February 26, 2011

Mama and Rizqullah made a record today!!!

Yiiiippppiiieee!!!!
Today 26th February 2011...
Rizqullah and mama made a our own record!!!

Huh????Record apa plak nih???
Heeeeeeeeeeee....

It's actually our own record Olimpik...
**boleh guna ayat camtu???hehehehe..sukahati mamalah...**
Record apa yang mama dan Rizqullah di pagi2 hari ini...

Jeng...jeng..jeng...
Today mama dan Rizqullah keluar berdua bersama naik car gi kedai mamak...
Mama drive while Rizqullah jadi co-pilot mama kat sebelah...
Oh..kami bukan makan kat Kelana Jaya...
Tapi sempat ke area PJ old town tu,makan roti canai kat sana...
**dekat2 dengan Amcorp Mall tepi Federal Highway...**
Jauhkan mama bawak Rizqullah jenjalan hari ni...
Makan sarapan roti canai,air fresh oren dan teh tarik berdua...

Pas turunkan Uci dan bibik kat pasar Jalan Othman...
Mama dan Rizqullah sambung perjalanan gi ke kedai 
mama yang terletak kat depan Hotel Hilton PJ...
Alhamdulillah...sepanjang perjalanan Rizqullah behave je...
Tunjuk dan tanya mama memacam masa dalam car...

Mama and Rizqullah...
Pilot and co-pilot ready to jalan-jalan**dating berdua-duaan**...
Ayah,please jangan jeles yerrr...
I'm being kidnapped by Rizqullah...
Heeee....

Pas makan sarapan kat Syed Restoran...
Mama dan Rizqullah sambung lagi perjalanan ke Taman Jaya...
Taman yang terletak depan Amcorp Mall dan bersebelahan dengan Federal Highway...
Sesaje jenjalan sambil berphotoshoot kat Taman Jaya...
Sayang mama x bawak basikal Rizqullah...
Kalau tak leh pusing2 taman naik basikal kan Rizqullah...
Maybe next time yer kita bawak basikal sekali...

Okay...dah sampai Taman Jaya...
Burrrppp...perut pun dah kenyang...
Ermmmm....dari mana kita nak mula joging ni mama???


Woooowweee!!!
Ada air cam sungailah mama...
Bestnya dengar bunyi air yang lalu...

errrrmmm...mama...
Bukan ke kita penah datang sini dengan ayah???
Tapi kali ni datang ngan mama je...

Exploring nature...
Mama tahu ayah pun tak akan marah kalau mama 
bagi peluang camni kat Rizqullah...
Ayah cakap..."Let him explore the world by his own way..."
Tak leh semua pun nak sekat kan....

Yeaaahhh!!!!
Keep exploring sampai lupa yang tangan dah kotor...
Tapi x per...paip kan ada...
leh gi tandas cuci tangan kejap lagi...
Yang penting jangan masuk mulut tangan yang kotor tu ya my baby....

Okay...sambung lagi main kat play park plak...
Main slide dan panjat naik turun tangga dan macam2 lagiii...
Tapi yang paling Rizqullah suka adalah...
Memerhati kanak2 lain bermain...
Pastuuuuuuuuuuu....follow balik perlakuan kanak2 lain tu...
Itu sbb bila ada budak2 yang mengada2 atau 
meraung menangis mengamuk kat park...
Mama mesti tutup mata Rizqullah,tak mahu 
dia follow perangai budak tu...
Anak2 ni belajar dengan memerhatikan org sekeliling...
Biar belajar benda yang baik sahaja...
So...tak pasal2 mama kena jadi penapis apa yang 
Rizqullah leh tengok dan x boleh tengok....

Nexxxttttt...naik buaian plak...
Oh,he is soooo damn happy dapat naik buaian...
Maklumlah kat umah x der buaian....

Enjoying his day with mama...
Syookkkkan sayang mama sekali-sekala kita berdua je keluar bersama....
Mama tahu ramai yang pandang pelik...
Mana suami dia???
Tapi ada mama kisah???
Tak kisah pun...
Because I'm a independence women...
I can do what ever I want and I can survive without a man in my life..
Opsss...teremo plak...hehehe...

Okay mama....
Jom balik...Rizqullah lari depan dulu...
Mama kejar kat belakang ya...
Kita main kejar2...
Ready mama...laaarrriiiikkkk!!!!

Pas spending hampir 45 minit kat Taman ni...penat bermain,berjalan dan berlari with Rizqullah...sambil melihat LRT Putra yang lalu-lalang..menghirup udara pagi di Taman Jaya ni...mama dan Rizqullah ready to go back and pick-up Uci dan bibik kat pasar balik...

Along the way Rizqullah behave minum susu soya duduk sebelah mama...penat dan dahaga yer...luckily mama dah readykan air kotak dalam kete tuk Rizqullah...abis sekotak Rizqullah minum...hehehe...sampai susu pun dah lupa nak minum..heeee...

Apapun,lain kali kita keluar berdua lagi ya sayang mama...really enjoy keluar berdua camni...dan yang paling penting,Rizqullah adalah anak yang sangat memudahkan mama...syukur mama punya anak yang baik macam Rizqullah...ramai kawan2 mama cakap Rizqullah sangat baik,behave dan senang dihandle...yup,mama akuinya dan mama bersyukur punya anak yang mendengar kata dan soleh macam Rizqullah...Thank you Allah for the best present you give to me,you've take my father away from me...but you give an angle to me...syukur,alhamdulillah...

Okaylah...petang ni plak mama nak bawak Rizqullah jenjalan shopping kat Giant Kelana Jaya berdua lagiii....oh,now mama have a best buddies who will escort mama everywhere...

Best buddies yang sangat comel!!!
Heeeeee...

Till my next entry...selamat berhujung minggu untuk semua...

Have a nice and blast weekend!!

4 comments:

edda(",) said...

berdua lebih baik..=)

Amiizaa2001 said...

seronokkkkknyaaa:):)

Maslina Roslan said...

edda,

Hehehe...berdua lebih baik,bertiga is greatest...

Maslina Roslan said...

Amiiza,

Yeaahhh!!seronok dan tenang keluar berdua ngan si-dia...

 
Real Time Web Analytics