February 6, 2011

Night at Orchad Road,Singapore

Fuuuuuhhh...satu hari jugak ni mama tak update apa2 di sini...apapun,sesaja tak update apa2 di sini...just nak pay some attention to my little one hari ni...so,untuk entry kali ni...mama nak sambung lagi aktiviti terakhir kami di Kota Singa ini...ini semua adalah aktiviti hari pertama kami...


Orchad Road,Singapore...satu jalan yang sangat popular di Singapore...semua orang tahu yang di sini boleh dapat bermacam2 kedai yang menjual pelbagai barangan...we are lucky sbb hotel kami di Orchad Road,so...bolehlah kami turun di sini bila2 masa sahaja...tapi itulah,badan dah penat yang amat...seharian je dah macam2 aktiviti kami...so,time malam jelah kami dapat jenjalan di sini...melihat suasana malam di Orchad Road,Singapore...


Hmm...dan macam biasalah...dalam entry mama mesti tak akan lekang dengan gambar dan rasa macam togel plak entry mama kalau tiada gambar2...lagipun,ini adalah memori terindah dalam seharian hidup Rizqullah,mama dan ayah...kenalah tepek gambar tuk tatapan anakanda mama di kemudian hari...


While waiting for the lift...
Test camera kejap...hehehe...
Sambil menanti lift dari lobby hotel...

Pemandangan malam di Orchad Road...
Sangat berwarna-warni...

Limpahan lampu2 neon yang menerangi bangunan2 di sini...
Owh...bangunan ni semua adalah shopping complex...
Huhuhu...sbb terlalu banyak sangat shopping complex...
Mama dan ayah pun naik berpinar mata..
Tak tahu mana satu kami nak masuk...

Mama dan Rizqullah...
Sempat posing sekejap..
Huhuh..laluan ini sangat penuh dengan orang2 
yang menikmati keindahan malam di Orchad Road...

Some nice sculpture yang ada depan shopping mall...
Hmmm..apa nama shopping mall ini??
Hee...mama sudah lupa...

Another sculpture yang ada...

Yezzaa...gambar untuk kenang-kenangan...
Special Memories...

Rizqullah with ayah pulak...
Time nih dah mula cranky minta dilepaskan dari buggy...
Tuuu...tengok...Rizqullah dah buat aksi gigit tali buggy...
Adoooiii...geramnya mama ngan Rizqullah nih...

Walking together with ayah...
Akhirnya terpaksa jugak mama dan ayah lepaskan Rizqullah...
Ayah dah penat mengejar Rizqullah...
Tapikan dear,I rasa elok jugak kita lepaskan Rizqullah...
Sbbnya...time ni jelah you akan exercise...
Hehehe...

Antara sculpture yang selalu dijadikan model tuk bergambar...
Nice sangat...kalau siang,agaknya lagi nice kott...

Inilah dia...enam sekawan yang bermaca-macam warna...
Sangat ramai orang nak bergambar di sini...

Hmmm..banyak sebenarnya gambar2 yang mama dan ayah captured during our night out di Orchad Road ini...tapi serius,kemalasan yang amat telah melanda mama...mood 2-3 hari ni memang sangat ke laut...ini adalah merupakan activity terakhir kami untuk hari pertama...Hari kedua,ke mana plak kami dan apa rancangan kami???...hehehe..next entry mama sharekan ke mana kami di hari kedua kami di kota singa ini...

Oh yer....ketika jalan balik ke Hotel semula,kami bertemu dengan Auntie Sonia...she was just alone walking along the Orchad Road...quite suprise to see her there since we thought that she already went back with wan@onyang...tapi walauapapun,it was nice and the happiest day for us...meeting all sedara-mara while having fun together...

Till my next entry on the next activity on day 2...salam sayang buat semua...

Have a nice weekend!!

2 comments:

maszmadi said...

hehe seronok la rizqullah dapt lepas dari buggy tu yerk..

Maslina Rosdiana said...

Kak Masz,

Dah lama sangat bersabar kena stripe dalam buggy..hehehe...tapi risau kalau lepaskan dia,takut dia terjah orang je...huhuhu

 
Real Time Web Analytics