February 8, 2011

Universal Studio,Singapore(Part 3)

Wokeh...last entry pasal Universal Studio,akhirnya...habis gak citer pasal USS kannnnn...hehehe...tapi mmg syok bangat berada di sini...satu experience yang tak akan kami lupakan...walaupun penat pusing2 di sini...atleast sangat2 berbaloi datang ke sini...rezeki kami ketika berada di sini pun hari tak panas sangat dan tak sejuk sangat...kira just nice sangat...sangat selesa di sini,Rizqullah pun enjoy dan bergelak ketawa...one memorable memories in our life,dan insyaallah...jika dimurahkan rezeki kami nak jejak lagi kaki ke sini...


Okay...since ini adalah entry terakhir pasal USS nih...mama pun dah malas menaip panjang2...biarkanlah gambar menceritakan segala-galanya...pada yang rasa nak gi,tepuk dada tanya poket yerrr...huhuhu..sbb semuanya double bila berada di kota singa nih...makan pun nak kena berkira-kira...maklumlah kadar pertukaran currency yang tinggi antara Malaysia dan Singapura...owh,kat USS ni sempatlah mama merembat few key chain USS buat kawan team opis dan jugak adik beradik mama dan ayah...sempat jugak kami membeli lunch box dan botol minuman unique buat Rizqullah...cute giler je rasa bekas2 tu semua...nantilah,kalau mama rajin mama sharekan di sini...


Jom layan dulu entry dan gambar2 terakhir yang rajin mama edit untuk ditepek di sini...

Di sini anda x akan nampak car park...
Tapi ada banyak kawasan untuk stroller park...
Hehehe... 

Some nice places untuk bergambar...
Siap yang berani...leh lah try buat wedding photoshoot kat sini...
Perrrgghh..pasti mengancam...
Macam ala-ala di luar negara...

Ayah and Rizqullah...
**Owh,i miss all this momentos...
miss the laugh between both of you...**

Kereta-kereta antik yang ada di depan Mell Diner...
One of ayah passion...
Suka betul ayah tgk kete2 lama ni...

Us with the Madagascar cast...
"I like to move it,move it..."
Sekarang ni lagu tu dah jadi favourite Rizqullah plak...
Siap goyang2 bontots lagi bila dengar lagu ni...
Hahahaha...sooooo comel je keletah anak mama ni...
**Thanks for making mama smile sayang...**

King's Juliens place...
Rizqullah dah naik Merry go round ni...

Anak dan ayah yang seronok berada di sini...
Rizqullah is sooo happy being here...
Seakan faham dia berada di mana...
Bila Rizqullah happy,mama dan ayah pun senang 
hati bawak Rizqullah jalan2 lagiiiii....
Walaupun penat seharian berada kat sini...
Rizqullah x cranky langsung...
Memang kaki jalan betul cam mama dan ayah...
Yeah,Rizqullah dah besar nanti...
mama dan ayah ajar jadi backpacker plak...
Kita jenjalan sana sini...

Rizqullah kat port di USS...

Dan sebelum mama tutup entry ini...just nak share some picas yang sempat mama resize dan tepek di sini...



Shrek house...
Sayang masa nak bergambar dengan Shrek dan Princess Fiona...
Line queue adalah sangat panjang...
jadinya kami pun malas nak bergambar...
Tengok jelah dari jauh...

Okay...ini adalah entry terakhir mama tentang Universal Studio Singapore,this is our 2nd day activity di Singapore...ini belah siangnya...malamnya kami ke Mustafa Center@Kedai Mustafa di Little India...kalau tak salah mama di Serangoon Road,kedai ini macam2 ala2 Mydin pun ada jugak...tapi yang part paling best adalah perfume dan alat2 elektrik yang murah di sini...kedai ini di buka 24 jam..so,leh lah walk in anytime je kat sini...tapi itulah,satu je kesusahan dia...kalau anda nak tahan teksi,sila bersabar yaaa...sbb x semua teksi nak berhenti di kawasan ini..huhuhuhu...di waktu malamlah,siang rasanya ok kooooottt...

Back to story,pas rehat balik dari USS dan makan malam we took a bus no 65 from Orchad Road ke Serangoon Road,niat hati nak beli perfume di Mustafa Center ni...tapi tak jadi sbb entah kenapa mood shopping hilang,mungkin kerana kepenatan dari pagi berjalan-jalan...just cuci2 mata jelah di situ...pengalaman yang paling kami x akan lupakan di sini ialah...kesukaran untuk mendapatkan teksi...adoiii,satu jam lebih try nak dapatkan teksi...berebut plak dengan india2 di kawasan itu...kita yang tahan,dia plak yang naik..ish,geram je..Rizqullah plak dah tertido2 sambil dipeluk ayah...mmg golap gelita jelah mama tgk kawasan tu,next time kalau ke sini...tobat x mo datang waktu malam...nak try datang waktu siang...huhuhu...

Hmm...rasanya itu jelah aktiviti kami di Singapura...kami sampai ke Hotel balik lebih kurang pukul12 tengah malam..huhuhu..penat yang teramat dan tak terkata hari tu...esok dah nak packing siap2 balik...what a hactic day we have here in Singapore,tapiiiiiiiiiii walauapapun semua kenangan ini amatlah berharga buat mama dan ayah...first time mama dan ayah bawak Rizqullah jalan2 jauh sikit...alhamdulillah,Rizqullah tak meragam...next plan mama ialah ingat nak bawak Rizqullah jalan2 ke Bintulu...visit ayah atas kapal,itupun kalau berkesempatan...kita hanya merancang,Allah swt jugak yang menentukannya...

Panjang sudah mama membebel dalam entry kali ni...till my next entry,salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and productive day!!

2 comments:

LyNn HaMzAh said...

memang syok la ke USS nie...

Maslina Rosdiana said...

Lynn,

Syokkkkkk sangat,rasa cam nak pegi lagi je nih...tapi nak tunggu pas semuanya siap dan Rizqullah pun dah besar...leh sesama ngan dia naik roller coster...hehehe..dia dapat mak ayah yang perasan muda selalu...kuang.kuang...

 
Real Time Web Analytics