February 16, 2011

Teh Tarik Place,Empire..

Hoooyehhh!!!makan lagi dan lagi daaaaaan lagi...tak abis2 kan entry pasal kedai makan.....heeeeee...nak buat camne,dah kami ni kaki makan...suka try tempat baru dan rasa baru..memperindahkan hidup dengan perkara yang menyeronokkan kami...antaranya adalah aktiviti makan...hehehe...selain dari berjalan-jalan mencuci mata...kami sekeluarga juga kuat makan...hehehe..tgk jelah badan mama dan ayah Rizqullah...comel lote je kan...hihihi...

Dan on last 20th January 2011,ayah and mama bring Rizqullah for cuci mata kat Empire Subang...selepas dah penat jenjalan pusing2 dalam Empire,perut pun mula mengeluarkan bunyi lagu yang sungguh merdu...menandakan sudah masuknya waktu makan...yebed-bedu...it's makan time...jalan2 pusing2 Empire,singgah depan pintu every kedai makan yang ada...semak menu...tengok apa yang light untuk di makan bagi alas perut je...kebanyakkannya menghidangkan heavy food...pusing punya pusing...akhirnya we stopped at Teh Tarik Place...kedainya simple je...tapi yang penting we wanted a light food...so,we went in this place and start looking at menu...menu dia ala-ala mamak's gitu...ada roti canai,capati dan macam2 lagi...

Alaaah...susah benor mama nak citer...lagi susahkan nak imagine...so,biarlah gambar2 ini membantu anda untuk membayangkan camne tempat nih...layaaaannn....


 Rizqullah is busy 'reading' menu...
Huhuhu...yo-yo an je anakanda mama ni membelek menu...
Haih...suka bebenor immitate aksi ayah dan mama...
Pastu bila ayah dan mama tunjuk2 kat menu...
Rizqullah pun follow sama...ekekeke...


Tengok tuuuuuu...
Sampai terbalik menu Rizqullah buat...
Sebab terpaksa berebut menu dengan Rizqullah...
Sudahnya ayah standkan menu supaya senang mama 
dan ayah baca without diganggu oleh Rizqullah...

 Interior design yang sangat simple...
Design jimat ko$$$$...
Hehehehe...


 Quote kat menu yang menarik perhatian...
Belum lagi baca kat t-shirt semua pelayan dia...
Macam2 ada...


 Mama posing kejap...
Konon-konon ada burung atas tapak tangan...
Mengisi masa sementara menanti 
makanan yang ditempah sampai....


 A random snapshot...


 Rizqullah naik buai...
Errr...buai ke ni???
Haih...bantai jelah...mama dah lupa apa panggil benda ni...
Rizqullah is soooo happy dapat naik benda ni...

Mee Kari...
Yang ni mama punya...
Ayah makan capati je...
Rasa dia???hmmm...boleh tahan jugak...
Not bad...tapi x lah full marks yer...
Biasa2 jugaklah...

Aaaaiirr...
Sluuurrpp...bila dah pedas...
Inilah yang dicari... 

So...pada sesiapa yang nak mencuba makanan di Teh Tarik Place...please do so...mama x der komen nak bagi...apapun,its very nice to be here...cuma service a bit lambat je...yang lain2 should be ok..nak tahu mana lagi cawangan Teh Tarik Place,leh google atau leh visit Teh Tarik Place Website....tak salah mencuba sbb tekak memasingkan...kadang2 tekak mama rasa sedap,tapi bagi orang lain biasa2 je ataupun x sedap langsung...heeeeeee....

Okay...cukup dulu entry kali ini...next entry mama nak citer pasal apa ek???Hmm...kena pikir dulu...kebelakangan ni sangat malas nak update...tapi kena jugak update,kalau tidak berkepamlah dalam harddisk mama semua picas2 yang diambil...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

As-salam...

Have a nice day!!

2 comments:

Cik Fia said...

comel baby

Zur@ZaRi said...

aper plak menu untuk rizqullah?
hehehehe...

cantik bird tue=))

 
Real Time Web Analytics