February 8, 2011

Merlion Park,Singapore...

Gigih sungguh ni mama mengupdate story the morie kami di Kota Singa ini...dan ini adalah merupakan hari terakhir atau hari ke-3 kami di Singapura...kejap je kan masa berlalu and I missed so much of all this fun and memories...tak per,insyaallah...jika punya rezeki dan umur panjang..insyaallah akan ke sini lagi...next round nak lawat tempat2 lain di Sentosa Island....banyak lagi tempat yang tak sempat kami lawati....


Di hari ke-3 kami di sini..early morning kami dah bangun sbb kul 12 dah kena check-out...so,to bit the time....kami keluar awal dari hotel tuk ke Merlion Park,satu mercu tanda Kota Singa ini...sungguh ramai tourist yang bergambar di sini,sebagai tanda kenangan yang mereka dan kami berada di sini jugaaakkk...hehehe...dan pemandangan yang paling cantik dan amaze adalah...pemandangan Marina Bay Sand Hotel atau The Ship yang tersergam indah di hadapan Merlion Park ini,pada yang menonton Discovery Channel atau ada terbaca tentang bangunan ini...mesti anda sangat amaze dengan pembinaan dia...yang paling gerun sebenarnya adalah strukture 'ship' yang berada di atas bangunan tu...Errr,x mo pikir bukan2 lah...


Dan seperti biasa...tiada serinya entry mama Rizqullah tanpa gambar penghias entry...**ehehehe...satu cara nak pendekkan entry...**


Layannn....


Marina Bay Sand...
Sangatlah amaze dengan bangunan ini...
Err...kalaulah tsunami lagi sekali???
camnelah agaknya yerrr???
Gerun pun ada melihat bangunan ni...
lagi2 dah tahu camne complicatednya pembinaan dia....

Mama with Rizqullah...
Berlatar belakangkan Merlion Park and buildings...


My boyfren forever and ever...
Untung mama ada 2 lelaki sayangkan mama...
Ehehehe...

The walk from Esplande to Merlion Park...

Esplanade...
Rasanya kalau malam lagi cantik nih...
Duhhh...ruginya x dapat datang time malam kat sini..
Next time maybe...

The arrow and the Maybank building....
Yeah!!tempat mama cari makan...
Hmm..apalah kabar kawan2 mama di Maybank Singapore...
Sudah lama x kacau2 mereka...


Bergambar sefamily untuk kenang-kenangan...
A special memories to remember...

Mama!!!see...the Marina Bay Sand...
Cantikkan bangunan tu...

My dearest son yang happy dapat jenjalan di pagi hari...
Hirup udara pagi di Singapura...
Tempat kelahiran atok Rizqullah...
Tempat tinggal nenek moyang dia...

Okay,mama ayah....let's go back...
Rizqullah dah penat dan lapar nih...

 Done with the Merlion and Esplanade...we went back to hotel for check-out process...sempat lagi tu while waiting for our flight,kami jalan2 di Orchad Road...tapi sayang,on that day iaitu hari terakhir kami di Kota Singa ini...satu hari hujan turun membasahi bumi...jadinya malas nak bergambar dan kalau amik gambar pun x cun mana...luckily pagi tu tak hujan lebat...sempat jugaklah kami ke Merlion park...

Since flight balik ke Malaysia is around 6 PM,dah tentu berjam-jam lamanya kami pusing2 di Orchad Road...sempat jugaklah mama ke MotherCare dan merembat 6-7 helai baju dan seluar buat Rizqullah..serius banyak lagi choice dan patern lagi cantik di sini..dan paling utama ialah...semuanya murah dan cantik...hehehe...dahlah SALE plak time tu,adeeeeh...memang mencabar nafsu shopping betul...

Okay...cukup dulu entry kali ni,ada last entry jalan2 kami...pasni leh tutup citer tentang holiday kami ke Kota Singa ini...alhamdulilah,niat utama ke sini telah pun termakbul...

Till my next entry...salam sayang dan salam 1 Malaysia buat semua...

Have a nice and beautiful day!!

8 comments:

maszmadi said...

hm, sungguh kagum dengan marina bay sand hotel tu kan..... tengok kat website dia jerk.. huhu

jemput join LD kat SINI yerk

eiv hazri said...

best nye mama g s'pore.....
xpe ke pggl mama nihhh

zieta hafiz said...

best nyerr g jln2 singapore kn...akak plan nk g gk tp xtau le bla blh lps...

Ummi Salsabila said...

bestnya..teringin nak ke sana tak dpt2 lg..huhu.
bestnya tgk gambar2 u..

Maslina Rosdiana said...

Kak Masz,

Betul tu...saya betul2 kagum tengok ship yang tergantung di atas bangunan...haih,ngeri pun ada gak sekali...hehehe

Maslina Rosdiana said...

Hazri,

Best...kalau Hazri ada rezeki lebih,trylah pegi USS yer..

Boleh je kalau nak panggil mama...mana2 yang selesa yer...saya x kisah pun..

Maslina Rosdiana said...

Kak Zieta,

Saya pun dah bertahun plan...sib baik tahun ni ada rezeki nak ke sana..itupun lega akhirnya dapat jugak tunaikan pemintaan nenek kat sana..huhuhu...

Insyaallah,saya doakan akak dapat jugak ke sana satu hari nanti ya..

Maslina Rosdiana said...

Ummi Salsabila,

Insyaallah...saya doakan anda dimurahkan rezeki tuk ke sana ya..seronok sekali sekala mengembara di negara orang..:-)

 
Real Time Web Analytics