February 11, 2011

Shikin Wedding@Ipoh...

Ayuh,ayuh...harus gigih mengupdate blog ini..memacam lagi nak ditinggalkan sebagai kenangan di sini...banyak lagi yang nak dicoretkan di sini buat tatapan anakandaku di kemudian hari...tapiiiii kekangan masa selalu buat mama tak larat nak update blog...banyak lagi urusan lain yang perlu mama lakukan...lagi2 di kala ayah tiada bersama kami sekarang ni...lagilah mama banyak benda yang nak dilakukan bersama Rizqullah...sungguh mencabar kali ni menghadapi hari2 tanpa ayah di sisi kami....selain tu ,blog ni pun kini dah jadi tempat ayah baca update tentang anak dia...since berhari-hari x dapat bercakap dan berjumpa...di sini sajalah tempat ayah re-cap achievement Rizqullah sepanjang ketiadaan ayah di sisi kami...


Okay,dah cukup babling in the intro...tak abis2 mama mengeluh kannnn...huhuhu...ish,dah cukup dengan mengeluh...tak baik mengeluh bak kata Uci@Puan Masnom...sbb segala yang berlaku itu ada hikmahnya,so pleaassee chill balik ya mama Rizqullah...keep on looking forward and face the day with new courage...cewwwaahh!!!semangat betul nih mama Rizqullah kan...hehehe...


Entry kali ni mama just nak share jalan2 ke Ipoh plak kami sekeluarga...one week after balik dari Singapore,kami ke Ipoh pulak untuk memenuhi jemputan naik pelamin kawan@rakan rapat mama di Microlink,teman gelak ketawa dan bersedih...tapi bila mama dah berpindah ke tempat baru...hubungan dah tak rapat cam dulu,semua sbb waktu yang tidak lapang selalu..tapi walauapapun,kami tetap dapat berhubung melalui telefon dan jugak FB...hehehe...so,x derlah terputus hubungan begitu sahaja..cuma masa sahaja selalu tak mengizinkan kami untuk berjumpa dan melepak cam dulu2...


Wedding ni diadakan di Dewan Bankuasi Carsem,Ipoh Perak....kami bertolak dari Kelana Jaya lebih kurang dalam pukul 10 dan sampai ke destinasi dituju dalam pukul 1 petang...alhamdulillah,semuanya tenang dalam perjalanan...Rizqullah pun tido je sepanjang perjalanan kami ke sana..so,senang sikit mama nak handle..cuma kematu bontot sbb dekat 2 jam lebih duduk dalam kete...huhuhu...


Jom layan sat picas2 yang sempat mama captured ketika majlis ini...


Ketika kami sampai pengantin sedang berada di atas pelamin...
First time nih mama tengok pengantin lelakinya...
Sebab Cik Puan Shikin ni sangat2lah perahsia ngan mama...
Dia kata suprise...haa,memang suprise pun ya....
Sbb mama x penah jumpa pun hubby dia tu...

Alahai...so sweet je dua orang kanak2 yang duduk di tepi pelamin ni...
Nostalgia gitu mama rasakan...
Lagi2 boy tu...dah macam tahun 70-an pun ada mama rasa... 

Persandingan Shikin dan Rosli...
Theme wedding ni adalah ungu.... 

Pelamin dan meja beradap...
Sangat sweet dan tenang mata memandang pelamin ni...
Simple tapi sangat nice to see... 

My 2 boyfriend yang selalu berada di sisiku...
Rizqullah with ayah... 

Ayah and Unkel Fahmi...
Dulu Unkel Fahmi ni satu team ngan mama..
Tapi sekarang memasing dah bawk haluan memasing...
Yang pasti mama masih buat programming lagi..
Huk..huk..huk... 

And last but not least...
Gambar kenang-kenangan kami bersama pengantin@Raja Sehari...
Sebagai tanda kami telah pun hadir majlis ini...
**Errrrkk,cam ayat rancangan Jalan2 cari makan plak rasa...** 
Selamat Pengantin baru buat pasangan pengantin Shikin dan Rosli...
Semoga kekal masjid anda berdua hingga ke hujung nyawa...
Dan apalagi,sila cepatkan proses mendapatkan anak..
Pasni leh kita shopping baju baby sesama...

Setelah majlis ini...kami sempat lagi pusing2 pekan Ipoh...mengimbau kembali nostalgia honeymoon mama dan ayah di sini...masa tu sekali hantar Pak Lang Arif ke Kedah,so alang2 tu naik ke Penang dan jalan2 ke Ipoh...tapi kali ni mama dan ayah bawak Rizqullah bersama...sempat jugak kami lalu di Bukit Merah Lake Town Resort...huhuhu...niat hati nak singgah kejap...tup-tup ada bau yang kurang enak plak dari Rizqullah...

Hmmm..agak2nya apa ek??hehehe...Rizqullah buat 'kuih' plak,abis cancel hajat nak singgah ke sana...terus ayah cakap kita cari tempat yang bleh bersihkan Rizqullah...pusing punya pusing,sudahnya kami singgah kat McDonald Ipoh...walaupun x der baby room,kami tukarkan jelah pampers Rizqullah...tapi tukar pampers cara 'Rambo'...Rizqullah kena berdiri sambil mama dan ayah bersihkan 'poo-poo' dia...huhuhu...dah jadi mak ayah,camnilah rupanya bila dah terdesak tu...tak kisahlah yang penting bontot Rizqullah x rashes dan merah2 sbb lambat cuci 'poo-poo' dia...

Opsss...terlari tajuk plak...hehehe...okaylah,rasanya cam panjang lebaq plak kali ni mama Rizqullah menaip entry...cukup dulu buat kali ini...insyaallah,kalau ada masa entry akan diupdate lagi dan kalau sempat mama akan buat blogwalking...

Till my next entry...salam sayang dan salam 1 Malaysia buat semua...

Have a nice day!

1 comments:

aiezhaa said...

sonoknye de baby.hehehe

 
Real Time Web Analytics