February 3, 2011

Till we meet again...we love you!!!

Till we meet again my love@hubby...
Semalam 02.02.2011 bersamaan hari Rabu adalah merupakan hari yang 
sangat tidak menggembirakan buat mama dan Rizqullah...
Untuk kesekian kalinya...kami sekeluarga terpaksa berpisah lagi...
another separation which will took around 6 months for us to be together again...
Insyaallah...jika diizinkan Allah swt,ayah will be back with us during fasting months...
Walaupun keadaan ini menjadi rutin mama sebagai isteri kepada pelaut MISC ini,tapi perpisahan kali ini sedikit meruntun naluri isteri dan keibuan mama...semuanya kerana mama masih tak cukup bersedia untuk berpisah dengan ayah...dan jugak kerana Rizqullah..Rizqullah yang dah mengerti adanya ayah dalam hidup seharian...

Semoga mama dapat menerima keadaan ini dan terus tabah dan cekal membesar dan mendidik Rizqullah tatkala ayah is away from us...eventhough its hard,but I have to face the truth...dan mama percaya,setiap pengorbanan dan penantian itu ada hikmah tersendiri di sebaliknya...

Dan entry kali ni mama nak share moment2 ketika kami menghantar ayah ke KLIA pagi semalam...this is first time Rizqullah hantar ayah ke KLIA...sebelum ni,Rizqullah terlalu kecil untuk mama bawak ke KLIA...sekarang ni,Rizqullah dah faham dan mengerti...jadi ada baiknya mama bawak Rizqullah bersama dengan mama..**atleast mama ada teman tuk dipeluk ketika berjalan balik ke kereta...**

Jom lihat moment2 terakhir pemergian ayah untuk bertugas sebagai Marine Engineer...

Ayah sedang mengunload beg dari kereta...
Dussshh..sayu je hati tengok suami 
mengemas barang malam sebelum ni...

Pas unload...letak dalam troli...
Bag tu berat dia 17kg...patutlah mama 
tak larat langsung nak angkat...

Perjalanan dari carpark ke terminal..
Rizqullah second time ke KLIA...
Sebelum ni gi KLIA amik uci dan Pak Su balik Mekah...
This time hantar ayah plak...
Next time amik ayah plak...

Balai Perlepasan...
Huhuhu...

Self-check in terminal...
Boleh pilih sama ada nak check in di sini atau di kaunter...

Rizqullah with his bibik...
Bibik yang ada during weekdays je...
Time weekends mama plak jadi bibik Rizqullah...
Huhuhuhu...

Boarding Pass...

Screen terminal ketika memproses boarding pass...

Nak check-in bag pulaaa...
Jalan menuju kaunter check-in...

Sempat lagi memberikan posing tuk isteri...
Haih..inilah dia suami ku...trying to make me 
smile walaupun dia sendiri pun sedih...

Last before boarding...
Check-in bag seberat 17 kg...
Hmm...apalah yang suamiku bawak sampai 17 kg ni..
Kalau tambah Rizqullah dalam tu..
Adalah dalam 28 kg berat bag tu...hehehe...

Rizqullah with new shirt ayah bought from Singapore...
It wrotes...
"I got my good looks from my dad"...
Yeaahh!!ayah mmg kembang kalau ayat2 camni...
Tapi sayang...Rizqullah banyak ikut muka mama...
Opssss...hehehe...

Jam di tangan dah menunjukkan 11.00 am...
It's time ayah to boarding on plane...
Last hugs from ayah before boarding...
Rizqullah seakan faham yang ayah akan pergi bertugas...
Automatik je dia bila ayah angkat terus hug ayah kuat2...
Time ni lagi laju air mata mama menitis 
melihat kasih sayang dua beranak ini...
Ayah definately will miss all the moment of your grow-up...
Tapi mama will try to update it here frequently...
Insyaallah...

At boarding door...
Huhuhu..till we meet again my love@hubby...
We will wait for your homecoming and we love you so much...
Kerja baik2 dan jaga diri serta kesihatan...

Hohoho...mana wajah mama???huhhuhu...mama tak mo amik gambar sebab mata tengah sembab...sbb tak abis2 nangis sedih dan sayu terkenangkan keletah ayah dan Rizqullah...definately Rizqullah will missed ayah so much...jangan demam plak sudah si kecik kesayangan kami ni...

Malam tadi lagi buat hati mama sayu yang teramat...biasanya atau rutin biasa Rizqullah sebelum tido adalah cium tangan mama dan ayah,lepas tu kiss mama dan ayah...sebelum mama bacakan Al-fatihah,3 kul dan ayat kursi...tapi malam tadi dia hulur tangan pada ayah,tapi tiada tangan yang menyambut...pastu dia cakap,"ayah,ayah"...minta ayah sambut tangan dia tuk salam before tido...Ya Allah,terus menitis air mata mama melihat Rizqullah mencari tangan ayah untuk salam before tido...sayu yang teramat,dah lah malam tadi jugak Rizqullah mencari ayah...nak ajak ayah tido sama...aduuh,mencabar sungguh kali ini...

Hmmm...as at now,ketika entry ini dipublish...kami baru sahaja terputus hubungan komunikasi...kapal ayah dah keluar dari port dan dijangka akan sampai ke destinasi hari Ahad ini...semoga perjalanan mereka selamat pergi dan selamat pulang...

To ayah,don't worry about me and Rizqullah...we have a lots of people who love Rizqullah and help me to take care of him...semoga suamiku sentiasa dilindungi Allah swt..amin

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Selamat bercuti dan beristirehat...

14 comments:

OneSimpleMother said...

aduh.. sebaknya baca. kesian rizqullah.. be strong baby. menitik airmata sebab hasben akak pun baru jer berangkat. :(

Tuya said...

sedih huhuhu..berpisah dgn hubby dan anak masih kecil. kalau saya mungkin tak se strong awk... take care of ur little one

Manisah said...

huhhuhu.. saya pon nak nanges!! mana suamiku?? nak peluk!! be strong ekk.. kami juga doakan suami awk selamat bertugas n kembali ke pangkuan.

@ MaMa ALyA @ said...

kak mas.. tak boleh tgk riz hug ayahnyer.. shedih..sob..sob.. mereka tak faham ape-ape lagikan.. tahu2 ayah takde dah..huhu.. hope akak kuat k...

nanti boring2 kita pi jenjalan bawak riz ngan yaya k...hehe...

princess laila said...

waahh~ akk..moga kuat yer :)
xper..da bjauhan,nanti rindu-rinduan..~

Maslina Rosdiana said...

Kak Mas,

Hasben akak naik kapal mana???huhuhu..sedihkan cuti2 hasben tak der...

Maslina Rosdiana said...

Tuya,

Inilah rutin hidup isteri2 pelaut...berbulan2 ditinggalkan...apapun,terima kasih atas doa mu dear...

Apapun,wanita semua adalah kuat dan boleh menggegar dunia...heeeeee...:-)

Maslina Rosdiana said...

Manisah,

Terima kasih ya...best + jeles ngan u dapat polok2 hubby...

Maslina Rosdiana said...

Nurul@Mama Alya,

A'ah...masa dia peluk ayah dia tu akak dah nangis bagai nak rak..tak mo lepas plak tu...macam tahu sangat yang ayah dia nak tinggalkan dia...mak dia jangan cakaplah,mau banjir KLIA tu...sepanjang jalan ke kereta tak abis menitis air mata...huhuh...

Insyaallah one day kita lepak bawak anak2 kita kuar sesama...

Maslina Rosdiana said...

Laila,

Bila dekat2 tak rasa rindu,bila berjauhan makin kuat rasa rindu dan cinta...hati selalu tertanya-tanya apa kabar dia di sana...ewwwahh,cam lagu plak...hehehe

zahirian said...

alahai sedihnye bile bace post wife2 org kapal bile yg tersayang nak onboard..tumpang sedih jugak..dah rezekinya di laut kan..we will always strong kan mas..rizq akan paham juga nanti..sob..sob..

nur easy said...

perpisahan itu berat n menyedihkan kn..erm moga kan btemu lg dlm sejahtera ;)

Zur@ZaRi said...

waduh waduh....
air mater aku menitik kali ini=((

sangat sedey..
6 bulan kot..
wat eva it is, be strong yer dear...
mmg sedey tp terpaksa lakan.. me yg tak ader kena mengena ni pun sgt sedey=(( little boy, make ur mom strong n strong k...

OneSimpleMother said...

hasben akak keje offshore jer skang ni. dah tak belayar. lepas kawen sekali jer belayar 6 bulan. pastu tak sanggup dah bepisah lama2. join offshore. offshore pun slalu gak kena tinggal. cuma tak lama mana la. paling lama pun 2 bulan.. :)

 
Real Time Web Analytics