February 7, 2011

Universal Studio,Singapore(Part 2)

Huuuuuuuuu....gigih betul ni nak mengupdate entry holiday@acara jalan2 kami di kota Singa...tertinggal entry hampir sebulan nih...nak edit gambar2 percutian pun jadi malas plak...lagi2 sekarang ni ayah plak dah tak der sesama...tiap kali tengok gambar kami bersama-sama dah start emo...terkenang saat2 gumbira kami sekeluarga...terkenang setiap saat kami bersama bertiga menghadapi semua perjalanan hidup bersama-sama as a family...aduh,haru betul rasa bila mengedit gambar2 holiday yang lepas with my hubby yang  selalu buat isteri dia ni happy..you are simple the best my dear love...serius ketiadaanmu dalam hidupku sekarang ni buat diri rasa kosong,seperti ada yang kurang...macam teh tarik kurang susu dan gula...hehehe...**sila skip ke line seterusnya kalau rasa geli geleman...hihihi...**


Okaylah,back to the main story..sambungan entry jalan2 di Universal Studio...macam yang mama war-warkan..terlalu banyak sangat gambar2 yang disnap ketika kami di USS ini...sampaikan dah tak tahu mana satu nak letak lat sini...sbb semuanya bermakna dan syok nak share keindahan USS ini...**macam promo USS pun ada gak ni..**...yang pasti memang berbaloi-baloi ketika berada disini...sbb macam2 ado...show 3D,show 4D(siap kena sembur air kat muka masa tonton Shrek...)...ada Donkey Show(this show makes Rizqullah laugh,dia paham tuuuuu..),ada roller coster,jumpa character2 yang selalu di lihat di TV atau wayang...fuuuuhh,tak terkata rasa happy dan teruja ketika berada di sini...rasanya gi Bandung pun x best camni...(gi Bandung dulu pun best time kat Gunung berapi je,tapi busuk coz gas sulfur dia..huhuhu..dan 2nd best is shopping..hehehe...abis seme di borong...)..


Dan macam biasalah...biarlah gambar2 sahaja yang menceritakan keseronokkan berada di USS ini...pada yang rasa nak pergi...baik tunggu setelah semuanya siap...baru enjoyyyyy!!!


Dah..jom layan dulu picas2 lagi...


Antara yang ada dalam Jurassic Park...
Hohoho...kan best kalau dapat naik yang terbang di angkasa tu...

Us queuing for Steven Spielberg re-make movie...
Sangat best... 

 Antara pemandangan yang cantik di sini...


 Cun giler kat sini..dan ianya berbumbung...
So,kalau hujan pun...still leh amik2 gambar...

 Some shoot of us...

 With hmmmm...
Entah,sci fi icon kot...

Roller coster yang sangat bersimpang siur...
Mau turun muntah abis isi perut...
Tapi sayang...x bukak lagi...
Penanda arah...

Di Egypt area...
Ada gak mamat2 hensem ala2 firaun tuk bergambar...
Tapi ayah x mo amikkan...
Rasa2nya cam tahu je kenapa...
Hehehe...jangan marah yer sayang....

Salah satu ride yang boleh bawak Rizqullah naik...
Even dia yang 'drive'kan mama dan ayah pusing tempat tu...


Yeaaahhh!!Jurassic Park...
Rizqullah berlakon yo-yo an je...
Macam real je kena makan ngan dinosaur tu...

Weee...the Far far away land...
Belakang tu castle Far far away...



Tapak kaki all Shrek cast...

Hohoho...ada banyak lagi ni...tapi mata mama dah tak larat nak update lagi...nak edit picas lagi letak cun2 dalam kotak tu...pastu letak date and tempat lagi..**idea mama tapi di approved oleh ayah tuk letak date and tempat...atleast x lupa gambar tu di mana dan bila..**...tapi nanti jelah mama sharekan lagi apa yang menarik dan tertarik di USS ini...pada yang sukakan thrill...leh try naik Roller Coster yang bersimpang siur tu...tapi kena tunggu bukaklah yerr...tak salah dalam pertengahan tahun ni kot...tapi mmg thrill lah roller coster tu...sedangkan mama tengok pun rasa nak muntah,inikan kalau naik...huhuhu...

Ok,cukup dulu entry part two ini...ada lagi picas2 menarik yang mama nak share...

Till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and beautiful Monday...

8 comments:

kyo_9 said...

cam menarik.. tiket masuk dia brape ek?

LyNn HaMzAh said...

hope ada rezeki nak ke USS tahun nie...

+akufobia+ said...

pehhpehhpehh.jalanjalan.

nuriz said...

4d lagi hebat dari 3 d ye..kalau ada labah2 rasa labah2 tu merayap je kat badan..ada angin rasa angin..nak masuk pun 70dollar lebih kan

Maslina Rosdiana said...

Kyo_9,

Bayaran masuk for Weekend adalag 72 SGD,weekday plak 68 SGD,tapi itu one day ticket...nak lebih tahu leih lanjut try tengok kat website dia..

Maslina Rosdiana said...

Lynn,

Insyaallah..semoga termakbul niat anda dan dimurahkan rezeki...amin

Maslina Rosdiana said...

Akufobia,

Yea,yea,yea...jalan2...heeeeee

Maslina Rosdiana said...

Nuriz,

Yaaa...yang best adalah 4D tu...mmg cam terasa je labah2 tu merayap kat kaki kita...hahaha...mmg best abis rasa...

Masuk 72 dolar,itu one day pass..

 
Real Time Web Analytics