February 10, 2011

Happy belated birthday...

Waduh...waduh..waduh...entry yang sangat,sangat daaaaaaaaaaaaan sangat lama tertunggaknya..hehehe...ini semua gara2 mama tak larat nak mengedit gambar...dah hampir sebulan tersimpan rapi dalam harddisk mama...hari ni baru ada masa nak edit gambar dan jugak update story ini dalam blog...orang yang diraikan pun sudah belayar di tengah laut sana...dan supposedly dalam esok hari,ayah will be arrived di perairan Malaysia...yippie!!!leh gayut 2-3 hari ni...dan since ayah pun akan sampai ke perairan dalam esok hari ..nanti mama sharekan gelagat Rizqullah menjawab call ayah tempoh hari...hope this can make ayah smile...tapi before that...


Mama nak share a suprise birthday celebration for ayah,atok dan atok long on last 14th January 2011...on that day ayah x happy sangat coz,the day before that ayah baru je kehilangan kawan baik dia...siapa lagi kalau bukan Alif...even ramai pun kawan2 ayah yang terlupa hari tu adalah birthday ayah...semua masing2 masih lagi terkejut dengan kehilangan rakan mereka...tak apalah,itulah sbbnya kita dilahirkan ada keluarga...kawan2 x ingat...keluarga pasti ingat...so,mama dan ibu mertua mama had a upplanned plan...dalam tengahhari tu baru mama ada masa untuk call MIL mama and plan all this suprise celebration untuk 3 lelaki yang berkongsi tarikh lahir yang sama ini...


Alhamdulillah..everything goes well,walaupun akhirnya ayah tahu gak ada birthday celebration untuk dia,atok dan pak long hussin...tapi tak perlah,atleast atok dan tok long hussin suprised with the celebration...dan ini adalah semua momentos kami meraikan birthday boys of 14th January 2011...


Dan macam biasa...gambarlah yan akan menceritakan segala-galanya...layan...


Antara makanan yang ada...
KFC tajaan Mak Lang Ida dan nasi lemak tajaan Mak Long...
Buurrrrppp...kenyang betul makan malam tu....

Birthday cake for the birthday boys...
Atok Hassan,Atok Hussin dan ayah...
Atok Hassan and Atok Hussin adalah kembar...
Ayah plak anak kepada Atok Hassan...
Chocolate Indulge by Secret Recipe..
Yummmyyy...sedap tuuu...

Rizqullah with ayah...
Ayah definitely merindui semua momentos 
bersama dengan Rizqulah kan??
Sabar ya Dear,ada 5 bulan lebih 
lagi untuk kita bersatu kembali...
Insyaallah,umur panjang kita jumpa lagi nanti...

A birthday present for the atoks from us..
Nak tahu apakah dalam paper bag Starbuck tu??
Hehehe...x derlah barang mahal sangat...
Just a Starbuck mug khas untuk 2 beradik kembar ini...

It's time to light up the candle and start the celebration...

Birthday boy kena light up sendiri the candle...
Self service yaaa...hehehe..

Okay..let's sing the song...

"Happy birthday to you...
Happy birthday to yo...
Happy birthday to Hassan,Hussin,Redzuan..
Happy birthday to you..."

Wajah2 ceria mereka...
Rayyan...aiyoo!!!apasal kacau kat situ??
Hehehe...eksited rayyan tgk cake tu...
Tak sabar ya sayang Rayyan..
Bagi chance 3 birthday boy potong cake dulu....

Okay....posing potong cake kejappppp....
Senyum semua dan tahan perut memasing...
Hihihi...jangan marah yaaa...

Family...
Ayah and Unkel ayooi chat about gitu-gitu apek...
Hehehe..x lah,x tau citer sal apa....

The boyssss of En Hassan,En Hussin and En Redzuan...
Senyum boysss....

Rizqullah yang sibuk main...
Tak ingat pun nak makan..
penat mama kejar dia nak suapkan kek bezday ayah...

Cik Eva yang sangat cun cam mama dia...
Sebiji muka kak long masa kecik...
Haih,anak mama ke ni?? 

Weee...having fun and picas taken together...
**Mak Ngah and Auntie Padi,this is for both of you...
All your anak buah and with their child...**

The cousin get together...

Picas ala-ala fish eye...
Testing new gadget yang ayah belikan...
Hehehe..thanks dear for the adapter...
Now we have fish eye tooo...

Again...ucapan Selamat Hari Lahir buat ke-tiga-tiganya...semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki selalu hendaknya...amin...

To ayah,I know you dah tunggu lama for this picas to appear here and also in FB,okay...ini je yang sempat I update dan edit...sekarang ni masa sangat tak mengizinkan I tuk update blog...ini pun kepala dah start migrain...huhuhuhu...this lately I tak tahu kenapa asyik sakit kepala je,ditambah plak ngan sakit2 lain..bila you tak derlah plak isteri you ni sakit memacam...huhuhu...nampak sangat tension tiap2 hari...

Okaylah...cukup dulu,dah tak larat...ingat nak gi klinik kejap minta time off lah..dah tak larat dah mata nak pandang PC ni..huhuhu

Have a nice day untuk semua ya...

As-salam...

1 comments:

~eZmALiZa~ said...

nak jugak wish happy belated bday... hehehe..best kan sambut ramai2 satu family... :)

 
Real Time Web Analytics