February 13, 2011

Secret Garden???

Secret Garden???
Hmmm...kat mana ek tempat ni???
Pernah ke anda semua dengar tentang tempat ini??
Secret betul tempat ni sampaikan ramai jugak yang terlupa dan terlepas pandang kewujudan tempat ni...sbb sangat tak sangka di atas sebuah shopping mall terkemuka adanya sebuah taman yang dipenuhi dengan pelbagai tumbuhan yang menghijau...
Sungguh menenangkan mata apabila berada di sini memandang kehijauan tumbuh-tumbuhan...
Pada yang dah tahu...TAHNIAH...anda berjaya merungkai secret di One Utama...
**Hehehe...mama Rizqullah tetiba sengal**


Errrr...mesti ada yang tertanyakan kat mana tempat ni???
Tak jauh mana pun,atas shopping mall One Utama...
Terletak di Upper Roof,kena amik lift dari depan kedai donut kalau x salah mama Big Apple kot dan naik sampai ke upper roof...
Di sinilah terletaknya Secret Garden,One Utama...
Errr...alamak,dah x secretlah...sbb mama dah share kat dalam blog ni...
Heeeeeeee....


Dan on last 16th January 2011....
Selepas suprise birthday celebration for ayah...
Kami sekeluarga keluar ke One Utama...
Sesaja bawak Rizqullah jalan2 petang di sana...
Sambillllll....mama nak belikan hadiah untuk Rizqullah...
Sempena umur Rizqullah yang telah mencapai 16 bulan...
Sekejap sungguh masa berlalu...
Apa hadiah yang mama belikan untuk Rizqullah...
Hehehe.."biarlah rahsia" dulu...
Next entry je mama reveal...
Buat masa ni "no futher komen"...ekekeke...
**pinjam ayat Dato' Siti Nurhaliza**


Okaylah...pasti ramai yang tertanya-tanya camne rupanya Secret Garden ni...
Jom road-tour ngan mama Rizqullah kat blog ni kejap...
Sambil tu,menghadap gambar kami sekeluarga yang gedik santai di taman rahsia ini...


Layannnn....


Papan tanda yang akan menyambut kedatangan anda sebaik keluar dari lift...
Sebagai tanda...
"ANDA BERADA DI TEMPAT YANG BETUL"...
hehehe...
Oh yer...tempat ini hanya di buka pada hari Sabtu dan Ahad sahaja...

Rules atau syarat2 yang perlu di patuhi 
ketika berada di Taman ini...
Papan Rules ini segak berdiri di sisi 
papan penyambut tetamu tadi...

The entrance...
Sila sign-in buku attendance ya...
Hehehe...tak lah visitor book yang ada kat situ...
Maybe just to track kot berapa lagi visitor yang masuk ke situ...

Ayah and Rizqullah sedang berposing...
Owh...serius sangat rindu pada en suami di kala ini...
Melihat gambar2 happy kami sekeluarga...
Cepatlah 6 bulan ini berlalu...
Tak sabar rasanya nak bersama kembali...

Rizqullah with mama plak..
Huhuhu..terover expose plak rasanya gambar ni...

Lagiiii Rizqullah with mama..
Pun sama..terover expose jugak...huhuhu....

Cactus area...

Antara tumbuhan lain yang ada...
Lupa plak apa nama bunga ni...


Some cool scenery yang ada kat sini...
Redup mata memandang...
Tenang hati seketika tengok keindahan alam...

Rizqullah dan bunga kebangsaan Malaysia...
Bunga Raya...
Huhuhu...mama pun dah hampir lupa tentang bunga raya...
Sebab dah jaaaaaaaaarang sangat nampak bunga raya this lately...
Tapi kalau pegi taman bunga raya kat KL tu...
Macam2 kaler pun ada...

Rizqullah and mama in the tunnel...

Last but not least...
The guys that me and Rizqullah missed so much...
Siapa lagi kalau bukan ayah...
Eventhough baru 2 minggu je berpisah...
Tapi untuk mengharungi perjalanan hidup membesarkan 
dan mendidik Rizqullah berseorangan amat2 mencabar selama 
6 bulan adalah sesuatu yang sangat2 mencabar buat mama....
Di tambah pula dengan kerenah dia 
yang semakin macam2 sekarang ni...
Seriusly missing you soooooo much my dear hubby...
We are deeply and terribly missing you currently...

Pas jenjalan kat Secret Garden ni...kami sekeluarga meneruskan penjelajahan sekeliling One Utama...sampai kaki rasa penat pusing2 OU,baru lah terasa nak balik...heeee...
Tapi sebelum pulang...sempat jugak mama dan ayah merembat sesuatu buat anak teruna kami...apakah yang berjaya dirembat dan dibawa pulang dari One Utama??baju-bajan yang berkodi-kodi??Toys untuk memenuhkan toy boxs lagi kahhhh???atau susu formula berkotak-kotak???atau pampers berkoyan-koyan???
**Owh,cakap pasal susu formula...huhuhu...fenomena yang sangat menyedihkan,sekarang ni mama hanya berjaya menyusukan susu ibu untuk Rizqullah di waktu malam sahaja..alhamdulillah,masih lagi susu buat anakku ini...rasanya kalau mama rajin lagi ni...mmg cukup bekalan susu ibu buat Rizqullah,tapi sayang sangat...mama dah malas dan ditambah pula dengan keadaan mama yang selalu stress saban hari...tapi walauapapun,mama tetap bersyukur masih diberi rezeki dan peluang untk menyusukan Rizqullah...amin**

Hehehe...nak tahu jawapannya...tunggulah next entry ya...owh,lepas pulang dari One Utama ni...kami terus menuju ke Shah Alam untuk bertemu dan menemani ibu dan bapa Aliff...sangat sayu bila ibu aliff cakap..."If he still here.."...sedih okay,tersentuh hati naluriku sebagai seorang ibu...sangat memahami perasaan itu...dan jugak,bila berada di situ...berkesempatan jugaklah mama berjumpa dengan x-user mama...hehehe..memang best giler malam tu melepaks sambil mengupdate story tentang masing2...

Alamaks...dah panjang lebar plak mama menaip entry ni...hehehe..rasanya cukup dulu entry untk kali ini...insyaallah will update soon,since ayah is in Bintulu now...

To my dear hubby,will update some summary of our activity within this 2 week without you around...we are trying hard to accept the fact that we need to face the day without you with us...anyway,what ever it is...you always and forever be in our heart..
Love you so much my sayang@hubby...

Okaylah..till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice day!!

0 comments:

 
Real Time Web Analytics