February 1, 2011

Its only less than 24 hrs je lagi...



Its only less than 24 hours je lagi...
and clock keep ticking and time is becoming 
more lesser for us to be together as 3...

Tak tahu nak cakap camne...tapi the clock keeps ticking and I hate this feeling...feeling terpaksa berpisah dengan suami tercinta...setelah lebih 9 bulan bersama,hampir tiap2 hari dapat bergurau senda,dapat mengandu domba segala mak atuk nenek,dapat dimanja and mengada-nganda...tiap2 hari dapat sarapan bersama dan dihantar oleh suami ke tempat kerja...sekali sekala dapat kuar berdua tengok wayang dan lunch bersama....kini semua honeymoon time is over...lagi kurang 24 jam sahaja tinggal untuk kami bersama...panggilan tugas sudah pun confirm pagi semalam untuk suamiku naik kapal semula...kapal mana kali ni???huhuhu...sorry,mama tak dapat nak share kat sini...


Tapi mama syukur sbb route ayah tak lalu kawasan lanun sudan di sana...itupun dah cukup melegakan hati isteri ini...walaupun terpaksa jugak berjauh,tapi sekurang-kurangnya tak melalui kawasan lanun yang menakutkan itu...alhamdulillah...


Lagi kurang 24 jam sahaja mama dan Rizqullah dapat merasa kehadiran lelaki yang bergelar suami dan ayah bersama...selepas ini yang tinggal menanti hanya Rizqullah dan mama...tapi mama bersyukur sebab mama ada family yang selalu menjadi tulang belakang mama...family yang selalu berada tatkala mama dalam kesusahan dan kesulitan...I love you my mum and siblings...thanks for being there for me always...will try to give and serve the best for you all also...


For my sweetheart@hubby,please do take care of yourself while away from us.Kerja berhati-hati dan berjaga-jaga,I've been there to see how's your works are.Please,please do take a good care of yourself.Doa kami sentiasa bersamamu suamiku...Semoga Allah swt melingdungi-mu suamiku dan mempermudahkan segalanya untukmu...I know you risau camne I'll be with Rizqullah later with the tons of work kat opis and with the standby that I need to do this month end...but I have to do this for our future,lagipun...this is my job nature working more than 24 hours is always in the books...syukur we have mama and rasiah to take care our little one...Insyaallah we'll be okay here and I'll take a good care of our little 'love' here...he's in good hand and I promise also try not to spend money to much on his toys and baju bajan...hehehe...will try to bring and spend time with him in Gymboree or any educational class later...we both always wanted the best for him kan..and the most thing yang I nak you tahu ialah...


"WE WILL MISS YOU SOOOOOOOOO MUCH AND WE LOVE YOU SOOOOOO MUCH"...


Sedih hati nak berpisah..kengkadang rasa nak suruh you berenti keje kapal je,tapiiiii you ada goal you sendiri and I have to understand that...I know,once you dah reach that goal and I've reach my goal in life...kita berdua boleh hidup relax selepas ni...semua yang kita berdua lakukan sekarang adalah demi masa depan keluarga yang kita bina dan demi anak kita...semoga kita sekeluarga sentiasa dilindungi Allah swt dari malapetaka dan hasad dengki manusia...amin...


Untuk anakku Rizqullah,tatkala dikau membaca nukilan mama ini...mama pasti Rizqullah dah faham nature kerja ayah dan mama...mama tahu Rizqullah pun terpaksa berkorban dan bersabar menanti kasih sayang dari ayah...life Rizqullah tak macam kanak2 lain yang ada ayah 24 jam bersama...bila perlukan nasihat mahupun 'touch' dari ayah...Rizqullah terpaksa menanti selama berbulan-bulan...walaubagaimana pun anakku sayang,mama akan senantiasa bersama Rizqullah...walaupun kadang2 Rizqullah selalu buat mama geram dengan keletah merajuk dan meraung tak tentu pasal,tapi mama harus bersabar....sbb mama tahu Rizqullah mahukan perhatian dan kasih sayang dari mama sebagai pengganti ayah...dan anakku sayang,mama dan ayah ingin dikau tahu yang kami berdua sangat sangat dan sangat menyanyangi mu hingga selama-lamanya..


Mulai besok tinggallah mama dan Rizqulla berdua 
menghadapi hari2 bersama sambil 
menanti kepulangan ayah....
Semoga anakku tabah setabah mama dia....

Okay...cukup dulu entry tuk hari ini...insyaallah...nanti mama sambung balik entry perjalanan kami ke Singapura...untuk bertemu siapa kami kesana...entry ni iklan kejap yaa...sbb mama sedih sesangat nak berpisah dengan suami tersayang...huhuhu...siapa yang tak sayang suami kan...dan bermula esok akan ada satu ticker baru kat blog mama...ticker kepulangan ayah plak...huhuhu..harus sabar dan tabah menanti...

Terima kasih pada semua atas kata2 semangat yang diberi...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Selamat bercuti buat warga wilayah..dan selamat hari wilayah...

Salam...


14 comments:

cik dah ganu kiter said...

sabar yek..smga suami selamat pegi dan selamat kembali..doa yg terbaik...

Mama Adli said...

Sedih plk baca entry kali ini...Semoga Mas n rizqullah tabah dan dilindungi selalu....

MataHati @ MH said...

ish...lama jugak ni kalau pergi belayar..
semoga rizqullah dan mama sabar menanti kepulangan ayah

Mama Qiestina said...

lahaaai :(

sangat memahami perasaan itu.doa yat moga mas & rizq bertabah & segalanya dipermudahkan.lepas nie kita sama2 jaga anak kita without hubs around.

all the best mas, we are superwomen.

. i n n z c h u b b y . said...

be strong,kak mas!

rizqullah jgn notty2 tau..

faradeeba said...

be strong mama rizqullah! :)

Marsha~ said...

lama jugak hubby mas cuti ek??? hermm... takpelah mas.. dia pergi mencari rezeki.. tabah ye..

Maslina Rosdiana said...

Cik Ganu,

Terima kasih...mudah2an semuanya dipermudahkan untuk kami...amin

Maslina Rosdiana said...

Mama Adli,

Huhuhu...tak tahu nak taip camne kali ni kak...tapi terasa plak ketiadaan suami kali ni...dah biasa bersama hampir setahun...

Maslina Rosdiana said...

MH,

Terima kasih....harap2 Rizqullah tak demam rindu je nih...

Maslina Rosdiana said...

Yat,

Terima kasih ya...itulah,harus kuat demi anak nih...kalau tak der dia maybe leh gak nak nangis sehari semalam..hehehe...

Maslina Rosdiana said...

Inn,

Thank yer...huhuhu..Rizqullah jangan notty???hmmm...budak lelaki Inn..mesti notty nyer nih..huhuhu

Maslina Rosdiana said...

Fara,

Thanks dear...insyaallah,will try to be strong for the lil one...he need his mom to be father and mother at the same time...

Maslina Rosdiana said...

Kak Marsha,

Aritu di bukan cuti...dia amik combine kat Terengganu...tapi itulah,masih didarat lagi...still leh calling2 gak dan balik bebila perlu...

 
Real Time Web Analytics