March 14, 2011

Akhirnya...ku dengar suaranya...ku terima khabarnya..

Alhamdulillah...syukur sangat,akhirnya dapat jugak mendengar suara yang suami tersayang pagi ini...setelah hampir seminggu,ops...genap 7 hari x dengar suara dia...akhirnya dapat jugak berbual sepanjang perjalanan ke pejabat tadi...sambil driving ke pejabat,sambil ditemani suami tersayang di telefon...macam2 update dan cerita yang diborakkan walaupun hanyalah 30 minit...dan tentu tajuk utama perbualan kami adalah musibah tsunami di Japan....hadoiiiii,en suami bagitau yang kapal akan ke Japan kembali lepas nih...menjadikan hati ini tak tenteram kembali sbbnya,ancaman nuklear plak kat Japan...

Walauapapun,mendengar suara dia dan tahu dia selamat dari musibah yang melanda Japan baru2 ini...adalah satu hikmah yang tak terhingga buat kami yang menanti di sini...isteri mana yang tak risau okay kalau hape2 jadi kat suami dia...dah lah anak pun masih kecik lagi...walaupun Rizqullah dah biasa tak der ayah di sisi selalu....tapi a child still needs his/her father together with them...they still need their parents with them...

Yeaaaa!!!ayah dah sampai Bintulu and his safe from the tsunami attack...
Cukuplah mama sorang je jadi tsunamie kat kitaorg...
Ekekeke... 


Thanks jugak pada yang memberi semangat di FB...terutama rakan2 geng kapal...wifey2 semua...anda semua memahami apa yang dilalui oleh saya...thanks again for the support given...alhamdulillah,En Redzuan sudah sampai ke Bintulu dengan selamat...yang tercedera hanyalah kadet kerana tersepit jari ketika menjalankan tugas...syukur,mereka tak berhadapan dengan tsunami...dan En Suami bagitau dah beberapa hari dia x dapat sampaikan berita sbb CIK AMOS buat hal...haih...sabar jelah yer...


Terima kasih atas kata2 sokongan dari anda semua...
Really appriciate it dear frens...
Hanya yang mengalami yang memahami... 

Okay....just a simple update je...tuk hari ini....mood nak berbelog telah ke laut...pada wife2 seaferer@pelaut semua yang sedang bergathering di PD sana...insyaallah will meet uols semua esok yaaa...kita beramah mesra dan mengeratkan ukhwah sesama kita...sambil berphotoshoot gedik santai di sana...hmmm,since Mr hubby dah bagi green light tuk mama jalan2 ke PD...apalagi,esok pepagi zaasss ke sana...yang penting mama nak jumpa auntie Yana dan kizkiz...yiipppiiee!!!banyak nih gosip mau cerita...ekekkee...gosip apa???adalah P&C okay...biasalah,bila sesekali berjumpa nih...harus banyak benda yang nak diupdate...


Pada wartawan2 yang nak lihat atau nak tulis pasal grand gathering geng kapal ni...lah arr PM mama kat e-mail masredz82@gmail.com mana tahu,dapat membuka mata orang luar sana...betapa gigihnya wanita2 ini hidup sendirian membesarkan anak2 mereka tanpa suami di sisi...satu pengorbanan yang besarkan...

Leh jugak jenguk ke blog atau website yang dibina hanya untuk gathering ini di sini...

Okay...till my next entry...salam sayang dan salam ukhwah buat semua...

Have a nice and pleasent Monday!!

4 comments:

HaninFarshid said...

alhamdulillah semuanya selamat :) have fun at PD...

Maslina..hanin tag maslina join contest :) jom join...

kiss to rizqullah...

Maslina Roslan said...

Hanin,

Jom esok gi PD...kita jumpa seme geng2 kapal...jom lah...leh jumpa kyra sekali...:-)

HaninFarshid said...

bukan tak nak gi....esok hanin nak teman mak mentua hanin shopping :) dier nak balik iran esok for few weeks...so, nak spend time dengan dier puas-puas....kim salam semua,k...take care...drive carefully tau :)

oh! hanin ada buat contest....jom join contest hanin :)

Shiela Latif said...

Alhamdulillah :)

 
Real Time Web Analytics