March 31, 2011

Grand Gathering 'Geng Kapal'....

Jauh perjalanan luas pemandangan....
Walaupun ayah tak der bersama kami...
tak bermakna Rizqullah dan mama tak leh jalan jauh...
Tak leh kuar dari kawasan lembah klang...
Kalau ada kemahuan pasti ada jalannya...
**Ewaaaahhh...sejak kebelakangan ni tetiba plak mama Rizqullah terkena mood madah2 belaka....Ahaaaaaii,kerinduan tahap maksima dah ni...**

Sekali-sekala kena jugak jalan jauh untuk luaskan pemandangan dan release tension...
Dan jugak amik angin baru...
Okay...on last 15th Mac 2011,mama dan Rizqullah berjalan jauh...errrr,x lah jauh manapun...sejam je sampai...opssss!!!sila jangan tanya berapa kelajuan dan berapa dalam pedal minyak kete mama tekan...yang penting kami sampai dengan selamat...bak kata Auntie Yana@Mama Kizkiz,suami isteri sama je...dua-dua suka merempit...ahaksss...ke mana kami pergi???dah tentulah ke Port Dickson,N9 je...macam mama cakap,x jauh mana puuuuuunnnnn...tak kisahlah kan...janji kuar KL jugak...


Tak mau cakap banyaklah...jom tengok kemeriahan 'Geng Kapal' ini bila berkumpul beramai-ramai...tak lupa jugak blogger momma yang terdiri dari seaferer wifey...ada yang pertama kali mama jumpa dan ada yang dah berkali-kali jumpa...yang penting Rizqullah dapat jenjalan dan jumpa kawan2 senasib dia ...semuanya anak2 yang tabah dan sabar menanti kepulangan ayah tersayang mereka yang senantiasa berjauhan dan terlepas melihat progress tumbesaran anak2...Meanwhile mama pun dapat jumpa wanita2 superwoman ni semua...masing2 ceria walaupun suami tiada di sisi...tapi apa yang terdirat dalam hati masing2 simpan sendiri...


Jom layan kejaplah antara koleksi gambar Grand Gathering 'Geng Kapal' ini...first time ever dilakukan...satu record jugak yang mengumpulkan kebanyakkan warga kapal di sini...


Sampai2 je...jumpa auntie Yana dan Kizkiz dulu...
Pastu barulah beramah mesra dengan yang lain...
Ada mama blogger famos amos...Yat@Mama Qiestina and Nurul@Mama yaya...
Mereka lebih fofular dari mama Rizqullah yaaa...
Lagi2 Mama Qies...rasanya seme pun kenal dia...

Rizqullah yang lambat nak mesra...
Sebenarnya Rizqullah tengah mengantuk sbb 
kul 7 pagi lagi mama dah kejutkan dia...
So....agak ke laouuttt mood dia pagi tu....
Soorry sangat...tapi pastu elok je memain 
ngan Kizkiz bila kat umah Auntie Yana...
Terkejut kott ramai sangat masa tu...

Activity yang sedang berlangsung ketika kami sampai...
Game yang melibat semua anak2 warga kapal...
Ceria semuanya walaupun ada setengah tu 
ayah tak der di sini bersama mereka...
Pandai semuanya bawak diri,masing2 pun happy...

Kizkiz yang manja ngan papanya...
Manja puas2 yer...papa dah nak naik kapal pasni...
**Mama kizkiz,jangan sedih2 okay...apa2,i'm here to help you..** 

Sementara kanak2 lain sedang bersukaneka...
Ni anak saper ni plak buat acara angkat berat???
Antara contestant yang tiada pencabarnya...
Hehehe..jangan marah yer mama qies... 

Acara yang melibatkan ayah2@si warga kapal...
Semua kaum lelaki yang ada di gathering ini...
Tukang soraknya dah tentu suri hidup mereka...
Macam2 sorakkan didengari..."Go sayang!!Go Hubby!!".... 

Pemandangan pantai yang tenang...
Somewhere in the middle of the sea,
my love is working for the best of his love's one...
Tak beberapa jauh dari situ ada Maybank bungalow...
huhuhu..teringat plak ke sini waktu mama tengah mabuk mengandung...
Gagahkan diri jugak sertai Loans Family day...
masa tu mama tengah ngandungkan Rizqullah 4 bulan...
Such a nice and memorable memories....

Rizqullah and yaya...
Rizqullah penah jumpa yaya...
masa bezday party yaya on last 1st January 2011...

Yaya : Awak...awak...ayah kita keje kat tengah laut sana...
Ayah awak pun sama kannn??
Rizqullah : Huhuhu...kita rindu kat ayah kita...
dah lama kita tak jumpa dia...
lagi 4 bulan baru ayah kita balik.... 

Orang kuat yang merealisasikan gathering ni...
Kak Liza...dia juga adalah moderator@administrator of Blog 'Geng Kapal'... 

Rizqullah frens....
Bila dah berkumpul camni...
Dah tentu anak2 dan mak2 yang paling eksited gitu...
Dari tak kenal,leh berkenalan...merapatkan ukhwah dan 
update story best tentang kapal suami masing2.... 


While seme dah mula menuju ke pool di Permaisuri Resort...
Rizqullah plak syok main pasir...
Entah saper punya sand toy yang Rizqullah buat main...
Maaf yer...Rizqullah buat harta sendiri plak kejap...
tapi pastu mama tinggalkan je kat pantai sbb tak tahu siapa tuan punya....

Okay...ini je dulu...ada lagi picas2 yang mama nak share...ini antara yang agak menarik nak share di sini...selebihnya nanti mama upload di FB jelah yer...pas Rizqullah syok main pasir dan mama dah habis bergosip di tepi pantai bersama geng2 bas sekolah...kami pun menuju ke pool...tapi mama singgah kejap je...sbb perut dah mula mendendangkan lagu rock kapal...sib baik ada Yana@Mama Kizkiz...dialah yang sudi tumpangkan mama dan Rizqullah kat umah dia...

Pas abis activity di pantai ni...dalam pukul 12.30 tengahhari ada acara lunch dan penyampaian hadiah pula...okay,itu dulu mama nak share buat mama ni...the rest mama share next entry jelah yer...

Nak gi makan ni...till my next update...salam ceria buat semua...


Salam...

Note : Memalam sikit nanti mama letakkan link ke momma blogger yang vogi the vass dan famos amos tu ek...sekarang ni very the busy sangat kat opis...whatever it is,i lioke my work and work ikhlas kerana Allah...kejap lagi mau pulang peluk cium my little sunshine... 


4 comments:

ajumohit said...

tabahnya mas jaga rizqullah tanpa abahnya ye, moga diberikan kekuatan menenmpuh hari2 mendatang

Maslina Roslan said...

Aju,

Saya biasa je...nak tak nak kena jugak tabahkan diri...saya percaya setiap wanita mampu lakukan apa sahaja jika terpaksa...:-)

dey said...

tihihihi thanx mas sudi singgah kat bilik kizkiz yg mmg bersepah tu.bukan nye rizq yg buat.

Maslina Roslan said...

Yana,

Rizq tolong tambahkan lagi...huhuhu..selamber dek je dia tuang toys2 tu...huhuhu...

Sorry ek yana...

 
Real Time Web Analytics