February 13, 2011

Special entry : 2 week without you...

To ayah....
This is special entry for you...
Update of our activity when you are not around with us...
But it is only a summary...will update it in full story soon,as usual...
Entry need to be in sequence...it's easy for the tracking later...

I know you risau camne kami di sini...
Just wanna tell you that we are doing fine,trying adopting life back again without you...
Rizqullah is still wondering where have you been,but I try to make him happy and his time is filled with a lot of thing...so that he won't thing of you so much...
Since you ada kat Bintulu sekarang ni..I'm sure you nak tengok jugak kan...
Camne keadaan anak you...camne keadaan kami disini...
Sihatkah Rizqullah dan mama..membesar bagai juarakah Rizqullah...

So...special entry for you...
Just a summary update for you...
Hope this will make you smile a bit...

05.02.2011 - Saturday
**Few days after you sailing...**

 I've bought a inflatable pool for Rizqullah...
Since we can't go for holiday...
I've bring holiday to home...

Rizqullah is having fun with Rais@Pak Su...
He is so happy dear with the pool...
Mengamuk sakan bila I bawak dia keluar dari pool tu...
That is our activity in morning...

Petang plak I bawak Rizqullah jalan2 kat One Utama...
Tak de beli apa2 pun...
Just temankan Hamizah beli Novel..
As usual...Rizqullah pun apa lagi...
Happy sakan dapat jenjalan...

06.02.2011 - Sunday
**Expecting call from you..you are in Taiwan that time...**


Rizqullah making call to ayah...

Hello ayah...apa kabar??
Rizqullah kat sini...
Ayah dah makan ke??
We miss you sooooooo much lah ayah...
Now Rizqullah dah pandai few things and skills...

09.02.2011 - Wednesday
**Mama marah Rizqullah sbb tak dengar cakap...
he likes to put penutup botol in his mouth**** 

Sedih kena marah with mama...
Sangat nakal anak kita sekarang ni...
Lagi kita larang,lagi kuat dia nangis...
Grrr...geram giler sekarang ni...huhuhu...
Huhuhu...sedihkan tgk muka Rizqullah...
**Oh ayah...I miss you,please come back soon...**

12.02.2011 - Saturday
**Yiipppiie!!!Ayah is in Bintulu since 11.02.2011,
expecting a call from ayah and for sure ayah is reading this updates***


2nd call from ayah...
Yipppie!!!!ayah is at Bintulu...
Rizqullah leh cakap laaaaaaaaaamaaaa...
sbb mama call ayah free...
and ayah call mama pun free...
Thanks to Maxis for the introducing Family Package...
I lioke it so much...
This is in the morning...

Play class@Gymboree Class
Petang plak ayah...
Rizqullah with mama joining the 
Gymboree Class at Tropicana City Mall...
Wish you are here with us..
Thanks ayah for the green light given on 
signing up Rizqullah for the class.....

Okay ayah..that is only summary of our weekend activity while you are away from us...dan macam biasa jugak...kalau mama rajin,sekali sekala time weekdays mama bawak Rizqullah jalan2 naik kereta to Mamak's...sekarang ni without you around,dia susah sangat nak duduk dalam baby seat..huhuhu...susah giler nak discpline kan dia balik...hope lagi 1-2 minggu dia akan discipline balik...oh yer,this lately he's objecting food..sekarang ni I risau sangat dengan masalah dia objecting food nih...tapi bila pasta,lasagna...makan plak...grrrr...sabar jelah,tahulah masa ngandungkan dia dulu ...itulah makanan yang I hadap tiap2 minggu...huhuhu...takkan tekak mat salleh plak Rizqullah ni...adoiii...sabar jelah...

Hmm...macam panjang plak update nih,kata summary je..tapi pasni best sebb leh ber'AMOS' dengan ayah..so,eventhough ayah is on the sea...far away from and without phone line...now we have AMOS to connect us...weeeee!!!mama and Rizqullah is very happy...will send ayah some picas and video to watch...

Cukuplah entry hari ni...kejap lagi dah nak kuar gi Putrajaya...bawak Rizqullah ke Karnival WOW,mak ngah,mak lang,mak teh nak jumpa ADAM AF2...**huhuhu...Adam lagi???haih sabar jelah dengan peminat Adam bertiga ni...**

Till my next entry...salam sayang dan salam cuti hujung minggu buat semua...

Salam Maulidur Rasul untuk yang beragama Islam...

Salam...

7 comments:

+akufobia+ said...

nak rindu ayah gak.hee.

luvelymummy said...

Sian nengok si kenit... lagi kesian kat mak dia.....waaa.... kalau saya tak boleh tahan... Waaaa.....

UmiDAnisH said...

dia bukan nakal tp terlalu bijak.. =)

Maslina Rosdiana said...

aku fobia,

Jom..akak pun nak rindu arwah ayah akak...jom kita rindu sesam...huhuhu

Maslina Rosdiana said...

luvelymummy,

Huaaa...sedih plak bila you cakap camtu...insyaallah,setiap wanita tu boleh mengharungi semuanya...

Maslina Rosdiana said...

UmiDanish,

Itulah,nakal yang mencerminkan kebijakan dia...kadang2 tu sampai naik angin jugak mama dia..tapi walauapapun,kena jugak ikutkan rentak dia..huhuhu

Taufiq Tiramisu said...

menyentuh hati..
kagum dan suka kan blog ni ;)

 
Real Time Web Analytics