February 6, 2011

Universal Studio,Singapore(Part 1)

Fuhhhhh....gigih ni mama mengupdate pengalaman kami di Kota Singapura,akhirnya sampai jugak story kami di hari ke-2 berada di sini...tapi nampaknya mama kena buat berpart-part sebab gazzilion gambar yang di ambil ketika berada di Universal Studio Singapore...sayang plak tak share all the best momentos and special memories di sini...sbb sangatlah menarik dan best sangat tempat ini untuk dikunjungi...tak dapat pergi yang kat USA...yang di sini pun jadilah...


Lagipun...di sini pun tak kurang jugak,yang penting pengalaman ketika berada di sini...rasa macam kat obersea betul...hehehe...(walaupun sebelah selat tebrau je...)..pada sesiapa yang nak jejak kaki di sini...better buat reservation ticket awal2 coz dia ada limit satu hari berapa orang sahaja yang boleh masuk ke USS ini...so,kalau tak mahu end-up queue kat ticket counter tapi tak der ticket,baik book dan beli secara online sahaja...harga untuk adult macam mama dan ayah Rizqullah adalah berharga 72 SGD...untuk Rizqullah free,sbb bawah 3 tahun...tapi itu adalah harga weekends,on weekday harga ticket adalah 68 SGD for adult...


Taman ini dibuka pada pukul 9 pagi dan tutup pada 7.00 malam...tapi dalam pukul 6.30 tu dorang dah start kemas2...huhuhu...kami berada di sana satu hari suntuk,sbb rasanya macam tak cukup masa je nak pusing2 semuanya...dan mama plan nak ke situ lagi...Insyaallah...hopefully tahun ni bonus cuns lagi cam tahun lepas...amiiiiinnn...**leh buat open house and bezday party Rizqullah lagi...hik,hik,hik..**


Okay...kali ni mama just nak share picas2 kami di USS ini...mana yang mama rasa nak letak caption...mama letak ya,mana yang tak der tu...sila anggap untuk tatapan halwa mata sahaja...


Di entrance dari car park...
Part yang ni kami tak sempat usha habis...
Tapi kalau tak salah di sini jugak ada 
menempatkan Hard Rock Singapore...

From entrance di bawah ke Universal Studio...
Pada yang bawak anak with buggy/stroller...
Sila pegang buggy dan stroller bebaik ya...
Sbb escalator ini sangatlah tinggi...
Macam yang kat Genting jugak...

Antara pemandangan yang terdapat di luar pintu masuk USS..

Posing kejap depan pintu masuk...

 Redeem voucher counter...
Nice giler kat dalam dia...

The scenery dari entrance...


 Us with Marilyn Monroe celupss...
Hehehe..yang kotak biru sebelah tu adalah map untuk USS ni..
Gile banyak dia letak kat situ..mama amik sekeping je...
Dah lah tu..abis kena koyak by Rizqullah masa kat hotel...
Grrrr...sabar jelah..

 With kungfu Panda plak...

 Errm...yang ni tak sure...
Hehehe...amik jelah gambar...

Dengan errrr...tak ingat dah character apa...

Dalam Mell's Diner...
Cool kan??
Rasa macam kat dalam TV pun ada...

Us having our brunch...
Breakfast + lunch...
Rizqullah makan fries jelah nampaknya...

Errrmmm....insyaallah,ada lagi mama akan update...huhuhu...bergazlion sangat gambar di snap ketika one day spend kat USS ini...sampaikan terpaksa mama mengsharekan gambar2 tersebut bercouple-couple kat sini..nak tepek seme..10 entry pun tak cukup nih...ini baru dari entrance sampai kat Mell's Diner je...

Ada banyak gambar2 ketika kami di sini...nanti mama sharekan dalam entry yang ke-2...huhuhu...terpaksa buat part2...ini pun terpaksa selected picas je disini...

Okaylah...Rizqullah pun dah bangun dari tido siang dia...nak bawak di turun bawah...

Till my next entry...salam sayang dan salam hari ahad buat semua...

Have a nice weekend today!!

6 comments:

princess laila said...

wahhh.besnyer akk!! :)
moga laila ad rezki gak nak p sane :)

@ MaMa ALyA @ said...

beshhhnyerriz jenjalan yer... harus ajak papa yaya jugak nie..hehe..

teratai said...

eeii....seronoknya!

Maslina Roslan said...

Laila,

Insyaallah...akak doakan semoga dimurahkan rezeki laila...

Maslina Roslan said...

Nurul,

Ajak2...jangan tak ajak ya wan tanglung ke sana...hehehe..dah berbolan-bolan kena tinggal...sekali-sekala kena gak qada balik...hehehehe

Maslina Roslan said...

Teratai,

Seronok sangat...kalau ada rezeki...pergilah yaa...

 
Real Time Web Analytics