February 2, 2011

To Singapore becoz of....

Okay...sambungan entry sebelum ini...dah naik turun MRT dan jugak naik teksi...akhirnya kami sampai jugak di tempat yang kami tuju...di sebuah pangsapuri yang terletak di Dover Road,dimana tinggalnya seorang wanita tua bersama salah seorang anaknya yang menunggu kehadiran dan kedatangan kami...dari mama kawen ngan ayah dan usia perkahwinan dah masuk 2 tahun lebih ckit...barulah ayah dapat bawak mama balik umah wan ayah di Singapore...Ya,wanita tua yang menanti kedatangan kami adalah wan kepada ayah Rizqullah...


Since lahir lagi Rizqullah tak pernah jumpa Wan atau Onyang dia,even masa mama mengandung pun mama tak berkesempatan nak jumpa Wan di Singapura...setelah usia Rizqullah setahun 3 bulan ini...barulah kami dapat ke sana,tiap kali merancang nak ke sana...ada sahaja macam2 yang berlaku dan menghalang kami tuk ke sana...tapi kali ini alhamdulillah,kami dapat ke sana jugak akhirnya dan bawak Rizqullah jumpa onyang dia...kesian onyang Rizqullah,this lately selalu sakit dan keluar masuk spital di sana...kami di sini hanya dapat memberikan doa sahaja untuknya...sbb nak ke sana,mama tak berani sorang2...kena tunggu ayah ada barulah berani ke sana...


Okay...no more talking...jom lihat kemesraan cicit and onyang dia yang bertemu buat kali pertama dalam hidup dia dan jugak kali pertama mama jejakkan kaki ke Singapura tuk berjumpa Wan...


 Ayah with Wan...ayah haritu baru je balik 
Singapore jumpa wan ketika atok sakit...
Tapi this time balik Singapore bawak mama dan Rizqullah sekali....

Yezzzaaa...pertemuan buat kali pertama...
Inilah yang dikatakan peribahasa...
"Air dicincang tak akan putus..."
Walaupun jauh dan tak pernah bertemu...
Rizqullah tahu itu adalah onyang dia... 

Gambar untuk dibuat kenang-kenangan...
Entah bila lagi kami dapat jejak kaki ke rumah wan...

Cucu in-law with wan in-law...
First time selepas 2 tahun kawen dengan ayah...
Mama dapat jejak kaki ke rumah wan...

Seeee...walaupun first time bertemu...
Rizqullah tak janggal pun...
Bagi dia 15 min je...dia dah leh adjust diri dan mulaaaaa...
MENGADA-NGADA...
Grrrr....sabar je kan...
Tapi okaylah..sib baik tu onyang dia...

Onyang happy tengok cicit dia buat pertama kali...
Maaf sangat wan,kami amik masa yang lama nak 
bawak si kecik ni bertemu dengan wan...
Insyaallah,ada rezeki dan umur panjang kami ke sana 
lagi untuk bertemu dan menziarah wan lagi...

Okay...inilah niat utama kami ke Singapura...bukanlah untuk bersuka ria atau berholiday semata...tapi untuk mempertemukan buat pertama kali cicit yang selalu di tanya oleh onyang dia..."Bila nak bawak Rizqullah jumpa wan??"...alhamdulillah...niat kami telah terlaksana...bertemu juga akhirnya onyang dan cicit ini dalam suasana harmoni dan touching  gitu...itu sebabnya...touch down je kami di Singapura,letak bag di hotel terus tuju ke Dover Road tuk bertemu Wan...

Cukup dulu entry pagi ni...kejap lagi mama dan Rizqullah nak keluar hantar ayah ke KLIA...ayah sign-on kapal hari ni...huaaaa...tak suka sangat!!!kan best kalau ayah tak keje kat kapal lagi...hahaha..opsss!!!tapi walauapapun...hati mama perlu tabah tuk menjaga Rizqullah dan mendidik Rizqullah tatkala ayah tiada di sisi kami..dan Insyaallah,akan mama laksanakan amanah dari ayah itu sebaik mungkin..

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah untuk semua...

Salam...

2 comments:

AiDa AzRyN said...

aida xpernah lagi p singapore.. huhu..

fiq said...

wah, best nyer ada moyang lg. nmpk mcm masih sihat dan kuat =D

 
Real Time Web Analytics