February 14, 2011

Rizqullah's Tricycle ...

Alhamdulillah...Rizqullah is turn to 16 months already...pantas sungguh masa berlalu...
**kini usia Rizqullah dah nak masuk 17 months,ops...esok je tarikhnya...dah 17 bulan anak mama ni...Cepatkan masa berlalu...hehehe..mama lioke sbb lagi 5 bulan lebih ayah akan balik...hish,x sabar2 plak rasanya nak bertigaan semula...missing all the sweet momentos together...**

Dan entry ini merupakan entry yang sangat-sangat lama dikepam dalam hardisk...thanks to ayah yang tolong bawak Rizqullah jenjalan petang2 amik angin petang while mama is busy working everyday and balik lambat everyday...luckily Rizqullah have ayah that time to entertain and accompany him...sekarang ni kesian anak mama,dah mula rasa sunyi seorang diri di rumah...ayah pun dah belayar di tengah lautan sana...weekends je mama available tuk layan Rizqullah...tapi apapun,kalau during weekdays...kalau mama balik awal..mama is trying the best to the best mom for you my dear son...eventhough it is very hard for me,to be a mother and father at the same time for you...mama cuba ya sayang,semoga anakku membesar dengan sihat dan cerdas...

Okay...back to main tittle...sempena usia Rizqullah yang dah masuk 16 months..
Mama dan ayah hadiahkan Rizqullah...
TRICYCLE...
Yeaaaahhh!!!Rizqullah leh pusing2 kawasan umah ngan bibik dan uci nanti ek..
Amik angin petang sambil tengok car dan moto yang lalu lalang plus tgk meeeoooww sekali yang selalu temankan Rizqullah ke mana-mana...
Kalau mama ngan Rizqullah,mesti mama nyanyi sesama ngan Rizqullah kan...

"Ayahku pulang dari kota..
Ayahku belikan basikal...
Basikal kecil warna biru..
Boleh ku bawak ke sekolah...

Quack..quack..quack..quack..
kereta kecilku berbunyi...
Marilah adik2 mari naik...
Bolehku bawak jumpa nenek..."

Dan macam biasalah...tiada serinya entry mama tanpa gambar2 insan yang paling mama dan ayah sayang...siapa lagi kalau bukan anakanda mama Rizqullah...

Rizqullah  beraksi dengan tricycle barunya...
Yang ada bunyi...quack..quack...
ekekeke...
Comel je bila jenjalan tetiba Rizqullah
tekan button bunyi quack2 tu..
**Hehehe...teringat mama yang ayah sangat irritating dengan sound tu...**

Rizqullah yang dah mula pandai berposing...
Hahaha..serius gelihati je tengok keletah anak mama ni...
Bila posing je,kepala mesti senget2 sambil mulut
melemparkan senyuman yang termanis
buat mama,ayah dan semua... 

Okaylah...cukup dulu entry ni...mama tengah sedih,terharu,gembira dan macam2 nih rasa...sbb tadi received call dari florist yang biasa ayah call untuk tempah bunga...huaaa...ayah antar bunga kat mama,tapi bunga tu sampai kat umah...tadi baru je borak2 ngan ayah on the phone,cakap macam biasa je...ambooiiiii,pandai sungguh yerrr En Redzuan berlakon...ekekeke..ingatkan isteri dia ni je yang pandai prank orang,rupanya dia pun sama ek...hahaha...sekarang ni mama tgh menahan airmata je sbb nak say "Thank you so much to ayah for the suprise..."...tapi sayang,call balik ada wanita lain yang jawab...wanita tu cakap..."Harap maaf,nombor yang ada hubungi berada di luar kawasan.."...Huaaaa...tak sempat nak say thanks...but luckily we have AMOS...nanti je mama e-mail kat ayah ucapan terima kasih for the suprise...kalau sempat mama antarkan gambar bunga tu ya ayah...love you sooooooooooo much sangat2...**infact Sooooo yang tu pun x cukup nak menerangkan rasa hati I ni untuk you my lovely husband...**

Adooiii...ni yang buat malas nak keje..rasa nak balik umah je tengok bunga tu...hahaha...**gediks kan..**...seriusly happy receiving a bouquet of flower from my love one,walaupun kami x sambut Valentine day...tapi mama tahu kenapa ayah bagi bunga tu...ayah nak mama tabahkan hati kannnnn,harungi semua dugaan dan cabaran yang ada...dan jugak to make me smile kannnn...**huhuhu...sekarang ni smile dalam tangisan je,sbb sangat2 terharu...**

Okaylah,cukup dulu entry kali ini...dah tak tahan menahan airmata ni..nak nangis hindustan kejap...till my next entry...

Salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Pada yang menyambut Valentine day hari ni...bukan sekali dalam setahun je kita perlu sambut Valentine...sebaik-baik2nya..biarlah tiap2 hari...tunjukkan kasih sayang pada semua insan yang kita sayangi,terutama ibu dan ayah...kerana tanpa mereka...tiadalah kita di dunia ini...dan jugak jauhilah maksiat dan zina...

Pada yang beragama Islam...Salam Maulidur Rasul...

4 comments:

nani said...

snap gamba bunga post di sini ya..nak tgk skali..

=)

Maslina Rosdiana said...

Nani,

Hehehe..insyaallah,kerana inilah sbbnya aku menangis tadi..huhuhu...kantoikan hindustani aku tadi...kuang..kuang..

Chik Na said...

kiut trycycle itik rizqullah...

eily farhana said...

eh eh.. kak, trycycle rizqullah ni sama cam ank sdra saya punya.. duckling.. hee ^^,

 
Real Time Web Analytics