February 23, 2011

Laman Grill,Laman Seri...

Amboooiii...ramai betul yang selalu search pasal 'Laman Grill' ni kat blog mama...tak caya...cuba tengok grid data keyword dari nuffnang nih...


Haaaa....tu dia kan...hari2 rasanya ada orang cari pasal 'Laman Grill' ni...dan terjumpalah blog mama Rizqullah ni bila google kat Google website...heeeee...sekali buka2,nan ado je rupanya citernya...


Okay,okay...kali ni mama share pasal Laman Grill...akhirnya kaaaaann...ada jugak pasal Laman Grill dalam blog mama ni....dan yups,kami telah ke sini...dalam sesi Jalan-jalan cari makan kami...dan sambil jalan2 cari makan...tujuan utama kami ke Laman Grill adalah untuk bertemu dengan Audiyah yang bekerja di Laman Grill,she is one of the chef helper there...since Audiyah promo baik punya pasal steak house ni,kami pun datang ke sana untuk mencuba makanan di sana...so,jom baca dan lihat experience kami di sini...

On last 23rd January 2011,ayah dan mama decide to bring Uci,Pak Su and Rizqullah to Fun Fair at Shah Alam...but unfortunately the Fun Fair is no more...so,sudahnya kami ke Laman Grill since perut pun sudah mendendangkan lagu cinta lagu rindu...luckily that day tempat tu bukak...a lesson learn,jangan datang on Monday coz kedai ini tutup on Monday....datanglah pada hari2 yang lain...hehehe...


Okaylah....say no more...jom layan ceritera bergambar dari mama Rizqullah...as usual,mesti ada gambar yang mama nak tepek kat sini as a memories tanda kami telah ke sini...**ewwwahh,pinjam sat ayat Tengku Maria Tengku Sabri plak dalam segmen jalan2 cari makan..**

While semua sedang duduk mengeliling meja...
Rizqullah entah mana menghilang..
Nak tahu mana dia????
Kat baby chair dalam gambar ni tak nampak pun dia kannnnn....
Sila lihat gambar seterusnya...

|

|

|

|

\/

Haaa...itu dia...sedang duduk bercanda di tepi restoran nih..
Haiiiihhh....sabar jelah ngan anak teruna mama ni...
Penatlah panggil dia suh duduk dalam baby chair...
Memang tak mo dia duduk langsung...
Hmmm...tapi elok jugak dia x duduk...
Servis on that night is quite slow....

See through kitchen...
Kita boleh lihat camne dorang prepare food kita...
Tapiiii...ada ke yang nak tengok???

Dari side tepi plak...
Boleh nampak dengan jelas dan nyata 
kan apa yang mereka tgh buat...

Akhirnya setelah hampir lebih setengah jam menunggu...
Makanan pun sampai...
Tapiiiiiii berbaloi kah menunggu sebegitu lama...
Hmmm...bagi mama so-so jelah food kat situ...
Ayah dan mama share food sbb rasa cam dah hilang mood nak makan...
Due to slow servis..huhuhu...
Yang terhidang dalam gambar di atas ini adalah barbeque steak...

Yang ini pulak adalah beef lasagna...
Ini Pak Su yang order..

Dannnn..yang ini pulak adalah untuk Rizqullah...
Soup with bread...
At first mama orderkan nugget and fries untuk Rizqullah...
Tapi kiddos meal x der plak..huhuhu...
So,terpaksa tukar dengan soup nih..
Rasanya???bolehlah....

Okay...ini jelah yang sempat mama captured malam tu...ada a few lagi gambar yang mama amik...tapi rasa cam x best nak upload kat sini...coz agak blurry,maklumlah dengan penataan cahaya yang kurang..jadi gambar pun abis semua blurry....mama plak x suka pakai flash,suka main manual mode adjust shutter dan lain2...itu yang hasilnya tidaklah memuaskan....

Kalau suh mama bagi rating restoran ni....hmmm,entahlah...tapi bolehlah makanan disini...mungkin kami kena datang lagi sekali to really enjoy the food,rasanya malam tu ada yang terkurang...entahlah,tapi komen dah diberi pada chef dan jugak Audiyah...hope will help you guys to improved...

Rasanya cukup dulu entry mama pasal Laman Grill ni...pada yang tercari-cari pasal Laman Grill ni...dan rasa nak try,pergilah cuba yaaa...tak salah mencuba,lebih baik mencuba sendiri dan mengalaminya sendiri...

Till my next entry....salam sayang dan salam 1 Malaysia buat semua pembaca...

Have a pleasent day!!

4 comments:

Shiela Latif said...

shiela kalau tengok western food ni memang takleh menahan jek...selera :)

Topex said...

sambal belacan ada tak? HAHA

Merepek Semata Mata

Penchenta Kedamaian said...

x breapa nk selera tgk gambar ni kak.. sebab baru pekena meggi goreng 2.. haha..

POSH76 said...

tingin nak cuba buffet ramadhan

 
Real Time Web Analytics