February 12, 2011

Suprise 2nd Birthday Celebration for Ayah...

Yezzaaa!!!Yipppiiie!!!berjaya jugak suprise ayah..fuuuhhh,penat nih simpan rahsia dan berpura-pura depan my hubby konon2 x der apa2 pun plan dari isteri dia...2 hari buat tak tahu je...hehehe...tapi my dear hubby,mana boleh isteri you ni x buat apa2...walaupun tahun ni tak der bunga dan coklat yang dihantar untuk you my love...suprise tetap ada okay...rasa hidup kosong je rasanya tanpa suprisekan orang2 yang I sayang...you know who I am kan????...suka buat orang lain senyum walaupun dalam hati sendiri x leh nak senyum...apapun,hidup kena ceria walau dilanda bermacam-macam masalah sekalipun...that's my life motto,smile is the best remedy of soul...

Okay..back to the main tittle...

**Dah nama pun suprise kan...harus bahkan wajib tuan punya badan tidak bersedia dengan kemungkinan yang akan muncul dihadapan dia...ekekeke...**


Dan ini adalah suprise birthday celebration for my dear hubby...
Dirancang bersama dengan semua adik2 ipar dia...
Punyalah susah mama nak cover line...huhuhu...
sib baik semua berjalan lancar...heeeeee...


Daaaaaannn...seperti biasalah,pasti ada gambar di setiap celebration yang kami buat...
ini semua adalah untuk kenang-kenangan...
This event was happened on last 16th January 2011...
lepas kami balik dari kedai gunting rambut Ravi....
Ayah,Pak Su dan Rizqullah pergi potong rambut pagi Ahad tu...
Daaaannn macam biasa....
Jom layan 2nd suprise Birthday Celebration for my dear hubby...
Sampai 2 kali tuuuu sambut bezday...

2nd birthday cake bought by my sista for my dearest hubby...
Thanks adik2ku semua...
Really appreciate the effort....

Dan actually pagi tu kami sekeluarga keluar bawak Rizqullah potong rambut,sambil ayah dan pak su pun tumpang sekaki...sbb lepas ni memang berbulan-bulanlah nampaknya Rizqullah akan mengunjungi kedai gunting rambut Ravi tu kembali...sbbnya sangat terseksa mama nak bagi dia duduk diam2 masa nak potong rambut...huaaaa...tension okay bawak Rizqullah potong rambut...sampaikan hari tu ada terluka sikit gara2 dia meronta x bagi unkel tu potong rambut dia...mama nak marah unkel tu pun x bleh,sbb salah Rizqullah yang tak tahu dok diam masa unkel tu potongkan rambut Rizqullah...huk..huk..

Suuuupppprrriiisseee!!!!
Masuk2 je pintu umah...

"Happy birthday to you...
Happy birthday to you...
Happy birthday to Abang Redz..
Happy birthday to youuuuu..."

Hahaha...mama lioke muka ayah masa terkejuts dengan suprise...
Tapi sayang mama x sempat nak capture picas tu...
Ada dalam camera Mak Lang...hehehe...
comel je muka hubby I terkejut brok...

 Merekalah dalang2nya...
Hehehe...thanks to my sista...
Serius kakak suka muka abang Ritz terkejut brok pagi tu...
Hahaha..dah bengang2 ngan Rizqullah...
Suddenly dapat birthday song bila masuk umah...
ekekeke...

Okay...nyalakan lilin lagi sekali...
Sebabnya...
Rizqullah perasan yang tu adalah birthday cake dia..
Tapi bolehlah jugak...Beza sehari je..
Happy 16th month young my dear son...
Kongsi kek ngan ayah jelah yerrr....


Eksited yang amat bila semua nyanyikan lagu birthday untuk dia..
Suka yang amat...tapi tangan mmg kena jaga...
Sebabnya Rizqullah cuba nak tepuk kek tu...
Huhuhu...nakal sungguh anak mama sekarang ni...


Hahahaha...ayah kena tiupkan lilin tuk Rizqullah...
Sebabnya nak tunggu Rizqullah tiup...
Dia memain plak...geram je semua orang...
Rizqullah tiup pastu sengeh kat semua...
Haihhhh...ada je akal nak buat blood pressure 
semua orang naik si kecik sorang ni...

And now...cake cutting plak...
Hmmm...mesti ayah kalau tengok gambar2 kat sini...
Bergenang air mata kan??
Sbb semua ini adalah kenangan manis dalam hidup family kita kan??
Susah senang bersama adik-beradik...
Walaupun dorang adik ipar you je,tapi dorang 
sayang you macam abang dorang...

Daaaaaaannnnnnn...
Sebelum makan...wajib ada sesi bergambar sekeluarga...
Heeeeeeeeee...
This is freestyle picas...
Haih..tengok tu,Rizqullah tgh hisap jari...
ke gigit kuku???dah pandai sekarang ni gigit kuku plak..
Adoooii...ayah,ni ikut perangai saperlah anak kita ni??

Yeeehaaa!!!
Successfully suprised my dear hubby on his birthday...
Ekekeke...sorry dear,i terpaksa menipu you sikit...
Tapi tipu untuk kebaikkan ya...
Hehehe..apapun nanti nak sharelah muka you terkejut brok...
Muahahaha...

Hmmm...ini jelah yang mampu dibuat untuk you buat masa ni...tapi holiday ke Legend International Water homes tetap on ya sayang...itu hadiah dari I sempena hari lahir you...kita holiday pas you balik dari kapal nanti,sangat tak sabar rasanya nak bertigaan semula...miss all the best memories in our life...


Okaylah...mama nak kuar ngan Rizqullah kejap lagi..so harus siapkan my little boy...


Till my next entry...salam satu Malaysia buat semua...


Have a beatiful saturday!!!

3 comments:

Zur@ZaRi said...

best nyer... sumer sporting kan... happy besday to ur hubby eh..

Jom baca: Tikar Getah Kanak2

princess laila said...

wahh..bestnyer! meriah gituh~

moga pnjang umo! :)

alyyani said...

wow, best! ada askar2 yg menjayakan surprise tu yg semua menjadi. happy birthday!

 
Real Time Web Analytics