Web Analytics