March 3, 2011

Fun at MegaKidz,Mid Valley...

**Entry tertunggak laggiiiii...**


Hooooyyaahh!!!lepas jalan2 kat Zoo Negara...it's time for Rizqullah,mama and ayah sambung bawak our little angel berjalan ke Mid Valley plak...on the same day,on 23rd January 2011 mama dan ayah manage to bring Rizqullah to MegaKidz yang terletak di Mid Valley...just to give Rizqullah tengok kanak2 lain bermain...maklumlah Rizqullah kan dibesarkan oleh Uci dia di rumah...jadi peluang untuk melihat kanak2 lain bermain adalah sangat terhad untuk dia...


Therefore mama and ayah decide to let him play at MegaKidz...to miggle and learn from others....sbb bagi kanak2 usia sebegini,pembelajaran secara melihat dari perlakuan orang lain adalah sangat berguna....hmmm,bukan mama tak mahu hantar Rizqullah ke nursery atau babysitter...tapi naluri keibuan mama ni selalu buat mama rasa x sedap hati...lagi2 melihat banyak kes anak2 yang meninggal kerana tercekik susu dan sebagainya atas kecuaian penjaga...takut okay,dah lah anak baru sorang je...huhuhu..mesti kena jaga bebaik..

Okaylah...macam biasa,entry mama mestilah dihiasi gambar-gambar aktiviti kami sekeluarga...


Ayah with Rizqullah tengah pakai socks..
Nak masuk sini kena pakai socks yaaa...
For hygenic purpose...
Maklumlah kaki kan macam2 kuman hidup...


Sebelum masuk kena check-in dulu...
For playland kat sini...umur macam Rizqullah which is below 2...
Entrance fee adalah RM 14.00 sahaja...
Boleh main apa sahaja yang ada kat situ... 


Rizqullah tengah main slide...
Starting kesian tengok anak mama ni main-main sorang2...
Tapi itulah...x pasal2 je mama marah sorang budak ni sbb
tolak dan rampas benda yang Rizqullah tengah main...
Grrrr...mmg nakal betul budak itu,jatuh terduduk Rizqullah masa tu...
Rupanya maid dia cakap,dia memang nakal camtu..
Pas mama marah dia baru dia hormat orang lain...
kalau x semua orang pun dia tolak jatuh.... 


Ayah melayan Rizqullah main see-saw...
Mesti Rizqullah rindukan saat2 begini dengan ayah...
Sabar ya sayang...lagi 5 bulan jeee...


Yeaaaahhh...Rizqullah dah ada kawan...
Kalau dah ada chinese blood itu...
Memang kawan ngan sesaper pun bleh...
Gege tu ingat Rizqullah is a chinese boy...
Haiiiyaaa...only his grandmother is purely chinese...
Tapi itulah...semangat satu Malaysia itu ada dalam Rizqullah... 


Ambooooiiii..mesra betul kan...
Siap abang tu nak share sweet tu ngan Rizqullah...
Tapi mama x bagi sbb nanti Rizqullah sangat2 hyper...
Penat plak mama dan ayah nak kejar dia...


Weeee....Rizqullah is happiness to play at the playland of MegaKidz...
Insyallah,bila ada kesempatan kita datang lagi ke sini ya sayang...
Tapi kena tunggu ayah baliklah nanti...

Okay...itu adalah antara aktiviti kami di MegaKidz...actually lama jugak kami di sini...hampir 2 jam Rizqullah bermain kat sini...mama dan ayah bagi dia chance berlari bebas ke sana ke mari...riang sunggu melihat dia berlari ke sana ke mari....terhibur hati melihat anak riang gembira...betullah kata orang...anak merupakan anugerah terindah buat pasangan berkahwin macam mama dan ayah...

Pas jenjalan di sini...apa lagi perut pun sudah berbunyi...kami singgah foodcourt yang ada kat depan MegaKidz tu...pas makan,pusing2 Mid Valley kejap then balik...

Apapun...it's was soooo fun spending weekend with my 2 beloved boyfriend...lagi 5 bulan lagi ni untuk kami bertigaan balik..hari ni genap 1 bulan ayah berada di tengah lautan sana...

Okaylah...cukup dulu entry ni....just a simple one je...till my next entry...salam sayang buat semua...

As-salam...

2 comments:

najihah sahami said...

anak akak comell..huhu....bestkan main ngan dak kecik...hehehe

Maslina Roslan said...

Najihah,

Thanks dear...comel biasa2 je tu..x der extravaganzanyer...heeeeee...

Best sangat dapat main dengan dia..lagi2 bila balik dari pejabat dapat peluk cium dia...satu nikmat yang tidak terkata..

 
Real Time Web Analytics