February 4, 2011

The relative meet up...

Salam semua...okay,mama nak sambung lagi story aktiviti kami di kota singa ini...dalam satu hari je banyak sungguh agenda kami...sbb kalau boleh semua sedara-mara yang mama dan Rizqullah tak pernah jumpa dan bertemu...mama nak jumpa dan bertemu...sbbnya,entah bila lagi kami dapat ke sana...nak tunggu mereka datang Malaysia...hmmm,entah bila jugak...Ok,jom sambung dulu story next agenda kami...layaaaann....


After few minutes berehat di bilik...ayah receive a call from his cousin,Fahmil@Unkel Fahmil...he told ayah yang dia tengah on the way to our hotel...dalam few minutes lagi dia akan sampai...yippie!!!after jumpa wan@onyang...Rizqullah will meet up his unkel Fahmil for the first time...mama tak sabar nak tengok reaksi Rizqullah...dan one first day je kami di Singapura dah berjumpa ramai sedara mara di sini...sangat gumbira hati dapat bawak si kecil kami bertemu sanak saudara...sbb bukan selalu kami dapat buat camni,ketiadaan ayah di sisi menyukarkan sikit mama tuk bawak Rizqullah berjalan2 jauh...


Back to the main story...dalam pukul 3 lebih Unkel Fahmil sampai with his GF...they waited for us at the hotel lobby...and it was they rezeki day also on that day coz,kebetulan masa tu...eletrik kat bilik kami tiada,so as a complimentary hotel bagi makan tea time kat cafe dorang...so,mama dan ayah pun bring Unkel Fahmil and his GF for a tea kat cafe...sambil bercerita update itu ini..sambil makan...baru syookkkan!!!


After makan...kami naik ke bilik and lepak2...sambung borak lagi sampai Unkel Fahmil tertido and Auntie Ira join Rizqullah layan Ben10 kat TV...hehehe...dan macam biasa,mama akan share picas2 pertemuan kami...jom layan dulu picas2 yang sempat mama edit...


Rizqullah yang leka menonton Ben10 while 
mama and ayah beezee borak with Unkel Fahmil...
Senang mama dan ayah masa ni....

This is Uncle Fahmil dan his GF...Auntie Ira...
And the best part is...they are 20 years different...

Cousin meet up...
Ayah and Uncle Fahmil updating each other on latest story...
Borak2 till Uncle Fahmil pun tertido akibat penat...
Lagipun pas jumpa kami dorang terus ke tempat kerja....

Dannnn...selepas Uncle Fahmil pulang,kami sekeluarga melelapkan mata sekejap..sangatlah kepenatan coz dari pukul 4 pagi kami sekeluarga dah celik mata dan tak sempat nak rehat..terus penuh jadual hari pertama kami di Singapura...kepenatan tak penting...yang penting dapat bertemu dengan mereka yang susah benar untuk kami bertemu...tika inilah semua masa dan saat amat bernilai untuk kami merapatkan lagi hubungan persaudaraan dan ukhwah...walaupun berbeza negara,namun tali persaudaraan tetap ada...

Setelah berehat beberapa jam di bilik kami...lebih kurang dalam pukul 7 lebih,telefon hotel berbunyi...rupa-rupanya Auntie Sonia dan Wan@Onyang sudah berada di lobby hotel...we've know that they are coming,cuma tak tahu pukul berapa...so agak suprise jugak...hihihi...dan jugak kami terlajak tido daaaa...mungkin kerana terlalu penat...

Jom layan some picas pertemuan pertama kali mama dan Rizqullah with Auntie Sonia...a lovely person to meet...selalu mama dengar cerita je dari ayah tentang Auntie Sonia...kali ni dapat bertemu secara berdepan..alhamdulillah,dapat jugak meet inperson akhirnya...

Pertemuan ke-2...
Wan dan Auntie Sonia pula datang ke hotel kami...
Alhamdulillah...syukur,dapat jugak mama dan Rizqullah 
bertemu sendiri dengan auntie sonie@nenek sonia...

Rizqullah with ayah and Auntie Sonia...
First time Rizqullah meeting Auntie Sonia...
Hope to meet her again...

Last before Auntie Sonia and Wan going back...
A picture for our lovely memories...
Satu kenangan yang tak akan dilupakan...

Okay...ini adalah aktiviti kami setibanya di Singapura...bertemu sanak saudara yang tinggal di sana...inipun ada lagi yang tak sempat bertemu kerana mereka sedang bertugas,insyaallah...jika panjang umur dan dimurahkan lagi rezeki...kami akan kesana melawat Wan dan semua...

Nanti mama sambung lagi aktiviti di hari pertama kami disini...selepas pertemuan ini...kami sekeluarga ke mana???jeng..jeng..nanti sajalah ya mama kongsikan...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Salam dan selamat malam buat semua...

2 comments:

Madam Sooyaree said...

Best kan dapat jumpa cousin semua.. mesti meriah gitu..

Maslina Rosdiana said...

Huda,

Betul tu,dahlah this is 2nd time dapat jumpa dorang...sejak kawen till now x dapat jumpa borak betul2,sekali jumpa meriah abis...hehehe

 
Real Time Web Analytics