February 17, 2011

Ya Allah,kuatkan hamba-Mu ini...

Sempat lagi ni dalam demam panas mama update blog...yer,menyempat jugaklah sebab entah bila dapat bercakap dengan ayah@En Redzuan yang nun jauh di mata ini...e-mail di AMOS telah pun di hantar update keadaan isterinya ini,hope ayah manage to read it...fuuuhhh,tak tahu nak start kat mana coz rasanya x lalu nak menaip kat sini...tapi kena jugak update coz,takut x sempat nak bercakap dengan En Redzuan yang jauh dimata...so,blog ini adalah sebagai pengganti diri...nak call plak memang x dapeklah,sbb dah tengah laut...mana ada line tepon melainkan satelite phone...inilah dugaan sealady,bila sakit je...sila tanggung sorang2...jadi bersyukurlah pada siapa yang ada suami 24 jam di sini...


Hari ni dah 3 hari mama demam panas,sakit-sakit sendi dan jugak pening kepala due to demam yang melebihi 40...adeeh,suddenly je demam teruk sampai menggigil-gigil,yang paling kesian ialah Rizqullah...mama x larat nak layan dia...sib baik ada ramai yang boleh tengok2kan dia...melayan setiap kehendak dia...siapa lagi yang melayan kalau bukan Uci dan makcik2 dia...luckily ada mereka,nak harap yang lain...hmmmm,entahlah...mama tak percaya nak bagi dorang jaga...sometimes naluri seorang ibu itu tahu apa yang terbaik untuk anaknya...sorry kalau ada yang terasa,tapi he is my child and I know the best for him...


Rizqullah plak macam tahu2 je mama tak sihat dan sakit teruk...malam asyik nak tido mama peluk dia je...mama plak takut Rizqullah berjangkit demam mama ni...adeeehh,susah betul...bila kita tarik tangan kita...dia leh bangun dan tarik balik...Rizqullah,bilalah nak tido ni???tangan mama dah naik sengal sbb tak selesa...dah lah semua sendi2 mama sakit yang teramat...Insyaallah sayang,mama tak apa2...mama akan kuat demi anak mama dan ayah...will fight this sakit for both of you...mama tahu Rizqullah nak ease sakit mama ni,nak bagi mama relax dan tenang...terima kasih anakku sayang..kerana memahami walaupun mama tak luahkannya...




And becoz of both of you mama 
will try every best to fight this...
I love you both so much dan banyak benda 
lagi kita sekeluarga nak buat bersama...
yang paling penting mama bahagia dan gembira punya 2 lelaki 
dalam hidup mama yang menyayangi mama seadaanya...
Walaupun ada yang cuba menganggu kebahagiaan kami...
Akan mama laluinya dengan tabah dan cekal...
Sesungguhnya mendoakan kebahagiaan 
orang itu lebih baik dari sebaliknya...

 Since hari ni adalah hari 3 mama sakit...means kalau masih x kebah,mama need to go to hospital petang karang...takut kena denggi ataupun virus infection...doakan semoga semuanya selamat ya...

Till my next update...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Salam...

10 comments:

alyyani said...

get well soon. cepat2 refer gospital kalau tak recover lagi..

ummi nia said...

hope akak cepat sembuh yer..

nurulazham said...

get well soon mas...
tapi kita as a mum ni, walau sakit mcmana pun, tgk muka anak, kurang sikit rasa sakit tu, kan...

yujiayao said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ibunaznoy said...

syukurlah,suamiku sentiasa disisi..buat mama rizqullah,byk2kan bersabar ye,setiap yg berlaku pasti ada hikmah & habuannya 1hari nnt..smoge cpt sembuh..

Shiela Latif said...

dear mama rizqullah...semoga cepat sembuh ya...sakit tu penghapus dosa2 kecil..apa yang penting, mama sentiasa ada tuk anak n papanya ya...harap2 demam biasa2 saja.

Ena Mazly said...

get well soon kay....

LyNn HaMzAh said...

moga cepat sembuh yer...dan harapnya x melarat la...

zieta hafiz said...

mas....sabar ye.akak tau mas kuat.....akak doakan mas cepat sembuh....j

Ibu Ilyanie(s) said...

semoga mama tabah menghadapi dugaan ini ye. Insya Allah dipermudahkan segala urusan nnt...AMIN :D.

 
Real Time Web Analytics